နာနတ္ရည္ႏွပ္ နံ႐ုိးႏုကင္

Ingredients 

အဆီနည္းေသာ ၀က္နံ႐ုိး - ၅၀ က်ပ္သား
နာနတ္ရည္ - လက္ဖက္ရည္ ပန္းကန္လံုး ၁ လံုး
ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းထားေသာ စပါးလင္ - စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ ဇြန္း
ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းထားေသာ သံပ႐ုိရြက္ - စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
ပါးပါး လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီဥေသး - ၅ လံုး
နံနံေစ့အမႈန္႔ - စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
ေစးပ်စ္ေအာင္ ႀကိဳထားေသာ အုန္းႏုိ႔ဦးရည္ႏွစ္ - လက္ဖက္ရည္ ပန္းကန္လံုးတ၀က္
မဆလာ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္း
ဆား - စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ ဇြန္း 

Directions 

၁။ ၀က္နံ႐ုိးမ်ားကို ေရစင္ေအာင္ေဆးၿပီး အေနေတာ္အရြယ္တံုးပါ။ အရြတ္ႏွင့္ အေၾကာမွ်င္မ်ားကို ဓါးျဖင့္ ျခစ္ထုတ္ပစ္ပါ။

ထို႔ေနာက္နာနတ္ရည္ထဲတြင္ ၁၀မိနစ္ခန္႔ ႏွပ္ထားပါ။

၂။ စပါးလင္၊ သံပ႐ုိရြက္၊ ၾကက္သြန္နီ၊ နံနံေစ့ ႏွင့္ ဆားတို႔ကိုေရာၿပီး မႈန္႔ညက္ေအာင္ ေထာင္းပါ။

၃။ နံ႐ုိးမ်ားကို နာနတ္ရည္ထဲမွ ဆယ္ၿပီး ေထာင္းထားေသာ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား၊ မဆလာ၊ အုန္းႏုိ႔ ဦးရည္ႏွစ္မ်ားႏွင့္ ေရာနယ္ကာ မိနစ္ ၃၀ ခန္႔ ႏွပ္ထားလိုက္ပါ။

၄။ထို႔ေနာက္ ကင္စက္တြင္ ၄၀၀ ဒီဂရီဖာရင္ဟိုက္ျဖင့္ မိနစ္ ၂၀ မွ ၃၀ ထိကင္ပါ။

၅။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာစ့္၊ လတ္ဆတ္ေသာ ဟင္းသီးဟင္းရြက္မ်ားျဖင့္ ခပ္ပူပူတည္ခင္းပါ။


ref;www.shweo.net/recipe/index/view/id/2717
--------------------------------------
ကိုမ်ဳိး(lwanmapyay.blogspot.com) လြမ္းမေျပ သုတရပ္၀န္း | Facebook

ဆက်စပ်ဖတ်ရှုရန် အကြောင်းအရာများ...