၀ါဆာဘီ ၾကက္သား အုိးကပ္ေၾကာ္



ၿပီးခဲ့တဲ့လက ၀ါတြင္းကာလ သက္သတ္လြတ္ စားၾကတဲ့ သူေတြအတြက္ ဟင္းခ်က္နည္းေတြ စဥ္းစား ရတာ လြယ္ေအာင္ရယ္၊ အရသာ အသစ္အဆန္း ေလးေတြနဲ႔ ခံတြင္းေတြ႕ေအာင္ ႏိုင္ငံတကာက ဟင္းခ်က္ နည္းေလးေတြကုိ မွ်ေ၀ေပးခဲ့ ပါတယ္။

ဒီတစ္ပတ္ေတာ့ ဂ်ပန္ အစားအစာေတြမွာ သံုးေလ့ရွိတဲ့ ၀ါဆာဘီကုိသံုးၿပီး ၾကက္သား အိုးကပ္ေၾကာ္ ေလး ခ်က္ပါမယ္။

ၿပီးေတာ့ ဆလပ္ရြက္ေတြကုိ ဂ်ပန္စတုိင္ dressing နဲ႔ သုပ္ပါမယ္။

၀ါဆာဘီကုိေတာ့ ဆူရွီတို႔၊ ဆရွိမိတုိ႔နဲ႔ တြဲစားေလ့ရွိတာကုိ သိၿပီးသားျဖစ္မွာပါ။

သူက အမ်ားႀကီးစားရင္ေတာ့ အေတာ္ေလးကုိပူရွိန္းၿပီး ပြင့္ထြက္ သြားႏုိင္ေလာက္ေအာင္ကုိ အရသာ ေရာ၊ အခုိး၊ အနံ႔ပါ ျပင္းပါတယ္။

ၿဖိဳးကေတာ့ ၀ါဆာဘီကုိ ပဲငံျပာရည္အခ်ဳိဆိမ့္ေလးထဲမွာ ထည့္ေမႊၿပီး စားရတာကုိ ႀကိဳက္ပါတယ္။

ဒါေပမဲ့ မ်ားသြားရင္ေတာ့ တစ္ခါတည္းကုိ ထူပူသြားတာပါပဲ။

ဟုိတစ္ေလာက အစားအေသာက္ျပပြဲတစ္ခုမွာ ၀ါဆာဘီေကာင္းေကာင္းေလး ရခဲ့လုိ႔ အခုခ်က္မယ့္ ဟင္းကုိ လက္တည့္ စမ္းခ်င္ေနတာ ၾကာပါၿပီ။

အခုမွ အေကာင္အထည္ေဖာ္ျဖစ္သြားတာပါ။

ပါ၀င္ပစၥည္း...
(၄ ေယာက္စာ) 

ၾကက္ရင္ပံံုသား ၄ ခု (အေနေတာ္)
ဂ်ပန္ပဲငံျပာရည္ (Kikkoman soy sauce) စားပြဲဇြန္း ၂ ဇြန္း
၀ါဆာဘီအႏွစ္ (အရည္အေသြးေကာင္းေကာင္း) လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁/၂ ဇြန္း
ပန္ကုိ မုန္႔ႂကြပ္မႈန္႔ ၁ ခြက္
ႏွမ္းေလွာ္ဆီ စားပြဲဇြန္း ၂ ဇြန္း
ဟင္းသီးဟင္းရြက္ဆီ ၁/၃ ခြက္

ျပင္ဆင္ပံု...

ၾကက္သားေတြကုိ ေရေဆးၿပီးရင္ ေရစင္ေအာင္စစ္ပါ။

ေနာက္ၿပီး မီးဖိုေခ်ာင္သံုး တစ္ရွဴးစကၠဴနဲ႔ ေျခာက္ေသြ႕ေအာင္ အသာေလးစုပ္ယူပါ။

အုိးကပ္ေၾကာ္မွာမုိ႔ ၾကက္သားထဲကေရမထြက္ဖုိ႔ အေရးႀကီးပါတယ္။

ပဲငံျပာရည္နဲ႔ ၀ါဆာဘီကုိေရာၿပီး သမေအာင္ေဖ်ာ္ပါ။

ၿပီးတဲ့အခါ ၾကက္အဆီေတြကုိ ျဖတ္ထုတ္ၿပီး ဖန္ပန္ကန္ျပားတစ္ခုထဲမွာ ၾကက္သားေတြနဲ႔အတူ ေရာ ထည့္ၿပီး ႏွံ႔ေအာင္ ပြတ္လိမ္းေပးပါ။

