" ငါးဖယ္ဆုပ္ဟင္း"
***... ငါးဖယ္ဆုပ္ဟင္း ခ်က္ရန္ လိုအပ္ တာေလးေတြ…
1. ငါးဖယ္ျခစ္ – 500 g (၃၂ က်ပ္ခြဲသား)
2. chicken powder – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း (1 tsp)
3. garlic powder – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း (1 tsp) (သို႔) ၾကက္သြန္ျဖဴ ၅ တက္
4. ginger powder – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္း (2 tsp) (သို႔) လက္မအရြယ္ခန္႔ ဂ်င္း
5. ဆီ – 1/3 cup (80 ml)
6. ပါးပါးေသးေသးလီွးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ – 1 cup (250 ml) ခန္႔
7. ငါးငံျပာရည္ – 1/4 cup (60 ml)
8. ခရမ္းခ်ဥ္သီး – 2 cups (500 ml) ခန္႔ ( ႏူးေအာင္ျပဳတ္ကာ အခြံခြါထားပါ။)
9. အေရာင္တင္မႈန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲ
10. နႏြင္းမႈန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
11. ငါးမဆလာ (fish curry powder) – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္း
12. ေရေႏြး – 1 1/4 cups (310 ml)
13. chicken powder – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲ
14. ၁ လက္မအရွည္ခန္႔ လွီးထားေသာ နံနံပင္ – လက္တစ္ဆုပ္စာခန္႔
15. ၂ ျခမ္းကြဲ လွီးထားေသာ ငရုတ္သီးစိမ္း – ၅ ေတာင့္
#. ငါးဖယ္ျခစ္၊ chicken powder (1 tsp)၊ garlic powder (1 tsp) နွင့္ ginger powder (2 tsp) တို႔ကို ေရာၿပီး ငါးဖယ္ျခစ္ မာၿပီးက်စ္လာေအာင္ေထာင္းပါ။
#. မာၿပီးက်စ္လာလွ်င္ လက္ကိုေရဆြတ္ၿပီး ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲစာခန္႔ မိမိနွစ္သက္ရာပံုလုပ္ပါ။
#. ဆီပူထဲထည့္ကာ အျပင္သားတင္းကာ ေရႊဝါေရာင္ျဖစ္ရံုေၾကာ္ၿပီး ဆီစစ္ဆယ္ထုတ္ထားပါ။ (အရမ္းက်က္ေအာင္ေၾကာ္ပါက ခ်က္ေသာအခါ က်စ္သြားတတ္ပါတယ္။)
#. ဆီပူထဲ ထည့္ေၾကာ္ထားေသာ ၾကက္သြန္မ်ား ေရႊဝါညိဳေရာင္ေျပာင္းလာလွ်င္ ငါးငံျပာရည္ထည့္ကာ စကၠန္႔ ၃၀ ခန္႔ေမႊေၾကာ္ေပးပါ။
#. ၿပီးလွ်င္ ျပဳတ္ၿပီးအခြံခြါထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ားထည့္ကာ ေၾကသြားေအာင္ ေမႊေၾကာ္ေပးပါ။
#. ခရမ္းခ်ဥ္သီးေၾကလွ်င္ အေရာင္တင္မႈန္႔ ၊ နႏြင္းမႈန္႔ နွင့္ ငါးမဆလာထည့္ကာ စကၠန္႔အနည္း ငယ္ေမႊေၾကာ္ပါ။
#. ေရေႏြး နွင့္ chicken powder ထည့္ကာ ဆူလာေအာင္ တည္ထားပါ။
#. ဆူလာလွ်င္ ငါးဖယ္ဆုပ္မ်ားထည့္ကာ အိုးအဖံုး ဖံုးၿပီး ၅ မိနစ္ခန္႔ တည္ထားပါ။
#. နံနံပင္ နွင့္ ငရုတ္သီးစိမ္းထည့္ကာ ၄-၅ ခါေမႊေပးၿပီးလွ်င္ ငါးဖယ္ဆုပ္ဟင္းေလး အရသာရိွစြာ သံုးေဆာင္ရန္ အသင့္ျဖစ္ပါၿပီ။
https://www.facebook.com/ChawSusFoodFriends
--------------------------------------
ကိုမ်ဳိး(သုတစြယ္စုံ)(lwanmapyay.blogspot.com) Facebook Page Twitter Google+
1. ငါးဖယ္ျခစ္ – 500 g (၃၂ က်ပ္ခြဲသား)
2. chicken powder – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း (1 tsp)
3. garlic powder – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း (1 tsp) (သို႔) ၾကက္သြန္ျဖဴ ၅ တက္
4. ginger powder – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္း (2 tsp) (သို႔) လက္မအရြယ္ခန္႔ ဂ်င္း
5. ဆီ – 1/3 cup (80 ml)
6. ပါးပါးေသးေသးလီွးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ – 1 cup (250 ml) ခန္႔
7. ငါးငံျပာရည္ – 1/4 cup (60 ml)
