တူနာငါးမြမြေၾကာ္ နဲ႕ သရက္သီးစိမ္းသုပ္

ထိုင္းရိုးရာ ငါးခူ အမြေၾကာ္ကို အေျခခံၿပီး ဗူးနဲ႕လာတဲ့ တူနာငါးကို လုပ္ထားတာပါ။ ပ်ားအံုလိုပဲ တစ္ခု နဲ႕ တစ္ခု ခ်ိတ္ဆက္ၿပီး မြမြရြရြ (ၾကြပ္ၾကြပ္ၾကီး မဟုတ္ပါ)ျဖစ္ေနကာ သူ႕ခ်ည္း သက္သက္စားရင္ အနည္း ငယ္ အီတဲ့ တူနာငါး မြမြေၾကာ္ကို သရက္သီး စိမ္းရဲ့ အခ်ဥ္အရသာ၊ sauce မွာပါတဲ့ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ငရုတ္သီးစိမ္းတို႕ရဲ့ အနံ႕၊ အရသာတို႕နဲ႕ ေပါင္းစပ္ၿပီး စားလိုက္တဲ့ အခါ…… အင္း ……စားခ်င္ေသးတယ္ မရပ္မနားဆိုၿပီး ျဖစ္သြားမယ္ ဆိုတာ အာမခံပါတယ္ရွင္ …..
**.. တူနာငါးမြမြေၾကာ္ နဲ႕ သရက္သီးစိမ္းသုပ္ အတြက္ လိုအပ္တာေလးေတြ…..
1. တူနာငါးမြမြေၾကာ္ – ၁ ခု
2. ဓါးျဖင့္ေပါက္ထားေသာ (သို႕) ျခစ္ထားေသာ သရက္သီးစိမ္း – လက္တစ္ဆုပ္ခန္႕ (သရက္သီး မရိွလွ်င္ အစိမ္းေရာင္ ပန္းသီးကို သံုးႏိူင္ပါတယ္။)
3. ပါးပါးလွီးကာ ေရေဆးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္းခန္႕ (ၾကိဳက္လွ်င္ပိုထည့္ပါ။)
4. လွီးထားေသာ နံနံပင္ – အနည္းငယ္
5. အခြံခြ်တ္ထားေသာ ေျမပဲေလွာ္ (သို႕) ေျမပဲေၾကာ္ – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္းခန္႕
6. ခ်ဳိခ်ဥ္စပ္ Sauce - ေအာက္တြင္ေဖာ္ျပထားေသာ sauce ၏ ၃ ပံု ၁ ပံု (ပိုသည့္ sauce မ်ားကို ေလလံုသည့္ ဗူးထဲထည့္က ေရခဲေသတၱာထဲ တစ္လခန္႕ သိမ္းထားႏိူင္ပါတယ္။)
**.. ခ်ဳိခ်ဥ္စပ္ Sauce လုပ္ဖို႕ လိုအပ္တာေလးေတြ…
1. ၾကက္သြန္ျဖဴ အတက္ၾကီး – ၄ တက္
2. ငရုတ္သီးစိမ္း – ၁၀ ေတာင့္
3. သၾကား – ထမင္းစားဇြန္း ၃ ဇြန္းခြဲ
4. ေရေႏြးပူပူ – ထမင္းစားဇြန္း ၅ ဇြန္း
5. ငါးငံျပာရည္ – ထမင္းစားဇြန္း ၆ ဇြန္း
6. သံပုရာရည္ – ထမင္းစားဇြန္း ၅ ဇြန္း
ေရေႏြးပူပူထဲ သၾကားထည့္ကာ ေပ်ာ္ေအာင္ေဖ်ာ္ထားပါ။
ေရာေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ နွင့္ ငရုတ္သီးစိမ္းတို႕ကို ထိုအရည္ေႏြးေႏြးထဲ ထည့္ေဖ်ာ္ပါ။ (ၾကက္သြန္ျဖဴ နွင့္ ငရုတ္သီးစိမ္းကို အရည္ေႏြးေနတုန္းထည့္ရင္ ပိုေမြးသြားေစပါတယ္။)
ေအးသြားၿပီးေနာက္ ငါးငံျပာရည္ နဲ႕ သံပုရာရည္ထည့္ေဖ်ာ္လိုက္လ်ွင္ လိုအပ္ေသာ ခ်ဳိခ်ဥ္စပ္ Sauce ကိုရပါၿပီ။
