သံဓာတ္ခ်ဳိ႕တဲ့သူမ်ား စားရမည့္ အစားအစာမ်ား



ေသြးထဲတြင္ လုံေလာက္ေသာ ေသြးနီဥ အေရအတြက္ မရွိျခင္းအျဖစ္ လူသိပိုမ်ားေသာ သံဓာတ္ ခ်ဳိ႕တဲ့မႈေၾကာင့္ ကမၻာတစ္၀န္း အမ်ဳိးသမီး သန္းေပါင္းမ်ားစြာ ေ၀ဒနာခံစား ေနရေၾကာင္း ကြၽမ္းက်င္သူမ်ားက ေျပာသည္။

အာဟာရ လုံေလာက္ျခင္း မရွိသျဖင့္ အလြန္ေမာပန္းႏြမ္းနယ္ျခင္း၊ စြမ္းအင္နည္းပါးျခင္းႏွင့္ အလုပ္စြမ္းေဆာင္ရည္ နည္းပါးမႈတို႔ ျဖစ္ေစသည္။ ယင္းျပႆနာမ်ားကို ေျဖရွင္းရန္ သင္ပုံမွန္စားေသာ အစားအစာမ်ားတြင္ ေအာက္ပါ အစား အစာမ်ား ထည့္သြင္း စားသုံးလုိက္ပါ။

ဆန္လုံးညိဳတြင္ပါ၀င္ေသာ သံဓာတ္က ေသြးအားနည္းျခင္းကို တုိက္ဖ်က္ေပးႏုိင္ၿပီး အမွ်င္ဓာတ္က ခႏၶာကုိယ္ထဲမွ အဆိပ္အေတာက္မ်ားကို ဖယ္ရွားေပးႏုိင္သည္။

ျမင္းစားဂ်ဳံတြင္ သံဓာတ္အျပင္ အျခားအာဟာရဓာတ္မ်ားစြာ ပါ၀င္သည္။ နံနက္စာတြင္ ဂ်ဳံၾကမ္းထည့္သြင္း စားသုံးျခင္းမွာ သံဓာတ္ခ်ဳိ႕တဲ့မႈေၾကာင့္ ျဖစ္ႏုိင္ေသာ က်န္းမာေရးဆုိးက်ဳိးမ်ားကို ကာကြယ္ရန္ အေကာင္းဆုံး နည္းလမ္းမ်ားအနက္ တစ္ခုျဖစ္သည္။

အာလူးကို ကယ္လုိရီမ်ားေသာ ဟင္းသီးဟင္းရြက္တစ္မ်ဳိးဟု လူ အမ်ား႐ႈျမင္ၾကေသာ္လည္း သံဓာတ္ႂကြယ္၀စြာ ပါ၀င္သျဖင့္ ပုံမွန္စားေသာ အစားအစာမ်ားတြင္ ထည့္သြင္း စားသုံးေပးသင့္သည္။

ပန္းေဂၚဖီစိမ္းမ်ားကို အလြန္စားလုိစိတ္ေပၚမွသာေရြးခ်ယ္စား ေသာက္ေလ့ရွိၾကေသာ္လည္း သံဓာတ္ခ်ဳိ႕တဲ့ မႈဒဏ္ ခံေနရသူမ်ားအတြက္ အထူးေကာင္းမြန္ေသာ အစားအစာျဖစ္သည္။

စေတာ္ဘယ္ရီသီးမ်ားတြင္ သံဓာတ္ပါ၀င္သည့္အျပင္ ခႏၶာကိုယ္မွ သံဓာတ္ကို ပိုမိုစုပ္ယူႏုိင္ေစေအာင္ ေဆာင္ရြက္ေပးသည့္ ဗီတာမင္စီလည္း ႂကြယ္၀စြာပါ၀င္သည္။

အာဟာရဓာတ္မ်ားစြာပါ၀င္ေသာ ပဲေစ့မ်ားမွာ သံဓာတ္ခ်ဳိ႕တဲ့သူမ်ား သံဓာတ္ျဖည့္တင္းရန္ ကူညီေပးႏုိင္သည္။ ေဒါက္ခြရြက္တြင္ သံဓာတ္အျပင္ ဗီတာမင္စီလည္း ပါ၀င္သျဖင့္ ခႏၶာကိုယ္က သံဓာတ္စုပ္ယူႏုိင္ေအာင္ ကူညီေပးႏုိင္သည္။ ဘိုကိတ္ပဲမ်ားတြင္လည္း သံဓာတ္ႂကြယ္၀စြာ ပါ၀င္သည္။ ေရႊဖ႐ုံေစ့မ်ားကို သေရစာအျဖစ္ စားေပးျခင္းျဖင့္ ခႏၶာကိုယ္သံဓာတ္ကို ျမႇင့္တင္ေပးႏုိင္သည္။ 


(JOI)
7Day Daily
No.506 Friday, September 19, 2014 
--------------------------------------
ကိုမ်ဳိး(lwanmapyay.blogspot.com) လြမ္းမေျပ သုတရပ္၀န္း | Facebook

ဆက်စပ်ဖတ်ရှုရန် အကြောင်းအရာများ...