8. ခရမ္းခ်ဥ္သီး – 2 cups (500 ml) ခန္႔ ( ႏူးေအာင္ျပဳတ္ကာ အခြံခြါထားပါ။)
9. အေရာင္တင္မႈန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲ
10. နႏြင္းမႈန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
11. ငါးမဆလာ (fish curry powder) – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္း
12. ေရေႏြး – 1 1/4 cups (310 ml)
13. chicken powder – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲ
14. ၁ လက္မအရွည္ခန္႔ လွီးထားေသာ နံနံပင္ – လက္တစ္ဆုပ္စာခန္႔
15. ၂ ျခမ္းကြဲ လွီးထားေသာ ငရုတ္သီးစိမ္း – ၅ ေတာင့္
#. ငါးဖယ္ျခစ္၊ chicken powder (1 tsp)၊ garlic powder (1 tsp) နွင့္ ginger powder (2 tsp) တို႔ကို ေရာၿပီး ငါးဖယ္ျခစ္ မာၿပီးက်စ္လာေအာင္ေထာင္းပါ။
#. မာၿပီးက်စ္လာလွ်င္ လက္ကိုေရဆြတ္ၿပီး ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲစာခန္႔ မိမိနွစ္သက္ရာပံုလုပ္ပါ။
#. ဆီပူထဲထည့္ကာ အျပင္သားတင္းကာ ေရႊဝါေရာင္ျဖစ္ရံုေၾကာ္ၿပီး ဆီစစ္ဆယ္ထုတ္ထားပါ။ (အရမ္းက်က္ေအာင္ေၾကာ္ပါက ခ်က္ေသာအခါ က်စ္သြားတတ္ပါတယ္။)
#. ဆီပူထဲ ထည့္ေၾကာ္ထားေသာ ၾကက္သြန္မ်ား ေရႊဝါညိဳေရာင္ေျပာင္းလာလွ်င္ ငါးငံျပာရည္ထည့္ကာ စကၠန္႔ ၃၀ ခန္႔ေမႊေၾကာ္ေပးပါ။
#. ၿပီးလွ်င္ ျပဳတ္ၿပီးအခြံခြါထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ားထည့္ကာ ေၾကသြားေအာင္ ေမႊေၾကာ္ေပးပါ။
#. ခရမ္းခ်ဥ္သီးေၾကလွ်င္ အေရာင္တင္မႈန္႔ ၊ နႏြင္းမႈန္႔ နွင့္ ငါးမဆလာထည့္ကာ စကၠန္႔အနည္း ငယ္ေမႊေၾကာ္ပါ။
#. ေရေႏြး နွင့္ chicken powder ထည့္ကာ ဆူလာေအာင္ တည္ထားပါ။
#. ဆူလာလွ်င္ ငါးဖယ္ဆုပ္မ်ားထည့္ကာ အိုးအဖံုး ဖံုးၿပီး ၅ မိနစ္ခန္႔ တည္ထားပါ။
#. နံနံပင္ နွင့္ ငရုတ္သီးစိမ္းထည့္ကာ ၄-၅ ခါေမႊေပးၿပီးလွ်င္ ငါးဖယ္ဆုပ္ဟင္းေလး အရသာရိွစြာ သံုးေဆာင္ရန္ အသင့္ျဖစ္ပါၿပီ။
https://www.facebook.com/ChawSusFoodFriends
--------------------------------------
ကိုမ်ဳိး(သုတစြယ္စုံ)(lwanmapyay.blogspot.com) Facebook Page Twitter Google+
- (အရှေ့သို့) Ascend P6 ကို KitKat Firmware တင္နည္း + Root & ျမန္မာစာ ထည့္သြင္းနည္း (100% Work!) စိတ်ဖိစီးမှု လျော့ကျစေနည်း (၁၀)ချက်... Android version 1.6 မွ 4.4.2 ထိ Myanmar Font ထည့္ေပးမယ့္ MM AIO Font Changer 1.0(Beta)ယခုခ်က္ခ်င္း စိတ္ခံစားမႈ ေကာင္းမြန္လာေစမည့္ နည္းသံုးရပ္ ျမန္မာမယ္ အြန္လုိင္းမဲ လိမ္ညာခံေနရမႈ ေျဖရွင္းခ်က္မေပး၍ ျမန္မာပရိသတ္မ်ား အြန္လုိင္းမဲ မေပးၾကရန္ ေမတၲာရပ္ခံရုရွားက ဆယ္ေက်ာ္သက္ Shatuniha ဆုိသူက အြန္လုိင္းမွာ တစုံတရာကုိ ေလလံတင္ျမန္မာ ေက်ာင္းသား၊ ေက်ာင္းသူမ်ား အတြက္ University Of Queensland’s မွ ငါးဆယ္ရာခိုင္ႏႈန္း ပညာသင္ဆု ေပးအပ္မည္
- (အနောက်သို့) " ငါး ပဲငပိ " စိတ်ဖိစီးမှု လျော့ကျစေနည်း (၁၀)ချက်... Android version 1.6 မွ 4.4.2 ထိ Myanmar Font ထည့္ေပးမယ့္ MM AIO Font Changer 1.0(Beta)ယခုခ်က္ခ်င္း စိတ္ခံစားမႈ ေကာင္းမြန္လာေစမည့္ နည္းသံုးရပ္ ျမန္မာမယ္ အြန္လုိင္းမဲ လိမ္ညာခံေနရမႈ ေျဖရွင္းခ်က္မေပး၍ ျမန္မာပရိသတ္မ်ား အြန္လုိင္းမဲ မေပးၾကရန္ ေမတၲာရပ္ခံရုရွားက ဆယ္ေက်ာ္သက္ Shatuniha ဆုိသူက အြန္လုိင္းမွာ တစုံတရာကုိ ေလလံတင္ျမန္မာ ေက်ာင္းသား၊ ေက်ာင္းသူမ်ား အတြက္ University Of Queensland’s မွ ငါးဆယ္ရာခိုင္ႏႈန္း ပညာသင္ဆု ေပးအပ္မည္