ကင္ပြန္းခ်ဥ္ နဲ. ငါးၾကင္းခ်ဥ္ရည္ဟင္း



***... ကင္ပြန္းခ်ဥ္ နဲ. ငါးၾကင္း ခ်ဥ္ရည္ဟင္း အတြက္ လိုအပ္ တာေလးေတြ…

1. ပံုပါအတိုင္း လွီထားေသာ ငါးၾကင္း – ၂၆ က်ပ္သား (400 g)
2. အရသာမွဳန္. – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ ဇြန္း
3. ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
4. နႏြင္းမွဳန္. – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ ပံု ၁ ပံု
5. ဆီ – ဟင္းခပ္ဇြန္းၾကီး ၁ ဇြန္းခြဲ
6. ပါးပါးေသးေသး လွီးထားေသာ ေဂါက္သီးအရြယ္ ၾကက္သြန္နီ – ၃ လံုး
7. ၂ ပိုင္းျဖတ္ကာ အကြင္းလိုက္ လွီးထားေသာ ေဂါက္သီးအရြယ္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး – ၃ လံုးခြဲ
8. စိမ္းစားငပိ – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
9. အေရာင္တင္မွဳန္. – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲ
10. ကင္ပြန္းခ်ဥ္ရြက္ – 1 cup (250 ml)
11. ငါးငံျပာရည္ – ဟင္းခပ္ဇြန္းၾကီး ၁ ဇြန္း
12. ေရေႏြး – 5 cups (1250 ml)
13. ၂ ျခမ္းကြဲလွီးထားေသာ ငရုတ္သီးစိမ္း – ၾကိဳက္သေလာက္
14. ခပ္ၾကမ္းၾကမ္း လွီးထားေသာ နံနံပင္ – လက္တစ္ဆုပ္ခန္.

ငါးကို အရသာမွဳန္.၊ နႏြင္းမွဳန္.တို.နွင့္ နယ္ကာ နာရီဝက္ခန္.နွပ္ထားပါ။

ဆီ ထဲထည့္ကာ high heat နွင့္ ေၾကာ္ထားေသာ ၾကက္သြန္နီမ်ား ေရႊဝါေရာင္ သန္းလာလွ်င္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ား ထည့္ၿပီး ဖိေခ်ေမႊေၾကာ္ေပးပါ။

ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ားႏြမ္းေၾကသြားလွ်င္ medium heat သို.ေလွ်ာ့ၿပီး အေရာင္တင္မွဳန္.ထည့္ကာ ၄၊၅ခါ ေမႊေၾကာ္ေပးပါ။

ၿပီးလွ်င္ ငပိထည့္ကာ ၁မိနစ္ခန္. ဖိေခ်ေမႊေၾကာ္ေပးပါ။

ထို.ေနာက္ ကင္ပြန္းခ်ဥ္ရြက္မ်ားထည့္ကာ ၄၊၅ခါ ေမႊေၾကာ္ေပးပါ။

ေရေႏြး ထည့္ကာ high heat သို.တုိးၿပီး အိုးအဖံုး ဖံုး၍ ၅ မိနစ္ခန္. ဆူခိုင္းပါ။

ပြက္ပြက္ဆူေနေသာ ဟင္းရည္အိုးထဲ ငါး နွင့္ ငရုတ္သီးကို ထည့္ကာ အိုးအဖံုး ဖံုး၍ ၃ မိနစ္ခန္. ဆက္တည္ေပးပါ။ (၁ မိနစ္ခြဲခန္.ၾကာလွ်င္ ငါးမ်ားကို အေပၚေအာက္ လွန္ေပးပါ။)

၃ မိနစ္ၿပီးေနာက္ နံနံပင္မ်ားထည့္ၿပီးသည္နွင့္ မီးဖိုမီးကိုပိတ္ကာ ကင္ပြန္းခ်ဥ္ နဲ. ငါးၾကင္းခ်ဥ္ရည္ဟင္းကို အရသာရွိစြာ သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါၿပီ။ (ငါးကို အရမ္းၾကာေအာင္ခ်က္ရင္ စားလို.မေကာင္းပါဘူး။)

ref;Chaw Su's Food Friends
--------------------------------------
ကိုမ်ဳိး(lwanmapyay.blogspot.com) လြမ္းမေျပ သုတရပ္၀န္း | Facebook








ဆက်စပ်ဖတ်ရှုရန် အကြောင်းအရာများ...