ကန္စြန္း႐ုိးနီသုပ္


ဒီအသုပ္အတြက္ ကန္စြန္း႐ုိးနီ တစ္စည္း၊ မန္က်ည္းသီးမွည့္၊ ပုစြန္ေျခာက္၊ င႐ုတ္သီးစိမ္း၊ ငါးပိတုိ႔ပဲ လုိပါတယ္။

ပထမဆုံး ကန္စြန္း႐ုိးနီ တစ္စည္းကို စင္ေအာင္ေဆးၿပီး မန္က်ည္းသီး မွည့္နဲ႔ ျပဳတ္ပါတယ္။ ၿပီးရင္ အေန ေတာ္လီွးၿပီး ပုစြန္ေျခာက္မႈန္႔၊ ငံျပာရည္ အနည္းငယ္၊ ကင္ထားတဲ့ ငါးပိနည္းနည္းနဲ႔ ေလွာ္ၿပီးေထာင္း ထားတဲ့ င႐ုတ္သီးစိမ္းတုိ႔ ထည့္ပါမယ္။ မန္က်ည္းမွည့္နဲ႔ ျပဳတ္ထားေပမယ့္ အနံ႔ေမႊးေအာင္ သံပရာသီး တစ္စိတ္ေလာက္ ညႇစ္ၿပီး ဆီ လုံး၀မပါဘဲ သုပ္ပါမယ္။ အရသာရွိၿပီး က်န္းမာေရး အတြက္လည္း အေထာက္အကူျပဳတဲ့ ဟင္းတစ္ခြက္ ပါပဲ။


7Day Daily
အတဲြ (၁၃)၊ အမွတ္(၂၀) 
--------------------------------------
ကိုမ်ဳိး(lwanmapyay.blogspot.com) လြမ္းမေျပ သုတရပ္၀န္း | Facebook

ဆက်စပ်ဖတ်ရှုရန် အကြောင်းအရာများ...