ပိုတက္စီယမ္ဓာတ္ ႂကြယ္၀ေသာ အစားအစာမ်ား စားသံုးျခင္းျဖင့္ ေလျဖတ္ႏိုင္မႈ အႏၲရာယ္ကို ေလွ်ာ့ခ်ႏိုင္

www.womendailymagazine.com
သက္လတ္ပိုင္းႏွင့္ သက္ႀကီးပိုင္း အမ်ိဳးသမီးမ်ား ပိုတက္စီယမ္ ဓာတ္ႂကြယ္၀ေသာ အစာမ်ား စားေပးျခင္းျဖင့္ ေလျဖတ္၍ ေသဆံုးမႈကို ကာကြယ္ႏိုင္ေၾကာင္း ေလ့လာမႈ တစ္ရပ္က ေဖာ္ျပၿပီး ငွက္ေပ်ာသီး မ်ားမ်ား စားၾကရန္ တုိက္တြန္း ထားသည္။

နယူးေယာက္ၿမိဳ႕ရွိ အဲလ္ဘက္အိုင္စတိုင္း ေဆးေကာလိပ္မွ သုေတသီမ်ားက အသက္ (၅၀)မွ (၇၉) ႏွစ္ရွိ အမ်ိဳးသမီးေပါင္း ၉၀,၀၀၀ တို႔၏ အစားအစာမ်ားကို အခ်ိန္ ၁၁ႏွစ္ၾကာ ေလ့လာခဲ့ၾက သည္။ ပိုတက္စီယမ္ စားသံုးမႈ ပမာဏႏွင့္ ေလျဖတ္ျခင္း၊ ေသဆံုးျခင္းတို႔ကို ႏႈိင္းယွဥ္ခဲ့ရာ ယခင္က ပိုတက္စီယမ္ စားသံုးမႈမ်ားမွာ ေနာက္ပိုင္းတြင္ ေလျဖတ္ျခင္းႏွင့္ ေသဆံုးႏိုင္မႈ အႏၲရာယ္ပိုနည္းေၾကာင္း ေလ့လာေတြ႕ရွိခဲ့သည္။

ပိုတက္စီယမ္ႂကြယ္၀ေသာ အစားအစာ ပိုမိုစားသံုးသူ အမ်ိဳးသမီးမ်ားမွာ ေလျဖတ္ႏိုင္ျခင္း အႏၲရာယ္ ၁၆ ရာခိုင္ႏႈန္း ပိုေလ်ာ့နည္းၿပီး ေသဆံုးႏိုင္မႈအႏၲရာယ္ ၁၀ ရာခိုင္ႏႈန္း ပိုေလ်ာ့ နည္းသည္။

ေသြးတိုးေရာဂါဆိုင္ရာ က်န္းမာေရး ျပႆနာမ်ား မရွိေသာအမ်ိဳး သမီးအမ်ားစုတြင္ ပိုတက္စီယမ္ ေလျဖတ္ျခင္းကို ကာကြယ္ႏိုင္ေသာ အက်ိဳးေက်းဇူးမ်ားရွိေၾကာင္း ယခုေလ့လာမႈက ျပသေနသည္။ ယင္းေလ့လာမႈ၏ ရလဒ္အေသးစိတ္ကို ယခုသီတင္းပတ္အတြင္း ထြက္ရွိမည့္ Stroke ဂ်ာနယ္၌ ေဖာ္ျပသြားမည္ ျဖစ္သည္။

ပိုတက္စီယမ္ဓာတ္ ပိုစားသံုးေပးျခင္းသည္ ေသြးတိုးေရာဂါကို ေလ်ာ့က်ေစႏိုင္ေၾကာင္း ယခင္ေလ့လာမႈမ်ားက ေဖာ္ျပသည္။ သို႔ေသာ္ ပိုတက္စီယမ္စားသံုးေပးျခင္းက ေလျဖတ္ျခင္းကို ကာကြယ္ႏိုင္သလားဆိုသည္ကို ရွင္းရွင္းလင္းလင္း မသိခဲ့ရဟု သုေတသီဆိုလ္ဗီယာ၀ါဆာ သီးလ္စမိုလာက ေျပာသည္။

အမ်ိဳးသမီးမ်ားအေနျဖင့္ သစ္သီးမ်ားႏွင့္ ဟင္းသီးဟင္းရြက္မ်ား စားေပးရန္လိုအပ္ေၾကာင္း မိမိတို႔ေလ့လာမႈက ေဖာ္ျပေနသည္ဟု ၎က ထပ္ေလာင္းေျပာၾကားသည္။ သစ္သီးမ်ားႏွင့္ ဟင္းသီးဟင္းရြက္မ်ားတြင္ ပိုတက္စီယမ္ဓာတ္ ႂကြယ္၀စြာပါ၀င္၍ ယင္းတို႔ကိုစားသံုးျခင္းျဖင့္ အမ်ိဳးသမီးမ်ား ေသြးဆံုးၿပီး ခံစားရေသာ ေ၀ဒနာမ်ားႏွင့္ ေလျဖတ္ႏိုင္ျခင္းအႏၲရာယ္ကို ေလ်ာ့က်ေစႏုိင္သည့္အျပင္ ေလျဖတ္၍ ေသဆံုးႏုိင္မႈကိုလည္း ေလွ်ာ့ခ်ေပးသည္။ 

 —Ref: UPI
7Day Daily
-------------------------------------
ကိုမ်ဳိး(lwanmapyay.blogspot.com) လြမ္းမေျပ သုတရပ္၀န္း | Facebook

ဆက်စပ်ဖတ်ရှုရန် အကြောင်းအရာများ...