လွ်ာရင္း၊ လွ်ာဖ်ားဆိမ့္ေအာင္ ေကာင္းတဲ့ ဒူးရင္းသီး ဆႏြင္းမကင္း
***... ဒူးရင္းသီး ဆႏြင္းမကင္း လုပ္ဖို.အတြက္ လိုအပ္တာေလးေတြ…
1. အပိုင္းပိုင္း ျပတ္ေအာင္ ညွပ္ထားေသာ ဒူရင္းသီးအသား – 1 cup (250 ml)
2. ေရႊၾကည္မွဳန္. (semolina coarse) – 1 cup (250 ml)
3. သၾကား – 1 cup (250 ml)
4. အုန္းႏူိ. (creamy coconut) – 800 ml
5. ဆား – 1/4 tsp
6. ခေလာက္ထားေသာ ၾကက္ဥ – ၂ လံုး
7. ခဲေနေသာ ကုလားေထာပတ္ (ghee) – 2 tbsp
8. ဘိန္းေစ့ (poppy seed) အျဖဴ၊ အမဲ – အနည္းငယ္စီ
ေရႊၾကည္မွဳန္.ကို မကပ္ႏူိင္သည့္ ဒယ္အိုးထဲထည့္ကာ ပံုပါ အပူရွိန္နွင့္ ၁၀ မိနစ္ခန္႔ ေမႊေလွာ္ေပးပါ။
၅ မိနစ္ခန္. အေအးခံၿပီးလွ်င္ ဘိန္းေစ့မွလြဲ၍ က်န္ပါဝင္ ပစၥည္းအားလံုးကို ထည့္ကာ အထက္ပါ အပူရွိန္နွင့္ မၾကာခဏ ေမႊကာ က်ဳိေပးပါ။
အဖတ္မ်ားစုၿပီး ခဲမသြားေစရန္ ဇြန္းေအာက္ေျခနွင့္ ဖိေခ်ေပးပါ။
မိနစ္ ၂၀ ခန္. ၾကာၿပီးေနာက္ ပံုပါအတိုင္း ခပ္ပ်စ္ပ်စ္ ျဖစ္ကာ ဆီျပန္ၿပီး ေမႊးလာလွ်င္ ေထာပတ္ အနည္းငယ္ သုတ္ထားသည့္ ဗန္း(8 ” x 8″) ထဲ ေလာင္းထည့္ပါ။
မ်က္နွာျပင္ ညီေအာင္ညွိၿပီး ဘိန္းေစ့မ်ားကိုျဖဴးေပးပါ။
160 ံC နွင့္ ၁၀ မိနစ္ခန္. ၾကိဳတင္အပူေပးထားသည့္ oven ထဲထည့္ကာ ၃၅ မိနစ္ ခန္.ဖုတ္ေပးပါ။ (ပံုပါအတိုင္း အေပၚမီးနွင့္ နီးေအာင္ ထားပါ။)
ၿပီးလွ်င္ ေအာက္ဆင့္သို႕ ေျပာင္းထည့္ကာ (အရမ္းပူသျဖင့္ ဂရုစိုက္ၿပီး ေျပာင္း ထည့္ေပးပါ) ေနာက္ထပ္ မိနစ္ ၂၀ နွင့္ ၂၅ မိနစ္ၾကား ဖုတ္ေပးပါ။
မီးဖိုမီး မပိတ္ခင္ မုန္.သားထဲကို တူ (သို.) သြားၾကားထိုးတံေလးနွင့္ ထိုးၾကည့္ပါ။ မုန္.သားမ်ား ကပ္မပါ လာေတာ့လွ်င္ မုန္.က်က္ၿပီမို. မီးကိုပိတ္ပါ။
မီးပိတ္ၿပီးသည့္ oven ထဲ မုန္.ဗန္းကို ၁၀ မိနစ္ခန္.ဆက္ထားပါ။
ၿပီးလွ်င္ အျပင္ထုတ္ကာ အေအးခံၿပီး မိမိၾကိဳက္နွစ္သက္ေသာပံုလွီးကာ အနံ.အရသာေကာင္းလွေသာ ဒူးရင္းသီး ဆႏြင္းမကင္း ကိုအရသာရွိစြာ သံုးေဆာင္ႏူိင္ပါၿပီ။
ဗန္းအမ်ဳိးအစားနဲ. ဒူးရင္းသီးထဲ ေရပါဝင္မွဳေပၚမူတည္ၿပီး ဖုတ္တဲ့အခ်ိန္ အနည္းငယ္ ကြာျခားႏူိင္ပါတယ္။ (ကြ်န္မက frozen ဒူးရင္းသီး နဲ. ဒီဗန္းအမ်ဳိးအစားကို သံုးတာမို. အခ်ိန္အနည္းငယ္ ပိုဖုတ္ရပါတယ္။)
ref;Chaw Su's Food Friends
--------------------------------------
ကိုမ်ဳိး(lwanmapyay.blogspot.com) လြမ္းမေျပ သုတရပ္၀န္း | Facebook