ငါး ၾကက္သြန္ျဖဴ အစပ္ေၾကာ္

***... ငါး ၾကက္သြန္ျဖဴ အစပ္ေၾကာ္ အတြက္ လိုအပ္တာေလးေတြ…
ငါးၾကင္း(Rohu) /ငါးျမစ္ခ်င္း(Mrigal) – ကီလိုဝက္ခန္.
အရသာမွဳန္႔ (chicken powder)
ဆား
နႏြင္းမွဳန္.
ပါးပါးေသးေသး လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
ငရုတ္သီး အၾကမ္းမွဳန္. – ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
ဆီ
ငါးအကြင္းမ်ားကို ေရေဆးၿပီး ၂ ပိုင္းျဖတ္ကာ ဆား (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း)၊ အရသာမွဳန္.(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း)၊ နႏြင္းမွဳန္.(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ ပံု ၁ ပုံ) ခန္.တို.နွင့္ နယ္ထားပါ။
high heat နွင့္ အပူေပးထားသည့္ အိုးထဲမွ ဆီပူလာလွ်င္ နႏြင္းမွဳန္.(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ ပံု ၁ ပံု) ကို ထည့္ပါ။ (ဆီထဲကိုပါ နႏြင္းမွဳန္.ထည့္ေၾကာ္ရင္ ငါးအေရာင္ပိုလွပါတယ္။)
ၿပီးလွ်င္ ငါးမ်ားကပ္မသြားေစရန္ တစ္ျပိဳင္တည္း မထည့္ပဲ တစ္တံုးခ်င္းစီ ထည့္ေပးပါ။ (ဆီအရမ္း မေပါက္ေစရန္ ဒယ္အိုးကိုမသံုးပဲ အိုးခပ္ေစာက္ေစာက္ကုိ သံုးေပးပါ။)
ငါးမ်ား ေအာက္ပါပံု အေနအထားျဖစ္လွ်င္ ဆယ္ထုတ္ၿပီးထားပါ။
အိုးထဲတြင္ ဆီ(ဟင္းခပ္ဇြန္းၾကီး ၁ ဇြန္းခြဲခန္.) ခ်န္ကာ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ။
ၾကက္သြန္ျဖဴမ်ား ေရႊဝါေရာင္ေျပာင္းလာလွ်င္ ငရုတ္သီး(ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း) နွင့္ ဆား (လက္ဖက္ ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း) ကိုထည့္ကာ ၁၀ ခ်က္ခန္. အျမန္ေမႊၿပီး မီးဖိုမီးကိုပိတ္ပါ။
မီးပိတ္ၿပီးသည္နွင့္ ငါးေၾကာ္ထည့္ကာ နွံ.ေအာင္ေမႊေပးၿပီးလွ်င္ ငါး ၾကက္သြန္ျဖဴ အစပ္ေၾကာ္ေလး ထမင္းပူပူေလးနွင့္ တြဲဖက္စားရန္ အသင့္ျဖစ္ပါၿပီ။
ref;Chaw Su's Food Friends
--------------------------------------
ကိုမ်ဳိး(lwanmapyay.blogspot.com) လြမ္းမေျပ သုတရပ္၀န္း | Facebook
ကိုမ်ဳိး(lwanmapyay.blogspot.com) လြမ္းမေျပ သုတရပ္၀န္း | Facebook