" ငါးဖယ္ဆုပ္ဟင္း"
***... ငါးဖယ္ဆုပ္ဟင္း ခ်က္ရန္ လိုအပ္ တာေလးေတြ…
1. ငါးဖယ္ျခစ္ – 500 g (၃၂ က်ပ္ခြဲသား)
2. chicken powder – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း (1 tsp)
3. garlic powder – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း (1 tsp) (သို႔) ၾကက္သြန္ျဖဴ ၅ တက္
4. ginger powder – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္း (2 tsp) (သို႔) လက္မအရြယ္ခန္႔ ဂ်င္း
5. ဆီ – 1/3 cup (80 ml)
6. ပါးပါးေသးေသးလီွးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ – 1 cup (250 ml) ခန္႔
7. ငါးငံျပာရည္ – 1/4 cup (60 ml)
8. ခရမ္းခ်ဥ္သီး – 2 cups (500 ml) ခန္႔ ( ႏူးေအာင္ျပဳတ္ကာ အခြံခြါထားပါ။)
9. အေရာင္တင္မႈန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲ
10. နႏြင္းမႈန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
11. ငါးမဆလာ (fish curry powder) – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္း
12. ေရေႏြး – 1 1/4 cups (310 ml)
13. chicken powder – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲ
14. ၁ လက္မအရွည္ခန္႔ လွီးထားေသာ နံနံပင္ – လက္တစ္ဆုပ္စာခန္႔
15. ၂ ျခမ္းကြဲ လွီးထားေသာ ငရုတ္သီးစိမ္း – ၅ ေတာင့္
#. ငါးဖယ္ျခစ္၊ chicken powder (1 tsp)၊ garlic powder (1 tsp) နွင့္ ginger powder (2 tsp) တို႔ကို ေရာၿပီး ငါးဖယ္ျခစ္ မာၿပီးက်စ္လာေအာင္ေထာင္းပါ။
#. မာၿပီးက်စ္လာလွ်င္ လက္ကိုေရဆြတ္ၿပီး ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲစာခန္႔ မိမိနွစ္သက္ရာပံုလုပ္ပါ။
#. ဆီပူထဲထည့္ကာ အျပင္သားတင္းကာ ေရႊဝါေရာင္ျဖစ္ရံုေၾကာ္ၿပီး ဆီစစ္ဆယ္ထုတ္ထားပါ။ (အရမ္းက်က္ေအာင္ေၾကာ္ပါက ခ်က္ေသာအခါ က်စ္သြားတတ္ပါတယ္။)
#. ဆီပူထဲ ထည့္ေၾကာ္ထားေသာ ၾကက္သြန္မ်ား ေရႊဝါညိဳေရာင္ေျပာင္းလာလွ်င္ ငါးငံျပာရည္ထည့္ကာ စကၠန္႔ ၃၀ ခန္႔ေမႊေၾကာ္ေပးပါ။
#. ၿပီးလွ်င္ ျပဳတ္ၿပီးအခြံခြါထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ားထည့္ကာ ေၾကသြားေအာင္ ေမႊေၾကာ္ေပးပါ။
#. ခရမ္းခ်ဥ္သီးေၾကလွ်င္ အေရာင္တင္မႈန္႔ ၊ နႏြင္းမႈန္႔ နွင့္ ငါးမဆလာထည့္ကာ စကၠန္႔အနည္း ငယ္ေမႊေၾကာ္ပါ။
#. ေရေႏြး နွင့္ chicken powder ထည့္ကာ ဆူလာေအာင္ တည္ထားပါ။
#. ဆူလာလွ်င္ ငါးဖယ္ဆုပ္မ်ားထည့္ကာ အိုးအဖံုး ဖံုးၿပီး ၅ မိနစ္ခန္႔ တည္ထားပါ။
#. နံနံပင္ နွင့္ ငရုတ္သီးစိမ္းထည့္ကာ ၄-၅ ခါေမႊေပးၿပီးလွ်င္ ငါးဖယ္ဆုပ္ဟင္းေလး အရသာရိွစြာ သံုးေဆာင္ရန္ အသင့္ျဖစ္ပါၿပီ။
https://www.facebook.com/ChawSusFoodFriends
--------------------------------------
ကိုမ်ဳိး(သုတစြယ္စုံ)(lwanmapyay.blogspot.com) Facebook Page Twitter Google+
