ႀကိဳ႕သီး ငါး ငါးပိခ်က္



ဒီတစ္ပတ္ေတာ့ နယ္က မိတ္ေဆြေတြဆီက လက္ေဆာင္ရထားတဲ့ ႀကိဳ႕သီးေလးေတြနဲ႔ ငါး ငါးပိခ်က္ေလး ခ်က္ထားပါတယ္။

ႀကိဳ႕သီး ႏို႔ဆီဘူးတစ္ဘူး၊ ငါးခူ ၁၅ က်ပ္သားပဲ လိုပါတယ္။ ပထမဆံုး ႀကိဳ႕သီးေလးေတြကို အခံြႏႊာၿပီး ျပဳတ္ပါမယ္။ ႀကိဳ႕သီးေလးေတြ ႏူးသြားရင္ ညႇစ္ၿပီး အေစ့ထုတ္ပစ္လိုက္ပါ။

ၿပီးရင္ ၾကက္သြန္ျဖဴနီ ဆီသတ္ပါ။ ငါးပိ လက္တစ္ဆစ္စာ ထည့္ၿပီး သတ္ပါမယ္။ ခဏေနရင္ ဆား၊ နႏြင္း နယ္ထားတဲ့ ငါးခူကုိထည့္။ ငါးနံ႔ေပ်ာက္သြားၿပီဆုိရင္ ႀကိဳ႕သီးျပဳတ္ၿပီးသား အႏွစ္ေလးေတြထည့္ပါ။

ေရနည္းနည္းထည့္ၿပီး ပြက္လာတဲ့အထိ တည္ပါမယ္။ င႐ုတ္သီးစိမ္း ထက္ျခမ္းခဲြၿပီး အုပ္လိုက္ပါ။


7Day News Journal 
အတြဲ (၁၃)၊ အမွတ္ (၁၆)
-------------------------------------------------
ကိုမ်ဳိး (lwanmapyay.blogspot.com)

ဆက်စပ်ဖတ်ရှုရန် အကြောင်းအရာများ...