ၿပီးရင္ ေရခဲေသတၱာထဲမွာထည့္ၿပီး အနည္းဆံုး တစ္နာရီေလာက္ ႏွပ္ထားပါ။

မတူးႏုိင္တဲ့ ဒယ္ျပားထဲမွာ ဆီကုိပန္းကန္ေလးတစ္လံုးထဲ ေရာထည့္ၿပီး သမေအာင္ ေမႊပါ။

ေနာက္ တစ္၀က္ကို အုိးထဲထည့္ၿပီး ဆီပူေအာင္တည္ပါ။

ပန္းကန္ျပားတစ္ခ်ပ္ထဲမွာ မုန္႔ႂကြပ္ေတြထည့္ၿပီး ျဖန္႔ထားပါ။

ၾကက္သားေတြကုိ ေရခဲေသတၱာထဲက ထုတ္ၿပီး မုန္႔ႂကြပ္ေတြနဲ႔ လူးပါ။

ဆီပူရင္ ၾကက္သားေတြကုိ ထည့္ေၾကာ္ပါ။

မီးကုိျပန္ေလွ်ာ့ကာ မျပင္းတျပင္းနဲ႔ ေၾကာ္ပါ။

တစ္ဖက္ကုိ သံုးမိနစ္ေလာက္ ထားၿပီးမွ ေနာက္တစ္ဖက္ကုိ လွန္ပါ။

ေနာက္ ၾကက္သားေတြ က်က္တဲ့အထိ ေၾကာ္ပါ။ (သံုးမိနစ္နဲ႔ ေလးဖက္ ၁၂ မိနစ္ သာသာေလာက္ဆုိ ရပါၿပီ။)

ဆီကုိ လုိအပ္ရင္ ထပ္ထည့္ပါ။

ၿပီးရင္ေတာ့ မီးဖိုေခ်ာင္ သံုးတစ္ရွဴးစကၠဴေပၚမွာ ငါးမိနစ္ သာသာေလာက္ ဆီစစ္ၿပီး စားသံုးႏုိင္ပါတယ္။

သူ႔ကုိေတာ့ mayonnaise နဲ႔တြဲဖက္ၿပီး စားႏုိင္ပါတယ္။ ေနာက္ salad နဲ႔ေပါ့။

ဂ်ပန္စတုိင္ salad dressing

ပါ၀င္ပစၥည္း....
(၄ ေယာက္စာ) 

ဂ်ပန္ပဲငံျပာရည္ (Kikkoman soy sauce) စားပြဲဇြန္း ၂ ဇြန္း
Mirin စားပြဲဇြန္း ၂ ဇြန္း
ဂ်ပန္ဆန္ vinegar စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲ
ႏွမ္းေလွာ္ဆီ စားပြဲဇြန္း ၁/၂ ဇြန္း
ဟင္းသီးဟင္းရြက္ဆီ စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္း
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၁ ႁမႊာ (ညက္ညက္ေထာင္းလ်က္)
ခ်င္း (ျခစ္ၿပီးသား) လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁/၄ ဇြန္း
သၾကား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲ

ျပင္ဆင္ပံု...


အားလံုးကုိ ပုလင္းတစ္ခုထဲမွာ ေရာကာ သမေအာင္လႈပ္ၿပီး ေမႊပါ။

ေနာက္ သူ႔ကုိ ႀကိဳက္ရာ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြ၊ ဆလပ္ရြက္ေတြနဲ႔ စားသံုးႏုိင္ပါတယ္။


ref;Myanmar Times
--------------------------------------
ကိုမ်ဳိး(lwanmapyay.blogspot.com) လြမ္းမေျပ သုတရပ္၀န္း | Facebook

ဆက်စပ်ဖတ်ရှုရန် အကြောင်းအရာများ...