ေကာ္ဖီ စြန္႔ပစ္ပစၥည္းမ်ားကို အသံုးျပဳ၍ ဇီ၀ေလာင္စာဆီ ထုတ္လုပ္

Health Updates Journal No. 124
ကဖင္းပါတဲ့ ေကာ္ဖီျဖစ္ျဖစ္၊ ကဖင္းမပါတဲ့ ေကာ္ဖီျဖစ္ျဖစ္၊ ဘယ္ေကာ္ဖီမဆို ေဖ်ာ္ၿပီးတဲ့ေနာက္ ရ႐ွိ လာမယ့္ စြန္႔ပစ္ ပစၥည္းကေန ဇီ၀ဒီဇယ္ ဆီထုတ္ယူလို႔ ရႏိုင္တယ္လို႔ သိရပါတယ္။ ယင္း တီထြင္မႈကိုေတာ့ University & Bath မွ လုပ္ေဆာင္ ခဲ့ျခင္းျဖစ္ၿပီး၊ တီထြင္သူမ်ားက ေကာ္ဖီစြန္႔ပစ္ ပစၥည္းေတြမွာ ေလာင္စာဆီ ျဖစ္ႏိုင္တဲ့ ဂုဏ္သတၱိေတြ ပါ၀င္တဲ့အတြက္ ဇီ၀ေလာင္စာဆီ ထုတ္လုပ္ဖို႔ စတင္ သတိထားမိခဲ့ တယ္လို႔ ဆုိပါတယ္။

တီထြင္သူ အဖြဲ႕ေခါင္းေဆာင္ Chris Chuck က တစ္ႏွစ္တစ္ႏွစ္မွာ ေကာ္ဖီစြန္႔ပစ္ ပစၥည္းတန္ခ်ိန္ ၈ သန္း ခန္႔ရၿပီး ယင္းကို အသံုးျပဳပါက ေလာင္စာဆီမွာ ယင္းအေလးခ်ိန္၏ ၂၀%ခန္႔ ျပန္ရတယ္လို႔ သိရပါတယ္။ ဥပမာအားျဖင့္ သာမန္ေကာ္ဖီဆိုင္ငယ္ တစ္ခုက တစ္ရက္ကို ေကာ္ဖီစြန္႔ပစ္ပစၥည္း 10 kg ေလာက္ ထြက္႐ွိၿပီး၊ ယင္း 10 kg ကိုအသံုးျပဳပါက ဇီ၀ဒီဇယ္ ၂ လီတာေလာက္ ရႏိုင္တယ္လို႔ ေလ့လာသူမ်ားက ဆိုပါတယ္။ ယခု လက္႐ွိမွာ လန္ဒန္အေျခစိုက္ London- based bio- bean ကဲ့သို႔ ကုမၸဏီမ်ားက ေကာ္ဖီစြန္႔ပစ္ ပစၥည္းမ်ားမွ ဇီ၀ဒီဇယ္ကို စတင္ ထုတ္လုပ္လ်က္႐ွိၿပီ ျဖစ္ပါတယ္။ တကယ္လို႔ ေကာ္ဖီစြန္႔ပစ္ ပစၥည္းေတြကေန ဇီ၀ေလာင္စာကို က်ယ္က်ယ္ျပန္႔ျပန္႔ ထုတ္လုပ္ လာႏိုင္ၿပီဆိုရင္ေတာ့ ယင္းက အနာဂတ္အတြက္ ေလာင္စာဆီ အရင္းအျမစ္တစ္ခု ျဖစ္လာႏိုင္တယ္ လို႔ ေလ့လာသူေတြက အႀကံျပဳခဲ့ပါ တယ္။ 

 ဖိုးေသာၾကာ
Ref; Medindia
-----------------------------------------------
ကိုမ်ဳိး (lwanmapyay.blogspot.com)

ဆက်စပ်ဖတ်ရှုရန် အကြောင်းအရာများ...