ကိုယ္အေလးခ်ိန္ တက္ေစေသာ အေၾကာင္း ငါးရပ္

ကိုယ္အေလးခ်ိန္ တက္လာတဲ့ အခါ အစားမ်ားတာ၊ အထုိင္မ်ားၿပီး ကိုယ္လက္ လႈပ္ရွား မလုပ္တာနဲ႔ အဆီ အအိမ့္နဲ႔ အခ်ိဳမႈန္႔ေတြ စားတာေတြ ေၾကာင့္ လို႔ပဲ ထင္ျမင္တတ္ ၾကပါတယ္။ တခ်ိဳ႕ လူေတြ က်ေတာ့ ဒီအေလ့အထ မလုပ္မိဘဲ ကိုယ္ အေလးခ်ိန္ တက္လာတဲ့ အခါ အေၾကာင္းရင္း ရွာမရဘဲ စိတ္ပ်က္ လက္ပ်က္ ျဖစ္တတ္ ၾကပါ တယ္။ ဒါေၾကာင့္ သင္ မသိေသးတဲ့ ကိုယ္ အေလးခ်ိန္ တက္ေစတဲ့ အေၾကာင္း ငါးရပ္ကို ေဖာ္ျပေပး လိုက္ပါတယ္။

၁။ စိတ္ဖိစီးမႈ
စိတ္ ဖိစီးမႈဟာ အစာစားျဖစ္ေအာင္ တြန္းအားေပး ပါတယ္။ အၾကာႀကီး စိတ္ဖိစီးမႈ ဒဏ္ခံရရင္ ခႏၶာကိုယ္ကေန ေကာ္တီဇုန္းနဲ႔ အင္ဆူလင္ ထုတ္လုပ္မႈ တိုးလာ ပါေတာ့တယ္။ အဲဒီအခါ အစာစားခ်င္တဲ့ ဆႏၵမ်ားလာၿပီး ကယ္လိုရီမ်ားတဲ့ အစာေတြကိုသာ ေရြးစား မိတတ္ပါတယ္။

ေျဖရွင္းနည္း

စိတ္ခံစားခ်က္ေကာင္းေစတဲ့ ေဟာ္မုန္းပမာဏ ထိန္းႏုိင္ဖို႔ စိတ္ဖိစီးမႈကို တတ္ႏိုင္သမွ် ေလွ်ာ့ခ်ပါ။

၂။ အခ်ိဳတု
သၾကား အစားသံုးတဲ့ အခ်ိဳတုေတြဟာ ခႏၶာကိုယ္ သြယ္လ်လို သူေတြအတြက္ေတာ့ မေကာင္းပါဘူး။ အဝလြန္ျခင္းအေၾကာင္း ေလ့လာမႈအရ တစ္ပတ္အတြင္း ေဆးသၾကား (Aspartame) ပါတဲ့ အခ်ိဳရည္ ၂၁ မ်ိဳး ေသာက္သူေတြဟာ မေသာက္သူေတြထက္ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ ျမင့္တက္ႏိုင္ေျခ ႏွစ္ဆေက်ာ္ ရွိေၾကာင္း သိရပါတယ္။

ေျဖရွင္းနည္း

သၾကားေရာ သၾကားအစားထိုး အခ်ိဳတုကိုပါ အလြန္အကၽြံ မစားေသာက္ပါနဲ႔။

၃။ အိပ္ေရးပ်က္ျခင္း

ခႏၶာကိုယ္ အားျပည့္လန္းဆန္းဖို႔ တစ္ညမွာ ခုႏွစ္နာရီကေန ကိုးနာရီေလာက္ လိုအပ္ပါတယ္။ အိပ္ခ်ိန္ မလံုေလာက္ဘဲ အိပ္ေရးပ်က္ရင္ စိတ္ခံစားခ်က္ ေကာင္းေစတဲ့ ဆီ႐ိုတုိနင္နဲ႔ ဒိုပါမင္းဓာတ္ေတြ မထြက္ ရွိေတာ့ဘဲ အခ်ိဳစာေတြ စားမိတတ္ပါတယ္။

ေျဖရွင္းနည္း

ဟားဗတ္ေလ့လာမႈအရ တစ္ညမွာ ငါးနာရီသာအိပ္တဲ့ အမ်ိဳးသမီးေတြဟာ တစ္ညမွာ ခုႏွစ္နာရီနဲ႔အထက္ အိပ္သူေတြထက္ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ ျမင့္တက္ႏိုင္ေျခ ၃၂ ရာခိုင္ႏႈန္း ပိုမ်ားေၾကာင္း သိရပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ခႏၶာကိုယ္ သြယ္လ်ခ်င္ရင္ အိပ္ေရးဝဝ အိပ္ပါ။

၄။ အစာျမန္ျမန္စားျခင္း

အစားအေသာက္ကို ေႏွးေႏွးနဲ႔ ေၾကညက္ေအာင္ ဝါးစားေပးရင္ အစာအလြန္အကၽြံစားခ်င္စိတ္ကို ေျဖရွင္းႏိုင္ပါလိမ့္မယ္။ ၿဗိတိန္ေဆးဂ်ာနယ္က ထုတ္ေဝတဲ့ ဂ်ပန္လူမ်ိဳး ၃၀၀၀ ေက်ာ္ကို ေလ့လာမႈအရ အစာကို ျမန္ျမန္စားသူေတြဟာ ေႏွးေႏွးစားသူေတြထက္ အဝလြန္ႏိုင္ေျခႏွစ္ဆ ပိုမ်ားေၾကာင္း သိရပါတယ္။

ေျဖရွင္းနည္း

အစားျမန္ၿပီး ဗိုက္ျပည့္တဲ့အထိ စားတဲ့သူေတြဟာ အဝလြန္ႏိုင္ေျခသံုးဆ ပိုမ်ားပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ အစာစားတဲ့အခါ ေႏွးေႏွးနဲ႔ ေၾကညက္ေအာင္ ဝါးစားပါ။

၅။ မထိန္းခ်ဳပ္ႏိုင္ေသာ အခ်က္မ်ား

မ်ိဳး႐ိုးဗီဇ FTO Gene လို႔ေခၚတဲ့ ဝေစတဲ့ မ်ိဳး႐ိုးဗီဇေတြဟာ ယင္းဗီဇ မရွိသူေတြထက္ အဝလြန္ႏိုင္ေျခ ၆၀ ရာခိုင္ႏႈန္း ပိုမ်ားပါတယ္။

အဆီဆဲလ္

တခ်ိဳ႕လူေတြမွာ အဆီဆဲလ္မ်ားစြာ ရွိေနပါတယ္။ ကိုယ္ အေလးခ်ိန္တက္ျခင္း၊ ေလ်ာ့က်သြားျခင္းေတြဟာ အဆီဆဲလ္ အေရအတြက္ကို မေျပာင္းလဲႏိုင္ပါဘူး။ အဆီဆဲလ္မ်ားသူေတြဟာ အဆီဆဲလ္နည္း သူေတြ ထက္ အစားအေသာက္ ပိုၿပီးစားတတ္ၾကပါတယ္။


ref;X Gym Fitness Club - Myanmar
--------------------------------------
ကိုမ်ဳိး(lwanmapyay.blogspot.com) လြမ္းမေျပ သုတရပ္၀န္း | Facebook

ဆက်စပ်ဖတ်ရှုရန် အကြောင်းအရာများ...