ငါးဥ ပဲပုပ္ေစ့ နွင့္ ဂ်ဴးျမစ္ စပ္ဆီး (ငရုတ္သီး) စိမ္းအုပ္



ျမန္မာျပည္ ျပန္လည္ခ်ိန္ အရမ္းေကာင္းတဲ့ ေတာင္ၾကီး ပဲပုပ္ေစ့ေလးနဲ႕ ေမေမ ခ်က္ေကြ်းတဲ့ ဟင္းကို ကြ်န္မက recipe ေလး ျပန္ေရးထား တာပါ။

***... ငါးဥ ပဲပုပ္ေစ့ နွင့္ ဂ်ဴးျမစ္ စပ္ဆီး(ငရုတ္သီး)စိမ္းအုပ္ အတြက္ လိုအပ္တာေလးေတြ…

1. ဆီ – 3/4 cup (180 ml)
2. ေလးစိတ္ကြဲလွီးထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီး အေသး – ၃ လံုး
3. လက္တစ္ဆစ္အရွည္ခန္႔လွီးထားေသာ ဂ်ဴးျမစ္ နွင့္ ဂ်ဴးပင္ – 2 cup (500 ml)
4. အရမ္းမေၾကေအာင္ ေထာင္း (ၾကိတ္) ထားသည့္ မစပ္သည့္ ငရုတ္သီးစိမ္းအပြ – 2 cups (500 ml)
5. အရမ္းမေၾကေအာင္ ေထာင္း (ၾကိတ္) ထားသည့္ စပ္သည့္ငရုတ္သီးစိမ္း – လက္တစ္ဆုပ္ခန္႕
6. ေတာင္ၾကီး ပဲပုပ္ေစ့ – 1 cup (250 ml)
7. အျပင္ခြံခြါထားေသာ ငါးဥ – 1 cup (250 ml)
8. အရသာမွဳန္႕ (chicken powder) – ခ်င့္ခ်ိန္ထည့္ပါ။
9. ဆား – ခ်င့္ခ်ိန္ထည့္ပါ။
10. ပင္စိမ္းရြက္ (သို႕) ပူစီနံ – လက္တစ္ဆုပ္ခန္႕

ဆီ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ဂ်ဴးျမစ္၊ ဂ်ဴးပင္၊ ေထာင္းထားေသာ ငရုတ္သီးစိမ္း တို႕ကို ဒယ္အိုးတစ္လံုးထဲ ထည့္ၿပီး ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ား ေၾကၿပီးႏြမ္းသြားသည္ အထိ ေမႊေၾကာ္ေပးပါ။

ခရမ္းခ်ဥ္သီးႏြမ္းေၾကသြားလွ်င္ ပဲပုပ္ေစ့ထည့္ကာ ၁ မိနစ္ခန္႕ေမႊေၾကာ္ေပးပါ။

ၿပီးေနာက္ အျပင္ခြံခြာထားသည့္ ငါးဥ၊ အရသာမွဳန္႕ နွင့္ ဆားထည့္ကာ ငါးဥက်က္ၿပီး၊ ဆီျပန္လာသည္အထိ ေမႊေၾကာ္ေပးပါ။

ငါးဥက်က္ၿပီး၊ ဆီျပန္လာလွ်င္ ပင္စိမ္းရြက္ (သို႕) ပူစီနံ ကိုထည့္ကာ မီးပိတ္၍ ၄၊၅ ခါေမႊေၾကာ္ၿပီးေပးပါ။

ၿပီးလွ်င္ဆိမ့္ဆိမ့္စပ္စပ္ အရသာေလးျဖင့္ စားေကာင္းလွေသာ ငါးဥ ပဲပုပ္ေစ့ နွင့္ ဂ်ဴးျမစ္ စပ္ဆီး (ငရုတ္သီး) စိမ္းအုပ္ေလး သံုးေဆာင္ရန္ အသင့္ျဖစ္ပါၿပီ။


ref;Chaw Su's Food Friends
--------------------------------------
ကိုမ်ဳိး(lwanmapyay.blogspot.com) လြမ္းမေျပ သုတရပ္၀န္း | Facebook








ဆက်စပ်ဖတ်ရှုရန် အကြောင်းအရာများ...