တုန္ယမ္းဟင္းခ်ိဳ ေသာက္မယ္
Seafood Tom Yam Clear soup
ခ်ိဳခ်ဥ္စပ္နဲ႕ ေသာက္ေကာင္းတဲ့ ဟင္းခ်ိဳတမ်ိဳးပါပဲ။ အိမ္ရွင္ထီးကေတာ့ လြယ္လြယ္ပဲ ခ်က္ပါတယ္။ စားခါနီးမွ နာရီဝက္ေလာက္ အခ်ိန္ယူျပီး ခ်က္ပါတယ္။ အခုခ်က္တာကေတာ့ ပင္လယ္စာ တုန္ယမ္းပါ။
ပုဇြန္ေတြကို အခြံမခြါပဲ အေကာင္လိုက္ ျပဳတ္ပါတယ္။ ပုဇြန္အနံ႔ကို ယူခ်င္တာရယ္။
ပုဇြန္ေတြကို အရမ္းမမာသြားေစဖို႕ ၅မိနစ္ေလာက္ ျပဳတ္ျပီးျပန္ဆယ္ ထားပါတယ္။
ျပီးေတာ့ ျပည္ၾကီးငါးကို အေနေတာ္လွီးျပီး ထည့္ျပဳတ္ပါတယ္။ ၂ မိနစ္ေလာက္ဆိုရင္ ရပါျပီ။ ျပန္ဆယ္ထားပါ။
ပုဇြန္ျပဳတ္ဟင္းရည္အိုးကို ဆက္သာ တည္ထားပါ။
ျပီးေတာ့ ျပည္ၾကီးငါးကို အေနေတာ္လွီးျပီး ထည့္ျပဳတ္ပါတယ္။ ၂ မိနစ္ေလာက္ဆိုရင္ ရပါျပီ။ ျပန္ဆယ္ထားပါ။
ပုဇြန္ျပဳတ္ဟင္းရည္အိုးကို ဆက္သာ တည္ထားပါ။
သံပုရာရည္ (lime or lemon) အေရမ်ားမ်ား ညွစ္ထားပါ။
ငရုတ္သီးစိမ္း (အနီေတာင့္)ကို မညက္တညက္ေထာင္းထားပါ။
ငံုးဥျပဳတ္ျပီး အခြံႏႊာထားပါ။
ပဒဲေကာ
စပါးလင္
ၾကက္သြန္နီေလးစိတ္ကြဲ
သၾကားမ်ားမ်ား
ငါးငံျပာရည္
မိိွ ူ(မရွိလို ့ မထည့္မိပါ)
ေရွာက္ရြက္စတာေတြကို ထည့္ပါတယ္။
ေရွာက္ရြက္နဲ႕စပါးလင္အနံ႕ေမႊးလာရင္
သံပုရာရည္ (lime or lemon) အေရမ်ားမ်ား ညွစ္ထားကို ပုဇြန္ျပဳတ္ဟင္းရည္အိုးထဲ ေလာင္းထည့္ပါ။
မညက္တညက္ေထာင္းထားတဲ့ ငရုတ္သီးကို ထည့္ပါ။
ခုဏက ထုတ္ထားတဲ့ ပုဇြန္၊ ျပည္ၾကီးငါး၊ ငံုးဥ စတာေတြကို ပန္ကန္တလံုးထဲထည့္ အေပၚက ဟင္းရည္ထည့္.................
အေပါ့အငန္ အခ်ဥ္အစပ္ကို လိုသလို အေလွ်ာ့အတင္း လုပ္ျပီး စားပါေလ..........
လြယ္ကူျပီး အကုန္အက်လည္း သိပ္မမ်ားလွပါဘူး။
နွစ္သက္ၾကမွာပါ။
ref;အိမ္ရွင္ထီး၏ မီးဖိုေခ်ာင္ - Hubby Kitchen
--------------------------------------
ကိုမ်ဳိး(lwanmapyay.blogspot.com) လြမ္းမေျပ သုတရပ္၀န္း | Facebook
ကိုမ်ဳိး(lwanmapyay.blogspot.com) လြမ္းမေျပ သုတရပ္၀န္း | Facebook