ထုိင္းစတုိင္ ၾကက္အူေခ်ာင္း၊ သခြာသီးသုပ္


အခ်ိန္တုိအတြင္းမွာ အလြယ္တကူ လုပ္စားႏုိင္မယ္႔ ၾကက္အူေခ်ာင္း ႏွင္႔ သခြာသီး ခ်ဳိစပ္သုပ္ေလးပါ။ 

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား 

ၾကက္အူေခ်ာင္း – ၄ေခ်ာင္း 
သခြာသီး – တ၀က္ (အေစ႔ထုတ္ ထပ္ျခမ္းျခမ္းျပီ ပါးပါးလွီးထားပါ) 
ၾကက္သြန္နီ – ၂လံုး (ပါးပါးလွီးပါ) 
ငရုတ္သီးစိမ္း(သို႔)နီ – ၃ေတာင္႔ (ပါးပါးလွီးပါ) 
သံပရာရည္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း 
ပဲငံျပာရည္(အၾကည္) – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း 
သၾကား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း 
ေျမပဲဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း 


သုပ္နည္း 

၁။ အရင္ဆံုး ဒယ္ထဲဆီထည္႔ျပီ ၾကက္အူေခ်ာင္းမ်ားကို က်က္သည္အထိ ၁မိနစ္ခန္႔ ထည္႔ေၾကာ္ေပးပါ။ 

၂။ ျပီလွ်င္ ၾကက္အူေခ်ာင္းမ်ားကို ဓားျဖင္႔ အပါးအေစာင္းလွီးေပးပါ။ 

၃။ ထုိ႔ေနာက္ ခြက္တစ္ခုထဲ ေဆာ႔ရည္အတြက္(သံပရာရည္၊ ပဲငံျပာရည္၊ သၾကား၊ ငရုတ္သီးနီ) တုိ႔ကို သၾကား အရည္ေပ်ာ္သည္အထိ ေရာေမႊထားပါ။ 

၄။ ျပီမွ ေဇာက္ပန္းကန္လံုးထဲ (ၾကက္အူေခ်ာင္း၊ သခြာသီး၊ ၾကက္သြန္နီ) တုိ႔ကုိ ေရာေမႊျပီ အေပၚမွ ေဆာ႔ရည္ကို ေလာင္းထည္႔လုိက္ပါ။ 

၅။ အရသာရွိေသာ ခ်ဳိစပ္ ၾကက္အူေခ်ာင္း ႏွင္႔ သခြာသီးသုပ္ကို သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါျပီ…


ref;Wutyee Food House
------------------------------------- 

ဆက်စပ်ဖတ်ရှုရန် အကြောင်းအရာများ...