ဝက္သားလိပ္ ၁၂ လိပ္ နွင့္ chilli sauce အခ်ဥ္ေလး



***ဝက္သားလိပ္ ဌာပနာ လုပ္ရန္ လိုအပ္တာ ေလးမ်ား….

1. ပါးပါး ေသးေသး လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ – တရုတ္ ထမင္းစား ပန္းကန္လံုး ၁ လံုး
2. ပံုတြင္ ျပထားသကဲ့သို့ လီွးထားေသာ ဝက္သံုးထပ္သား – တရုတ္ ထမင္းစား ပန္းကန္လံုးသံုး ၃ လံုးခြဲ
3. ပံုတြင္ ျပထားသကဲ့သို့ လီွးထားေသာ တရုတ္ နံနံ (celery) – တရုတ္ ထမင္းစား ပန္းကန္လံုး ၂ လံုးခြဲ
4. ပံုတြင္ ျပထားသကဲ့သို့ လီွးထားေသာ ၾကက္သြန္ပင္- တရုတ္ ထမင္းစား ပန္းကန္လံုး ၁ လံုး
5. ပဲငံျပာရည္ အက်ဲ (light soy sauce) – ထမင္းစားဇြန္း ၆ ဇြန္း (6 tbsp)
6. အရသာမွဳန့္ (chicken powder) – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲ (1 ½ tbsp)
7. ဆီ – ထမင္းစား ဇြန္း ၃ ဇြန္း (3 tbsp)
8. ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း (1 tsp)
9. ငရုတ္ေကာင္းမွဳန့္ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း (1 tsp)

***... ဝက္သားလိပ္ လိပ္ရာတြင္ သံုးေသာေကာ္ အတြက္ လိုအပ္တာေလးေတြ…

1. ဂ်ဳံမွဳန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း (1 tsp)
2. ေရ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲ (1 ½ tsp) ကို ေရေဖ်ာ္လိုက္လွ်င္ လိုအပ္ေသာ ေကာ္ ရပါၿပီ။

***... ဝက္သားလိပ္ ၄ လိပ္ နွစ္ေၾကာ္ရန္ မုန္႔နွစ္ အတြက္ လိုအပ္တာေလးေတြ…

1. အေၾကာ္မွဳန္ ့ – ထမင္းစားဇြန္း ၅ ဇြန္း (5 tbsp)
2. ေရ – ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း (2 tbsp)
3. ၾကက္ဥ – ၁ လံုး

***... ဝက္သားလိပ္ အတြက္ ဌာပနာေလးလုပ္ရေအာင္…

ဒယ္အိုး တစ္လံုးထဲ ဆီ နွင့္ ၾကက္သြန္နီကို ထည့္ၿပီး Medium heat ျဖင့္ ၃ မိနစ္ခန္႔ ေၾကာ္ပါ။
ၿပီးလွ်င္ ဝက္သား၊ ဆား၊ အရသာမွဳန့္ နွင့္ ပဲငံျပာရည္ ကိုထည့္ပါ။

ဝက္သားထဲမွ အရည္မ်ားေျခာက္ၿပီး က်က္ခါနီးလွ်င္ တရုတ္နံနံ၊ ၾကက္သြန္ပင္ ႏွင့္ ငရုတ္ေကာင္း ကို ထည့္ကာ ၃ မိနစ္ခန္႔ ဆက္ေၾကာ္ပါ။

အရည္မ်ားအရမ္းမ်ားေနလွ်င္ အဖတ္မ်ားကို ဒယ္အိုးတစ္ဖက္တြင္ကပ္ကာ အိုးကိုေစာင္းၿပီး အရည္မ်ား ကိုပဲ အပူေပးကာ အေငြ.ျပန္ခိုင္းပါ။

အေပါ့အငံျမည္းၿပီးလွ်င္ မီးဖိုမီးကိုပိတ္ကာ ဝက္သားလိပ္ လိပ္ရန္ အေအးခံထားပါ။

***... ဝက္သားလိပ္ (၁၂)လိပ္ စလိပ္ၾကရေအာင္…

Spring roll (10″ x 10″)အဖတ္ကို ပံုတြင္ျပထားသကဲ့သို့ ခင္းၿပီး ဌာပနာ 3 tbsp ထည့္ကာ ပံုပါ အတိုင္း ျဖည္းျဖည္းခ်င္း လိပ္သြားပါ။

အဆံုးတြင္ ေကာ္ ျဖင့္ ကပ္ေပးပါ။

ထိုနည္းအတိုင္း ၁၂ လိပ္လံုးကို လိပ္ေပးပါ။

***... ဝက္သားလိပ္ ၄ လိပ္ ေၾကာ္ရန္…

အေၾကာ္မွဳန္ ့ 5 tbsp၊ ေရ 2 tbsp နွင့္ ၾကက္ဥ ၁ လံုးေရာေဖ်ာ္ထားေသာ မွဳန့္နွစ္ထဲ ဝက္သားလိပ္ ကို ၁ လိပ္ခ်င္း ထည့္ကာလူးေပးပါ။

ၿပီးလွ်င္ medium heat ျဖင့္ အပူေပးထားေသာ ဆီဒယ္အိုးထဲ ထည့္ကာ ဟိုဖက္၊ဒီဖက္လွန္ၿပီး ေၾကာ္ေပး ပါ။

ေရြွွဝါေရာင္ေလးျဖစ္လာလွ်င္ ဆယ္ထုတ္ၿပီး chilli sauce အခ်ဥ္ေလးနွင့္ စားသံုးႏူိင္ပါၿပီ။

***... Chilli sauce အခ်ဥ္ေလး လုပ္ရေအာင္….

1. chilli sauce – ထမင္းစားဇြန္း ၅ ဇြန္း (5 tbsp)
2. ပဲငံျပာရည္ အက်ဲ – ထမင္းစားဇြန္း ၅ ဇြန္း (5 tbsp)
3. ေရ – ထမင္းစားဇြန္း ၅ ဇြန္း (2 tbsp)
4. သၾကား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲ ( 1 ½ tsp)
5. Chicken powder – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း (1 tsp)
6. ငရုတ္သီးေလွာ္မွဳန့္ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲ (1 ½ tsp)
7. ပါးပါးလွီးထားေသာ နံနံပင္ – ထမင္းစားဇြန္း ၃ ဇြန္း (3 tbsp)
8. ဓါးျပားရုိက္ကာ ေတာက္ေတာက္စင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ – ထမင္းစားဇြန္း ၃ ဇြန္း (3 tbsp)

အားလံုးကိုေရာေဖ်ာ္ လိုက္လွ်င္chilli sauce အခ်ဥ္ေလးကို ရပါၿပီ။

ref;Chaw Su's Food Friends
--------------------------------------
ကိုမ်ဳိး(lwanmapyay.blogspot.com) လြမ္းမေျပ သုတရပ္၀န္း | Facebook

























ဆက်စပ်ဖတ်ရှုရန် အကြောင်းအရာများ...