ေဂၚရခါးသီးက က်န္းမာေရးအတြက္ ဘာေတြေကာင္းလဲ

ေစ်းသက္သက္ သာသာနဲ႔ ၀ယ္စားႏုိင္တဲ့ စားဖိုေဆာင္ သီးႏွံေဂၚရခါးသီး နဲ႔ပတ္သက္ၿပီး က်န္းမာေရး ေကာင္းက်ဳိး ဘာေတြရွိသလဲ ေလ့လာ ၾကည့္ ရေအာင္ပါ။

ေဂၚရခါးသီးက ႏွလုံးေရာဂါ သမားေတြအတြက္ ေကာင္းက်ဳိးျပဳၿပီး ကင္ဆာေရာဂါေတြ မျဖစ္ ပြားေအာင္ ကာကြယ္ႏုိင္စြမ္း ရွိပါတယ္။ ဒါ့ အျပင္ ခႏၶာကုိယ္အတြက္ လုိအပ္တဲ့ စြမ္းအင္ ထုတ္လုပ္ဖို႔ အတြက္လည္း ကူညီေပးပါတယ္။

အမွ်င္ဓာတ္လည္း ႂကြယ္၀တာေၾကာင့္ ၀မ္းခ်ဳပ္တာေတြကိုလည္း ကာကြယ္ႏုိင္တဲ့အျပင္ သိုင္းရြိဳက္ အက်ိတ္ႀကီး က်န္းမာသန္စြမ္းေစဖုိ႔ ေထာက္ကူေပးပါတယ္။ ေနာက္ၿပီး အေရျပားမွာ အဖုအပိမ္္႔ျဖစ္ တာေတြ၊ ၀က္ၿခံေပါက္တာေတြကိုလည္း ကာကြယ္ေပးၿပီး အ႐ုိးေတြ သန္မာဖို႔အတြက္လည္း ကူညီေပးပါ တယ္။

ေဂၚရခါးသီးမွာပါတဲ့ သတၱဳဓာတ္က ေသြးဖိအားကို ပုံမွန္ျဖစ္ေစၿပီး ဦးေႏွာက္ဖံြ႕ၿဖိဳးမႈအတြက္လည္း ေကာင္းက်ဳိးျပဳပါတယ္။ မဂၢနီဆီယမ္ပါ၀င္တာေၾကာင့္ ႂကြက္တက္တာမျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ေပးႏုိင္တဲ့ အျပင္ ကယ္လိုရီပမာဏလည္း နည္းတဲ့အတြက္ ပုံမွန္စားေပးႏုိင္ပါတယ္။

ေဂၚရခါးရြက္၊ အၫြန္႔၊ အသီး၊ အျမစ္အကုန္လုံးအသုံး၀င္ၿပီး ဓာတ္တိုးဆန္႔က်င္ ဂုဏ္သတၱိ ပါ၀င္တာ ေၾကာင့္ ခႏၶာကိုယ္အတြက္ သက္ေတာ္ေစာင့္သဖြယ္ အက်ဳိးျပဳပါတယ္။ 


Ref: healthbenefitstimes.com
7Day Daily
No.471 Friday, August 15, 2014 
--------------------------------------
ကိုမ်ဳိး(lwanmapyay.blogspot.com) လြမ္းမေျပ သုတရပ္၀န္း | Facebook

ဆက်စပ်ဖတ်ရှုရန် အကြောင်းအရာများ...