မွဳိ ကန္ဇြန္းေၾကာ္
***... မွဳိ ကန္ဇြန္းေၾကာ္ အတြက္ လိုအပ္တာေလးေတြ…
1. ဆီ – ထမင္းစားဇြန္း ၅ ဇြန္း
2. ပါးပါးေသးေသး လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ အတက္ၾကီး – ၄ တက္
3. ပါးပါးလွီးထားေသာ ငရုတ္သီးစိမ္း – စားႏိူင္သေလာက္
4. ေရေဆးကာ လက္ညိွဳးအရွည္ခန္႕ ျဖတ္ထားေသာ ကန္ဇြန္းရြက္ – 280 g
5. ေရေဆးကာ အျမစ္ျဖတ္ထားေသာ မွဳိ – 300 g
6. အရသာမွဳန္႕ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲ
ဆီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ နွင့္ ငရုတ္သီးစိမ္း ကို high heat ျဖင့္ ၁ မိနစ္ခန္႔ ေၾကာ္ေပး ပါ။
ၿပီးလွ်င္ ကန္ဇြန္းရြက္၊ မွဳိ နွင့္ အရသာမွဳန္႕ကိုထည့္ကာ ၄ မိနစ္ခန္႕ ခပ္ဖြဖြ အထက္ေအာက္ လွန္ၿပီးေၾကာ္ေပးပါ။ (ထိုးေျခၿပီးမေမႊပါနွင့္။)
ေအာက္ပံုပါအတိုင္း စိမ္းစိမ္းေလးႏြမ္းက်သြားသည္နွင့္ မီးဖိုေပၚမွ ခ်ကာ ခ်က္ခ်င္း (အိုးအပူရွိန္ေၾကာင့္ အစိမ္းေရာင္ မေပ်ာက္သြားေစရန္) ပန္းကန္ထဲခူးထည့္ၿပီး မွဳိ ကန္ဇြန္းေၾကာ္ကို အရသာရွိစြာ သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါၿပီ။
https://www.facebook.com/ChawSusFoodFriends
--------------------------------------
ကိုမ်ဳိး(lwanmapyay.blogspot.com) လြမ္းမေျပ သုတရပ္၀န္း | Facebook
ကိုမ်ဳိး(lwanmapyay.blogspot.com) လြမ္းမေျပ သုတရပ္၀န္း | Facebook