အခ်ိိဳရည္ ေသာက္ျခင္းေၾကာင့္ ကယ္လိုရီ မ်ားလာျခင္း သတိထားရန္လို

အၿမဲဆိုသလို ေသာက္သံုးေလ့ ရွိေသာ အခ်ိဳရည္ မ်ားေၾကာင့္ ကယ္လိုရီ ပိုမ်ားလာျခင္းအေပၚ သတိ ထားရန္ လိုအပ္သည္။

ကယ္လိုရီ မ်ားေသာ အခ်ိဳရည္မ်ား ပါဝင္သည့္ အစား အေသာက္ စားသူမ်ားမွာ ေရႏွင့္ အစားအစာ တြဲစား သူမ်ားထက္ ပို၍ ဝအီသြား တတ္သည္ဟု ေမွ်ာ္လင့္ေၾကာင္း ေလ့လာမႈ အသစ္တစ္ရပ္က ေဖာ္ျပ သည္။

မိမိတုိ႔၏ ေလ့လာမႈမွာ ကယ္လိုရီမ်ား ပါဝင္ေသာ ေဖ်ာ္ရည္မ်ား၏ အႏၲရာယ္ႏွင့္ပတ္သက္၍ က်ယ္ျပန္႔ေသာ အေခ်အတင္ ေျပာဆိုမႈမ်ားအတြက္ အေရးႀကီးသည့္ အေၾကာင္းအရာ တစ္ခုျဖစ္သည္ဟု ဘရစၥတိုတကၠသိုလ္မွ ပါေမာကၡ ဂ်က္ဖ္ဘရြန္စထရြန္းက ေျပာသည္။ အစားအေသာက္၏ ဝအီေစေသာ အက်ိဳးသက္ေရာက္မႈကို ခန္႔မွန္းတြက္ခ်က္ရာတြင္ လူအမ်ားက ကယ္လိုရီပါဝင္ေသာအခ်ိဳရည္မ်ား၏ ကယ္လိုရီမ်ားကို ထည့္တြက္၊ မတြက္ သုေတသီမ်ားက ေလ့လာခဲ့သည္။

ကယ္လိုရီပါဝင္မႈမ်ားသည့္ အခ်ိဳရည္မ်ားအတုိင္း တူညီေသာစြမ္း အင္ပါဝင္သည့္ အဆာေျပစားစရာတစ္ခု (သုိ႔မဟုတ္) ကယ္လိုရီမပါေသာ အခ်ိဳရည္ တစ္မ်ိဳးမ်ိဳးပါဝင္သည့္ အစားအစာမ်ား၏ ေမွ်ာ္လင့္ထားေသာ ဝအီမႈကို ဆံုးျဖတ္ေပးသည့္ကြန္ပ်ဴတာ အေျခခံစမ္းသပ္မႈမ်ားျဖင့္ လူအမ်ားကို ေလ့လာခဲ့ျခင္းျဖစ္သည္။

ေမွ်ာ္လင့္ထားေသာဝအီမႈအေပၚ ကာဗြန္ပါဝင္မႈကလည္း လႊမ္းမိုးမႈရွိေၾကာင္း သုေတသီမ်ားက ေလ့လာေတြ႕ရွိခဲ့ သည္။ ကယ္လိုရီပါဝင္သည့္ အခ်ိဳရည္မ်ားႏွင့္ တြဲစားေသာ အစားအစာမ်ားမွာ သေရစာတစ္ခုႏွင့္ တြဲစားေသာ တူညီသည့္ အစားအစာစားျခင္းထက္ ဝအီမႈေလ်ာ့နည္း မည္ဟု မွတ္ယူ၍မရေပ။

သို႔ေသာ္ သေရစာႏွင့္ ကယ္လိုရီပါဝင္သည့္ အခ်ိဳရည္ႏွစ္မ်ိဳးလံုးက ေမွ်ာ္လင့္ထားေသာ ဝအီမႈကို ပမာဏအနည္း ငယ္ ပိုမ်ားေစသည္။ ယင္းေလ့လာမႈကို ယခုသီတင္းပတ္အတြင္း အေမရိကန္ႏုိင္ငံ ဆီယက္တဲလ္ၿမိဳ႕တြင္ က်င္းပမည့္ အစားအေသာက္ဆိုင္ရာ အေလ့အထ ေလ့လာေရးညီလာခံ (SSIB 2014)၌ တင္ျပေဆြးေႏြးရန္ စီစဥ္ထားေၾကာင္း သိရသည္။

7Day Daily
--------------------------------------
ကိုမ်ဳိး(lwanmapyay.blogspot.com) လြမ္းမေျပ သုတရပ္၀န္း | Facebook

ဆက်စပ်ဖတ်ရှုရန် အကြောင်းအရာများ...