**.. တူနာငါးမြမြေၾကာ္ အတြက္ လိုအပ္တာေလးေတြ…
1. tuna with a little olive oil – 130 g (ကြ်န္မ သံုးတဲ့ tuna ဗူးက no drain မို႕လို႕ ဆီနည္းနည္းပဲ ပါ ပါတယ္။) (ငါးအသားထဲ ေရေတြအရမ္းစိမ္႔ဝင္ေနႏိူင္တာေၾကာင့္ tuna with water ကို မသံုးပါဘူး။)
2. bread crumbs – ထမင္းစားဇြန္း ၃ ဇြန္း
3. ဆီ – 2 1/2 cups (625 ml)
ဗူးထဲမွပါသည့္ ဆီမ်ားကို စစ္ထုတ္ပစ္ထားေသာ တူနာမ်ား နွင့္ bread crumb ကို ၾကိတ္စက္ထဲထည့္ၿပီး low speed ျဖင့္ အသားအားလံုးေၾကကာ မြမြေလးျဖစ္ေအာင္ ၾကိတ္ေပးပါ။
ၿပီးလွ်င္ ပန္းကန္ျပားတစ္ခ်ပ္ထဲထည့္ကာ ပိုမြသြားေစရန္ လက္ျဖင့္ဖြေပးပါ။
high heat ျဖင့္ အပူေပးထားေသာ ဒယ္အိုးထဲမွ ဆီ အရမ္းပူၿပီး အေငြ႕အေတာ္ေလး ထြက္ကာ တူးလု နီးပါးျဖစ္မွ ပန္းကန္ထဲမွ တူနာအားလံုးကို တစ္ၿပိဳင္နက္ထဲ ဒယ္အိုးအလယ္ထဲသို႕ လက္ျဖင့္သပ္ခ်ပါ။
(ကြ်န္မ ဆီကို အပူေပးတဲ့အခ်ိန္က ၁၄ မိနစ္ခန္႕ၾကာပါတယ္။ မီးဖိုအမ်ဳိးအစားမတူတာေၾကာင့္ အခ်ိန္ အတိုး၊ အေလ်ာ့ရိွႏိူင္ပါတယ္။)
ဆီအပူရိွန္မွန္ပါက တူနာအားလံုးကို ထည့္ခ်ၿပီးသည္နွင့္ စကၠန္႕အနည္းငယ္အတြင္း တူနာမ်ား အခ်င္းခ်င္း ဆက္ကာ အဝိုင္းျပားၾကီးျဖစ္လာပါမယ္။ (အဝိုင္းျပားၾကီးမျဖစ္ပဲ ဖြာထြက္ကုန္လွ်င္ ဆီပူဖို႕လိုေသးတဲ့ အတြက္ျဖစ္ပါတယ္။)
ေအာက္ပံုပါအတိုင္း အဝိုင္းျပားၾကီးျဖစ္ကာ ေပၚလာလွ်င္ အေပၚဖက္ပါ အက်က္ညီသြားေစရန္ စကၠန္႕ အနည္းငယ္ ဇြန္းျပားျဖင့္ ခပ္ဖြဖြဖိခ်ထားပါ။ (အရမ္းဖိမိလွ်င္ က်ဳိးေၾကသြားႏိူင္ပါတယ္။)
ၿပီးေနာက္ ဇကာဇြန္းျပားၾကီးကိုသံုး၍ ဆီစစ္ၿပီး ဆယ္ပါ။ (ဇကာဇြန္းျပားၾကီးမရိွလွ်င္ ဇြန္းၾကီး ၂ ေခ်ာင္းကို သံုးကာ ေဘးနွစ္ဖက္မွ မၿပီး ဆယ္ေပးပါ။)
၅ မိနစ္ခန္႕ ဆီဆက္စစ္ထားၿပီးမွ ပန္းကန္တစ္ခ်ပ္ထဲထည့္ပါ။
ထိုအေပၚမွာ သရက္သီး၊ ၾကက္သြန္နီ၊ နံနံပင္၊ ေျမပဲတို႕ ျဖဴးကာ၊ sauce ကို ဆမ္းၿပီး အရသာရိွစြာ သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါၿပီ။
ref;Chaw Su's Food Friends
--------------------------------------
ကိုမ်ဳိး(lwanmapyay.blogspot.com) လြမ္းမေျပ သုတရပ္၀န္း | Facebook
ကိုမ်ဳိး(lwanmapyay.blogspot.com) လြမ္းမေျပ သုတရပ္၀န္း | Facebook