ဝက္ငါးဆုပ္ ပုဇြန္အေကာင္ သြတ္ေၾကာ္ (၉) ေကာင္



ဝက္ငါးဆုပ္ကို အမ်ားၾကီး လုပ္ထားေပမယ့္ ဝက္ငါးဆုပ္ ပုဇြန္အေကာင္ သြတ္ေၾကာ္ (၉) ေကာင္ အတြက္ ၃ ပံု ၁ ပံုခန္႕သာ လိုပါတယ္။ ကြ်န္မက အျခားေနရာ မ်ားမွာပါ သံုးလို႕ရေအာင္ ပိုၾကိတ္ထား တာပါ။

***... ဝက္ငါးဆုပ္ အတြက္ လိုအပ္ တာေလးေတြ…

1. ပူစီနံ (mint) – လက္တစ္ဆုပ္ခန္႕
2. ၾကက္သြန္ျဖဴ အတက္ၾကီး – ၅ တက္
3. ဂ်င္း – လက္မတစ္ဆစ္ခန္႕
4. ဝက္ၾကိတ္သား (pork mince) – 1 kg (၆၅ က်ပ္သား)
5. အတံုး ခပ္ေသးေသး လွီးထားေသာ Basa Fillet (သို႕) ၾကိဳက္နွစ္သက္ရာ ငါးအသားလႊာ – 360 g (၂၃ က်ပ္သား)
6. အရသာမွဳန္႕ (chicken powder) – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ ဇြန္း
7. ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
8. ငါးမဆလာ (သို႕) ၾကိဳက္နွစ္သက္ရာ မာဆလာ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ ဇြန္း
9. ငရုတ္ေကာင္း – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
10. ငရုတ္သီးအၾကမ္းမွဳန္႕ – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း

ပူစီနံ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ နွင့္ ဂ်င္းကို ေၾကေအာင္ၾကိတ္ၿပီး က်န္ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား အားလံုးျဖင့္ ေရာနယ္ထားပါ။

ၿပီးလွ်င္ ၾကိတ္စက္ထဲထည့္ကာ ေၾကေအာင္ၾကိတ္ၿပီးလွ်င္ ဝက္ငါးဆုပ္ ကိုရပါၿပီ။

***... ဝက္ငါးဆုပ္ ပုဇြန္အေကာင္သြတ္ေၾကာ္ (၉)ေကာင္ အတြက္ လိုအပ္တာေလးေတြ…

1. ဝက္ငါးဆုပ္ (အေပၚတြင္ၾကိတ္ထား၏ ၃ ပံု ၁ ပံု)
2. လက္ညွဳိးအရြယ္ ပုဇြန္ – ၉ ေကာင္
3. ၾကက္ဥ – ၁ လံုး
4. bread crumbs – 1 1/2 cups (375 ml)

ပုဇြန္မ်ားမေကြးပဲ ေျဖာင့္ေျဖာင့္ေလးျဖစ္ေအာင္ ေက်ာကုန္းမွ ခ်ီးေၾကာကိုထုတ္ၿပီးသည္နွင့္ ပုဇြန္ေအာက္ ဖက္ကို နည္းနည္းစီျခားၿပီး ဓါးနွင့္ ၄ ခ်က္ခန္႕ လွီးပါ။ ေအာက္အထိမျပတ္ေအာင္ တစ္ဝက္ပဲလွီးပါ။

ၿပီးလွ်င္ လက္နွစ္ဖက္နွင့္ ဖိကိုင္ၿပီး ျဖည္းျဖည္းခ်င္း ဆန္.ေပးပါ။ (ျပတ္ထြက္မသြားေအာင္ ျဖည္းျဖည္း လုပ္ေပးပါ၊)

ထို႕ေနာက္ paper towel ကို သံုးကာ ပုဇြန္မ်ားတတ္ႏိူင္သမွ်ေျခာက္ေအာင္ လုပ္ေပးပါ။ (ေရစိုေနလွ်င္ ဝက္ငါးဆုပ္နဲ႕ က်စ္က်စ္ေလးကပ္မေနပဲ ေခ်ာ္ထြက္တတ္ပါတယ္။)

ၿပီးလွ်င္ ဝက္ငါးဆုပ္ကို ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္းေမာက္ေမာက္ခန္႕ ခပ္ကာ တတ္ႏိုင္သမွ် ျပားျပားေလး လုပ္ေပးပါ။

ျပားသြားလွ်င္ ပုဇြန္ကိုထားၿပီး လံုသြားေအာင္ဖုံုးေပးပါ။ ပုဇြန္ ၉ ေကာင္လံုးကို ထိုနည္းအတိုင္း လုပ္ေပး ပါ။

တစ္ခုခ်င္းစီကို ခေလာက္ထားေသာ ၾကက္ဥရည္ထဲ ထည့္စိမ္ပါ။

ၿပီးလွ်င္ ပန္းကန္ျပား ထဲရွိ bread crumbs မ်ားထဲထည့္ၿပီး နွံ႕ၿပီးကပ္သြားေအာင္ လုပ္ေပးပါ။

ဒယ္အိုးတစ္ဝက္ခန္႕ထည့္ထားေသာ ဆီမ်ား ပူလာလွ်င္ ဝက္ငါးဆုပ္ ပုဇြန္အေကာင္သြတ္ကိုထည့္ကာ ၂ ဖက္စလံုး ေရႊဝါညိဳေရာင္ ျဖစ္လာေအာင္ ေၾကာ္ေပးပါ။ (ဆီအရမ္းပူလွ်င္ အတြင္းက မက်က္ေသးခင္ တူးသြားတတ္သျဖင့္ မီးကို ဂရုထားကာ အတိုးအေလွွ်ာ့ လုပ္ေပးပါ။)

ၿပီးလွ်င္ ပန္းကန္ျပား (သို႕) လင္ဗန္းခံထားေသာ wire rack ေပၚတင္ကာ ဆီစစ္ၿပီး မြရြေမႊးၾကိဳင္ စားေကာင္း လွေသာ ဝက္ငါးဆုပ္ ပုဇြန္အေကာင္သြတ္ေၾကာ္ ကို အခ်ဥ္ရည္ေလးျဖင့္တြဲဖက္ၿပီး အရသာ ရွိစြာ သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါၿပီ။

***... အခ်ဥ္ရည္ေလး လုပ္ရေအာင္…

1. ငါးငံျပာရည္ – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲ
2. သၾကား – ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဝက္
3. သံပုရာရည္ – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
4. ၾကက္သြန္ျဖဴ အတက္ၾကီး – ၁ တက္
5. ငရုတ္သီးစိမ္း – ၃ ေတာင့္

ၾကက္သြန္ျဖဴ နွင့္ ငရုတ္သီးကို ပါးပါးေသးေသးလွီးကာ ငါးငံျပာရည္၊ သၾကား၊ သံပုရာရည္တို႕ျဖင့္ ေရာေဖ်ာ္လိုက္လွ်င္ လိုအပ္ေသာ အခ်ဥ္ရည္ေလးရပါၿပီ။


ref;Chaw Su's Food Friends
--------------------------------------
ကိုမ်ဳိး(lwanmapyay.blogspot.com) လြမ္းမေျပ သုတရပ္၀န္း | Facebook

ဆက်စပ်ဖတ်ရှုရန် အကြောင်းအရာများ...