ငါးသံပုရာေပါင္း ခ်ဥ္စပ္


ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

ငါးတေကာင္
ဆားနည္းနည္း
ၾကက္သြန္ျဖဴ ခ်င္း
သံပုရာသီး
သၾကားနည္းနည္း
ၾကက္သြန္ျဖဴ
ငရုတ္သီးစိမ္း(အနီ/အစိမ္း)
ပူဒီ(စီ)နံ

ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္နည္း

ခ်င္းနဲ႕ၾကက္သြန္ျဖဴကို ပါးပါး ရွည္ရွည္ေလးေတြ လွီးပါ။ ပန္ကန္တခ်ပ္ထဲမွာ ေရေသခ်ာေဆးထားတဲ့ ငါးကို ထည့္ပါ။ 

ခ်င္းနဲ႕ၾကက္သြန္ျဖဴကို ပါးပါး ရွည္ရွည္ေလးေတြကို ငါးေပၚမွာနဲ႕ ငါးဗိုက္ထဲကို ထည့္ေပးပါ။ အေပၚကေန ဆားနည္းနည္းျဖဴးေပးပါ။

သံပုရာသီး အဝိုင္း လွီးထားတာေလး ၁ ခု ၂ ခုေလာက္ ထည့္ေပးပါ။ အိုးတလံုးထဲမွာ ေရထည့္ ပုဂံလံုျဖစ္ျဖစ္ တခုခုကို ခုဏက ငါးထည့္ထားတဲ့ ပုဂံတင္ဖို႕ ထည့္ပါ။ ေရအမ်ားၾကီး မထည့္မိပါေစနဲ႕။
လိုအပ္ရင္ ထပ္ထည့္လို႕ရပါတယ္။ ေရေႏြးေငြ႕နဲ႕ပဲေပါင္းမွာပါ။

ျပီးရင္သာ အဖံုးအုပ္ဖို႕ မေမ့ပါနဲ႕။

သံပုရာသီးကို အရည္ညွစ္ထားပါ။ 
သၾကားနည္းနည္း ၾကက္သြန္ျဖဴ ငရုတ္သီးစိမ္း(အနီ/အစိမ္း) ပူဒီ(စီ)နံ စတာေတြကို မညက္တညက္ေလး ေရာသာေထာင္းထားပါ။
ျပီးရင္ ညွစ္ထားတဲ့ သံပုရာရည္နဲ႕ ေရာျပီး ေမႊထားေပးပါ။
ငါးငံျပာရည္ေလး နည္းနည္းထည့္ပါ။

ငါးေပါင္းထားတာ ၁၅မိနစ္ဆိုရင္ ငါးက ေသခ်ာေပါက္ က်က္ပါျပီ။

ေပါင္းထားတဲ့ ငါးပုဂံကို အိုးထဲကထုတ္ ခုဏက ျပင္ထားတဲ့ သံပုရာခ်ဥ္စပ္အရည္ကို ငါးေပါင္းေပၚျဖန္႕ တင္ေပးပါ။

ငါးသံပုရာေပါင္းရပါျပီခင္ဗ်ာ။


ref;https://www.facebook.com/hubbykitchen
--------------------------------------
ကိုမ်ဳိး(lwanmapyay.blogspot.com) လြမ္းမေျပ သုတရပ္၀န္း | Facebook

ဆက်စပ်ဖတ်ရှုရန် အကြောင်းအရာများ...