ပဲေတာင့္ရွည္သီးေထာင္း မုန္႔ဖတ္သုပ္

** ပဲေတာင့္ ရွည္သီးေထာင္း မုန္႕ဖတ္သုပ္ အတြက္ လိုအပ္ တာေလးေတြ…

1.ၾကက္သြန္ျဖဴ  အတက္ၾကီး – ၂ တက္
2.ငရုတ္သီးစိမ္း – ၈ ေတာင့္
3.ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႕ – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
4.လက္နွစ္ဆစ္ အရွည္ခန္႕ လွီထားေသာ ပဲေတာင့္ရွည္သီး – ၈ ေတာင့္
5.ready made ဝက္သားလံုး – ၄ လံုး (ပံုပါအတိုင္း လွီးထားပါ။)
6.ခရမ္းခ်ဥ္သီး အရြယ္လတ္ – တစ္ျခမ္း (၄ ပိုင္းခန္႕ ျဖတ္ၿပီးလီွးထားပါ။)
7.ငါးငံျပာရည္ – ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
8.သံပုရာရည္ – ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
9.သၾကား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း – ၁ ဇြန္း
10.မုန္႔ဟင္းခါးဖတ္ – 1 cup (250 ml)

ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ငရုတ္သီးစိမ္း နွင့္ ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႕တို႕ကို ဆံုထဲထည့္ၿပီး ညက္ေအာင္ေထာင္းပါ။

ပဲေတာင့္ရွည္သီးကို ၂ ခါခြဲၿပီးထည့္ကာ မညက္တညက္ေထာင္းပါ။ (ဇြန္းကိုသံုးကာ မၾကာခဏ အထက္ေအာက္လွန္ၿပီးေပးၿပီးမွ ဆက္ေထာင္းပါ။)

ၿပီးလွ်င္ လွီးထားေသာ ready made ဝက္သားလံုးထည့္ၿပီး အရသာဝင္ရံု အနည္းငယ္ေထာင္းပါ။ (ေၾကဖို႕၊ ညက္ဖို႕မလိုပါ။) (ဇြန္းျဖင့္ အထက္ေအာက္လွန္ေပးပါ။)

ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ငါးငံျပာရည္၊ သံပုရာရည္၊ သၾကား ထည့္ၿပီး ခပ္ဖြဖြေထာင္းကာ၊ ဇြန္းျဖင့္ေမႊေရာေပးပါ။

ေနာက္ဆံုးတြင္ မုန္႔ဖတ္ကိုထည့္ကာ ဇြန္းျဖင့္ နွံ႔သြားေအာင္ ခပ္ဖြဖြ ေမႊေရာသုပ္ေပးၿပီးေနာက္ ခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္က်ဳိးက်ဳိးၾကြပ္ၾကြပ္ျဖင့္ စားလို႕ေကာင္းလွေသာ ပဲေတာင့္ရွည္သီးေထာင္း မုန္႔ဖတ္သုပ္ေလး အရသာရိွစြာ သံုးေဆာင္ရန္ အသင့္ျဖစ္ပါၿပီ။


ref;https://www.facebook.com/ChawSusFoodFriends
--------------------------------------
ကိုမ်ဳိး(lwanmapyay.blogspot.com) လြမ္းမေျပ သုတရပ္၀န္း | Facebook

ဆက်စပ်ဖတ်ရှုရန် အကြောင်းအရာများ...