ဂဏန္းအသား နွင့္ မွဳိ မဆလာသုပ္
***... ဂဏန္းအသား နွင့္ မွဳိ မဆလာသုပ္ အတြက္ လိုအပ္တာ ေလးေတြ…
1. ဂဏန္းအသား – 250 g (၁၆ က်ပ္သားခန္႔)
2. မဆလာ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၄ ဇြန္း
3. ဆီ – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
4. Shimeji Mushroom – 300 g
5. Enoki Mushroom – 100 g
6. ပါးပါး လွီးထားေသာ ငရုတ္သီးစိမ္း – ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္းခြဲခန္.
7. အေစ့ထုတ္ကာ ပါးပါး လွီးထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီး – 1 1/4 cups (310 ml)
8. ပါးပါးလွီးကာ ေရေဆး ထားေသာ ၾကက္သြန္နီ – 1 1/4 cups (310 ml)
9. လက္ဆစ္ တစ္ဝက္ခန္႔ အရွည္လွီးထားေသာ ပူစီနံ (mint) – 1 cup (250 ml)
10. အရသာမွဳန္. – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္း
11. ငါးငံျပာရည္ – ထမင္းစားဇြန္း ၆ ဇြန္း
12. သံပုရာရည္ – ထမင္းစားဇြန္း ၇ ဇြန္း
ဂဏန္းအသား၊ ဆီ နွင့္ မဆလာ တို႔ကို ေရာကာ ၃ မိနစ္ခန္႔ ေၾကာ္ေပးၿပီး အေအးခံထားပါ။
မွဳိေလးေတြကို ေရေဆးကာ အနည္းငယ္ဖဲ့ရြဲ႕ထားပါ။
ၿပီးလွ်င္ ေရေႏြးဆူဆူထဲ ထည့္ၿပီး အဖံုး ဖံုးကာ ၂ မိနစ္ခန္႔ ထား၍ ေရျပန္စစ္ထားပါ။
ၿပီးလွ်င္ အားလံုးကို ဇလံုတစ္လံုးထဲ ထည့္ကာ ဖြဖြေလးေရာနယ္ သုပ္လိုက္လွ်င္ ခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္ နွင့္ မဆလာနံ႔ေလးေမႊးေနေသာ ဂဏန္းအသား နွင့္ မွဳိ မဆလာ သုပ္ေလး စားရန္ အသင့္ျဖစ္ပါၿပီ။
ref;Chaw Su's Food Friends
--------------------------------------
ကိုမ်ဳိး(lwanmapyay.blogspot.com) လြမ္းမေျပ သုတရပ္၀န္း | Facebook