1. ငါးဖယ္ျခစ္ – 500 g (၃၂ က်ပ္ခြဲသား)
2. chicken powder – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း (1 tsp)
3. garlic powder – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း (1 tsp) (သို႔) ၾကက္သြန္ျဖဴ ၅ တက္
4. ginger powder – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္း (2 tsp) (သို႔) လက္မအရြယ္ခန္႔ ဂ်င္း
5. ဆီ – 1/3 cup (80 ml)
6. ပါးပါးေသးေသးလီွးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ – 1 cup (250 ml) ခန္႔
7. ငါးငံျပာရည္ – 1/4 cup (60 ml)
8. ခရမ္းခ်ဥ္သီး – 2 cups (500 ml) ခန္႔ ( ႏူးေအာင္ျပဳတ္ကာ အခြံခြါထားပါ။)
9. အေရာင္တင္မႈန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲ
10. နႏြင္းမႈန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
11. ငါးမဆလာ (fish curry powder) – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္း
12. ေရေႏြး – 1 1/4 cups (310 ml)
13. chicken powder – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲ
14. ၁ လက္မအရွည္ခန္႔ လွီးထားေသာ နံနံပင္ – လက္တစ္ဆုပ္စာခန္႔
15. ၂ ျခမ္းကြဲ လွီးထားေသာ ငရုတ္သီးစိမ္း – ၅ ေတာင့္
#. ငါးဖယ္ျခစ္၊ chicken powder (1 tsp)၊ garlic powder (1 tsp) နွင့္ ginger powder (2 tsp) တို႔ကို ေရာၿပီး ငါးဖယ္ျခစ္ မာၿပီးက်စ္လာေအာင္ေထာင္းပါ။
#. မာၿပီးက်စ္လာလွ်င္ လက္ကိုေရဆြတ္ၿပီး ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲစာခန္႔ မိမိနွစ္သက္ရာပံုလုပ္ပါ။
#. ဆီပူထဲထည့္ကာ အျပင္သားတင္းကာ ေရႊဝါေရာင္ျဖစ္ရံုေၾကာ္ၿပီး ဆီစစ္ဆယ္ထုတ္ထားပါ။ (အရမ္းက်က္ေအာင္ေၾကာ္ပါက ခ်က္ေသာအခါ က်စ္သြားတတ္ပါတယ္။)
#. ဆီပူထဲ ထည့္ေၾကာ္ထားေသာ ၾကက္သြန္မ်ား ေရႊဝါညိဳေရာင္ေျပာင္းလာလွ်င္ ငါးငံျပာရည္ထည့္ကာ စကၠန္႔ ၃၀ ခန္႔ေမႊေၾကာ္ေပးပါ။
#. ၿပီးလွ်င္ ျပဳတ္ၿပီးအခြံခြါထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ားထည့္ကာ ေၾကသြားေအာင္ ေမႊေၾကာ္ေပးပါ။
#. ခရမ္းခ်ဥ္သီးေၾကလွ်င္ အေရာင္တင္မႈန္႔ ၊ နႏြင္းမႈန္႔ နွင့္ ငါးမဆလာထည့္ကာ စကၠန္႔အနည္း ငယ္ေမႊေၾကာ္ပါ။
#. ေရေႏြး နွင့္ chicken powder ထည့္ကာ ဆူလာေအာင္ တည္ထားပါ။
#. ဆူလာလွ်င္ ငါးဖယ္ဆုပ္မ်ားထည့္ကာ အိုးအဖံုး ဖံုးၿပီး ၅ မိနစ္ခန္႔ တည္ထားပါ။
#. နံနံပင္ နွင့္ ငရုတ္သီးစိမ္းထည့္ကာ ၄-၅ ခါေမႊေပးၿပီးလွ်င္ ငါးဖယ္ဆုပ္ဟင္းေလး အရသာရိွစြာ သံုးေဆာင္ရန္ အသင့္ျဖစ္ပါၿပီ။
https://www.facebook.com/ChawSusFoodFriends
--------------------------------------
ကိုမ်ဳိး(သုတစြယ္စုံ)(lwanmapyay.blogspot.com) Facebook Page Twitter Google+