ၾကက္ေၾကာ္သုတ္


Chicken Sweet and Sour Fried Mexican

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

ၾကက္ရင္အံုသား - ၂၀၀ ဂရမ္
ၾကက္ေၾကာ္အုပ္ဂ်ံဳမႈန္႔ - အနည္းငယ္
ဆလတ္ရြက္အေရာအေႏွာ - ပန္းကန္လံုး ၁ လံုးစာ
သခြားသီးအကြင္း - အနည္းငယ္
ခရမ္းခ်ဥ္သီးအကြင္း - အနည္းငယ္
ခ်ယ္ရီခရမ္းခ်ဥ္ - အနည္းငယ္
Mayonnaise - အနည္းငယ္
ေပါင္မုန္႔မီးကင္ - အနည္းငယ္
(စိမ္ရည္အတြက္)
ၾကက္သြန္ၿမိတ္ - ၁ ခက္ (ပါးပါးလွီး)
ခ်င္း - ၂ ျပား
ႏွမ္းဆီ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
ဟင္းခ်က္၀ိုင္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
ပဲငံျပာရည္အၾကည္ - စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ ဇြန္း
သစ္ၾကံပိုးေခါက္အမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု

ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္နည္း

မွတ္ခ်က္။ ။အသီးအ႐ြက္မ်ားသည္ အသုပ္ထဲတြင္ နယ္လိုက္ေသာအခါ ႏြမ္း၍ အခ်ိန္ၾကာလွ်င္ အနံ႔ထြက္ တတ္သည္ကို သတိျပဴပါ။ ၎တို႔ကို ေဆးေၾကာၿပီးလွ်င္ ေရစစ္ထားရန္မေမ့ပါႏွင့္။

၁။ ၾကက္သားကို ေရေဆး၊ အေျခာက္ခံၿပီး အေျမာင္းကေလးမ်ား ျဖစ္ေအာင္ကိုက္ျဖတ္ပါ။ စိမ္ေရတြင္ စိမ္၍ သမေအာင္ေမႊၿပီး ေရခဲေသတၱာထဲတြင္ နာရီ၀က္ခန္႔ သိမ္းထားပါ။

၂။ စိမ္ေရလူးထားေသာ ၾကက္သားမ်ားေပၚတြင္ ၾကက္ေၾကာ္အုပ္ဂ်ံဳမႈန္႔ျဖဴးေပးပါ။

၃။ အိုးတစ္လံုးတြင္ ဆီတစ္၀က္ခန္႔ထည့္ၿပီး အပူေပးပါ။ မီးေအးေအးျဖင့္ ၃ မိနစ္ခန္႔ ၾကက္သားမ်ားကို ေၾကာ္ပါ။ မီးအသင့္အတင့္သို႔ျမင့္ၿပီး ဆက္၍ေၾကာ္ပါဦး။ ၿပီးလွ်င္ ဆယ္၍ဆီစစ္ထားပါ။

၄။ သံုးေဆာင္ရန္မွာ ေရေဆးထားေသာ ဟင္းသီးဟင္းရြက္မ်ားကို ပန္းကန္ျပားေပၚတြင္ထည့္ၿပီး ၾကက္သားမ်ားကို အေပၚမွတင္ပါ။ Mayonnaiseကို အေပၚမွေလာင္းခ်ပါ။ ေပါင္မုန္ံမီးကင္ (သို႔) ေပါင္မုန္႔ေၾကာ္ကို အေပၚမွႏွံ႔ေအာင္ျဖဴးပါ။


ref;http://www.shweo.net/recipe/index/view/id/2801
--------------------------------------
ကိုမ်ဳိး(lwanmapyay.blogspot.com) လြမ္းမေျပ သုတရပ္၀န္း | Facebook

ဆက်စပ်ဖတ်ရှုရန် အကြောင်းအရာများ...