မွဳိ ငါးေပါင္းထုပ္ ပူပူေမႊးေမႊး (၅) ထုပ္

ငါးခူ (သို႕) ၾကိဳက္နွစ္သက္ရာ ငါးအမ်ဳိးမ်ဳိးကို အသံုးျပဳႏိူင္ ပါတယ္။
***... မွဳိ ငါးေပါင္းထုပ္ ပူပူေမႊးေမႊး အတြက္ လိုအပ္တာေလးေတြ…
1. အခြံမာမ်ား ခြါပစ္ကာ ပါးပါး လွီးထားေသာ ၃ လက္မ အရွည္ခန္႕ စပါးလင္ – ၆ ခု
2. လွီးထားေသာ ေဂါက္သီးအရြယ္ ၾကက္သြန္နီ – ၁ လံုး
3. စိမ္းစားငါးပိ – ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဝက္
4. လွီးထားေသာ ေရွာက္ရြက္ – ၆ ရြက္
5. ငရုတ္သီးစိမ္း အေတာင့္ေသး – ၅ ေတာင့္ (သို႕) စားႏိူင္သေလာက္ (အနီေရာင္အေတာင့္ကိုသံုးရင္ ပိုလွပါတယ္။)
6. အသားလႊာထားေသာ ကကတစ္ (barramundi fillets) – 276 g (၁၈ က်ပ္သားခန္႕) (လက္ ၂ လံုးအျပားခန္႕ ၁၀ တံုး လီွးထားပါ။)
7. မွဳိ (Shimeji Mushroom) – 100 g (ေရေဆးက အနည္းငယ္ဖဲ့ရြဲ႕ၿပီး ေရစစ္ထားပါ။)
8. စမံုစပါးရြက္ (fennel) – လက္တစ္ဆုပ္ခန္႔ (dill လား funnel လားဆိုတာကေတာ့ အရမ္းတူလို႕ ကြ်န္မ မခြဲတတ္ပါဘူး၊ ဘာမဆို သံုးလို႕ရပါတယ္။)
9. လက္တစ္ဆစ္အရြယ္ခန္႕ လွီးထားေသာ လက္ညိွဳးအရြယ္ ငရုတ္သီးအေတာင့္ၾကီး – ၂ ေတာင့္ (ငါးေပါင္းထုပ္က စားလို႔ေကာင္းေပမယ့္ ရုပ္ဆိုးလို႕ အေရာင္ေလးလွေအာင္ ထည့္တာပါ။)
10. ဆန္အစိမ္းမွဳန္႕ – ထမင္းစားဇြန္း ၃ ဇြန္း (ထိုင္းကလာတဲ့ ready made ကိုသံုးထားတာပါ။)
11. ေကာက္ညင္း အစိမ္းမွဳန္႕ – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲ (ထိုင္းကလာတဲ့ ready made ကိုသံုးထား တာပါ။)
12. ငါးငံျပာရည္ – ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
13. ဆီ – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
14. Chicken powder – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္း
စပါးလင္၊ ၾကက္သြန္နီ၊ စိမ္းစားငါးပိ၊ ေရွာက္ရြက္ နွင့္ ငရုတ္သီးစိမ္း အေတာင့္ေသး – ၅ ေတာင့္တို႕ကို ၾကိတ္စက္ထဲထည့္ၿပီး အေတာ္ေလးညက္ေအာင္ ၾကိတ္ပါ (သို႕) ငရုတ္ဆံုထဲ ထည့္ေထာင္းပါ။
ၾကိတ္ထားေသာ အနွစ္ နွင့္ က်န္ပါဝင္ပစၥည္းအားလံုးကို ဇလံုတစ္လံုးထဲ ထည့္ၿပီး ဖြဖြေလးေရာနယ္ေပး ပါ။
ပံုပါအတိုင္းထပ္ထားေသာ aluminium foil (11″x11″) နွင့္ ငွက္ေပ်ာရြက္ (6″x8″) ေပၚကို ငါး ၂ တံုး နွင့္ အနွစ္အနည္းငယ္ကို တင္ကာ
ေအာက္ပံုပါ အတိုင္း (သို႕) မိမိအဆင္ေျပသလို လံုျခံဳေအာင္ထုတ္ေပးပါ။ (aluminium foil ကို မသံုးလွ်င္ ငွက္ေပ်ာရြက္ ၂ ရြက္သံုးေပးပါ။)
၅ ထုပ္လံုး ထုပ္ၿပီးလွ်င္ ေပါင္းမည့္အိုးထဲ ထည့္ကာ ပြက္ပြက္ဆူေနေသာ ေရေႏြးအိုးေပၚတင္ၿပီး အိုးအဖံုး ဖံုး၍ medium high heat ျဖင့္ ၄၅ မိနစ္ခန္႕ ေပါင္းေပးပါ။
၄၅ မိနစ္ခန္႕ေပါင္းၿပီးေနာက္ အရမ္းကို အရသာရိွလွေသာ မွဳိ ငါးေပါင္းထုပ္ ပူပူေေမႊးေမႊးေလး သံုးေဆာင္ရန္ အသင့္ျဖစ္ပါၿပီ။
ref;Chaw Su's Food Friends
--------------------------------------
ကိုမ်ဳိး(lwanmapyay.blogspot.com) လြမ္းမေျပ သုတရပ္၀န္း | Facebook
ကိုမ်ဳိး(lwanmapyay.blogspot.com) လြမ္းမေျပ သုတရပ္၀န္း | Facebook