ငါးဖယ္ဆုပ္ အုန္းႏူိ႕ခ်က္



ဒီဟင္းေလး ကလည္း ေမေမ ခ်က္ေကြ်းတဲ့ ဟင္းေလးပါ။

***... ငါးဖယ္ဆုပ္ အုန္းႏူိ႕ခ်က္ အတြက္ လိုအပ္တာေလးေတြ…

1. ငါးဖယ္ျခစ္ – ၅၀ သား
2. ၾကက္သြန္ျဖဴ အတက္ၾကီး – ၁၂ တက္ (ငါးဖယ္ျခစ္ ေထာင္းရန္)
3. ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲခန္႕ (ငါးဖယ္ျခစ္ ေထာင္းရန္)
4. ဆီ – ဟင္းခပ္ဇြန္းၾကီး ၃ ဇြန္း
5. ၾကက္သြန္နီ အေသး – ၆ လံုး
6. ၾကက္သြန္ျဖဴ အတက္ၾကီး – ၉ တက္ (ဆီသတ္ရန္)
7. အေရာင္တင္မွဳန္႕ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲ
8. ငါးငံျပာရည္ – ထမင္းစားဇြန္း ၄ ဇြန္း
9. အရသာမွဳန္႕ – ခ်ိန္ဆၿပီးထည့္ေပးပါ။
10. ခရမ္းခ်ဥ္သီး အေသး – ၇ လံုး
11. အုန္းႏိူ႕ – ဟင္းခပ္ဇြန္းၾကီး ၂ ဇြန္းခြဲ (ထမင္းစားဇြန္း ၁၅ ဇြန္းခန္႕)
12. ေရ – 1/4 cup (60 ml)

ၾကက္သြန္ျဖဴ ၉ တက္ နွင့္ ၾကက္သြန္နီကို ေရာၿပီး ညက္ေအာင္ေထာင္းထား ပါ။

ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ႏူးေအာင္ျပဳတ္ကာ အခြံခြါထားပါ။

ၾကက္သြန္ျဖဴ ၄ တက္စီကို ညက္ေအာင္ေထာင္းၿပီးလွ်င္ ငါးဖယ္ျခစ္ (၃ ပံု ၁ ပံု) နွင့္ ဆား (လက္ဖက္ ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္) ထည့္၍ ငါးဖယ္ျခစ္ေစးကပ္လာေအာင္ေထာင္းကာ ဖယ္ထားပါ။

က်န္ငါးဖယ္ျခစ္မ်ားကိုလည္း ထိုနည္းအတိုင္း ဆက္ေထာင္းေပးပါ။

အားလံုးေထာင္းၿပီးလွ်င္ အလံုးၾကီးၾကီး ၆ လံုး လံုးကာ ခပ္ျပာျပားျဖစ္ေအာင္ဖိၿပီး အျပင္သားတင္းရံု ၂ မိနစ္ခန္႕ ေၾကာ္ေပးပါ။

ေၾကာ္ၿပီးလွ်င္ အတံုးၾကီးၾကီးလွီးထားပါ။

ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ တို႕ကို ဆီပူထဲထည့္ၿပီး ဆီသတ္ေပးပါ။

ၾကက္သြန္မ်ား ေရႊဝါေရာင္ေျပာင္းလာလွ်င္ အေရာင္တင္မွဳန္႕ ထည့္ကာ ၃၊၄ ခါေမႊေၾကာ္ေပးပါ။

ၿပီးလွ်င္ ငါးငံျပာရည္၊ အရသာမွဳန္႕ နွင့္ ျပဳတ္ၿပီးအခြံခြါထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ထည့္ကာ ခရမ္းခ်ဥ္ သီးမ်ားေၾကသြားေအာင္ ေမႊေၾကာ္ေပးပါ။

ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ားေၾကသည္နွင့္ ငါးဖယ္ဆုပ္ေၾကာ္၊ အုန္းႏိူ႕ နွင့္ ေရ ကိုထည့္ကာ ငါးဆုပ္က်က္ၿပီး၊ အုန္းႏိူ႕ဆီျပန္လာေအာင္ခ်က္ၿပီးေနာက္ ငါးဖယ္ဆုပ္ အုန္းႏူိ႕ခ်က္ေလးကို အရသာရိွစြာ သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါၿပီ။


ref;Chaw Su's Food Friends
--------------------------------------
ကိုမ်ဳိး(lwanmapyay.blogspot.com) လြမ္းမေျပ သုတရပ္၀န္း | Facebook

ဆက်စပ်ဖတ်ရှုရန် အကြောင်းအရာများ...