ပုစြန္မဆလာဟင္း

Phyo's Cooking Adventure | Wednesday, 09 July 2014
ဒီတစ္ပတ္မွာလည္းပဲ ပုစြန္ကုိပဲ ဆက္ၿပီးခ်က္ျဖစ္သြားပါတယ္။ မုိးေကာင္းေကာင္းမွာ ပုစြန္လတ္လတ္ ေလးေတြက ၀ယ္လုိ႔ေကာင္းသလုိ ေဈးကလည္း သင့္ပါတယ္။
ပုစြန္ကို ငါး/ပင္လယ္စာ မဆလာေလးနဲ႔ ႏွပ္ၿပီးခ်က္မွာပါ။ ခ်က္ရတာလြယ္ကူၿပီး ျမန္ဆန္သလုိ မဆလာနံ႔ သင္းသင္းေလးနဲ႔မုိ႔ အနံ႔နဲ႔တင္ သြားရည္ယိုစရာဟင္းတစ္ခြက္ပါ။
ပင္လယ္စာ မဆလာကုိေတာ့ ဗိုလ္ခ်ဳပ္ေအာင္ဆန္းလမ္းေပၚက ခ်မ္းေျမ့ေဈး (အုိးအိမ္႐ုံုးနား) က ကုန္ေျခာက္ဆုိင္ကေန ၀ယ္လာတာပါ။
ဆုိင္ကဆုိေပမယ့္ သူတုိ႔ကုိယ္တုိင္ ႀကိတ္ထားတာမုိ႔ လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္နဲ႔ ေမႊးေနတာပါပဲ။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား (၆ ေယာက္စာ)
ပုစြန္ ၁၃ - ၁၅ ေကာင္
ၾကက္သြန္နီ ၃ လံုး
ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၆ လံုး
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၃ ႁမႊာ
င႐ုတ္သီးမႈန္႔ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁/၂ ဇြန္း
ငါး/ပင္လယ္စာ မဆလာ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲ
င႐ုတ္သီးအနီ ၁ ေတာင့္နီးပါး
နံနံပင္ လက္တစ္ဆုပ္စာ
ဆား အနည္းငယ္
ဟင္းသီးဟင္းရြက္ဆီ စားပြဲဇြန္း ၃ ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
ပုစြန္မ်ားကုိ ေရစင္ေအာင္ ေဆးပါ။ ၿပီးရင္ အခြံသင္၊ ေခါင္းျဖဳတ္ပါ။ အၿမီႇးကုိ ခ်န္ထားပါ။ ေနာက္ေက်ာကို ခြဲ၊ အညစ္ေၾကးေခ်ာင္းကုိ ထုတ္ၿပီး ဆားလက္ႏွစ္ျဖစ္ေလာက္ ျဖဴးကာ သတ္သတ္ထားပါ။
ၾကက္သြန္နီမ်ားကုိ ႏုတ္ႏုတ္ေလး လွီးပါ။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ားကုိ ခပ္ၾကမ္းၾကမ္းေလးစဥ္းပါ ၾကက္သြန္ျဖဴမ်ား ကုိ ညက္ေအာင္ေထာင္းပါ၊ (သို႔) ညႇစ္ထားပါ။
ဒယ္အုိးထဲ ဆီထည့္ၿပီး မီးျပင္းျပင္းနဲ႔ ဆီပူေအာင္တည္ပါ။ ၿပီးရင္ ၾကက္သြန္နီမ်ားကုိ ဆီသတ္ပါ။
ၾကက္သြန္နီမ်ား အေရာင္ေျပာင္းၿပီး ေရႊ၀ါေရာင္စသန္းၿပီဆုိရင္ င႐ုတ္သီးမႈန္႔၊ မဆလာတစ္၀က္နဲ႔ ၾကက္ သြန္ျဖဴမ်ားကုိထည့္ကာ ဆီသတ္ပါ။
တစ္မိနစ္ေလာက္ ဆီသတ္ၿပီးရင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ားကုိထည့္ကာ ဆီသတ္ပါ။
ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ား ႏြမ္းရင္ ပုစြန္ကုိထည့္ၿပီး ေမႊပါ။
ေနာက္ မီးကုိေလွ်ာ့ၿပီး ေရ ၁/၄ ခြက္ထည့္ကာ ပြက္ပါေစ။ ပြက္ၿပီဆုိရင္ မီးကုိ အဆံုးထိေလွ်ာ့ကာ မီး ေအးေအးနဲ႔ ၁၀ မိနစ္နီးပါးေလာက္ အဖံုးအုပ္ၿပီး ႏွပ္ပါ။
နံနံပင္မ်ားနဲ႔ င႐ုတ္သီးအနီမ်ားကုိ ထည့္ကာအုိးခ်ပါ။
အရသာအတြက္ ဆားကုိ သံုးပါ။ ငံျပာရည္ကုိ တမင္မထည့္တာပါ။ မဆလာအနံ႔ေလး ပ်က္သြားမွာ စုိးလုိ႔ပါ။
ထမင္းျဖဴနဲ႔တြဲၿပီး သံုးေဆာင္ပါ။

ငါးနီတူေျခာက္ႏွင့္ ပင္လယ္စာမဆလာႏွပ္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား (၆ ေယာက္စာ)
ငါးနီတူေျခာက္ ၁၀၀ - ၁၂၀ ဂရမ္
ၾကက္သြန္နီ ၂ လံုး
ငါး/ပင္လယ္စာ မဆလာ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း၀က္
နံနံပင္ လက္တစ္ဆုပ္စာ
ဆား အနည္းငယ္
ဟင္းသီးဟင္းရြက္ဆီ စားပြဲဇြန္း ၃ ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
ငါးနီတူေျခာက္ကုိ သဲစင္ေအာင္ေဆး၊ ေရစိမ္ထားပါ။ ငါးေလးမ်ား ပြလာၿပီဆုိရင္ ေရစင္ေအာင္ ခဏ စစ္ထားပါ။
ၾကက္သြန္နီကုိ ပါးပါးလွီးၿပီးထားပါ။
ေနာက္ ဒယ္အုိးထဲမွာ ဆီထည့္ကာ ၾကက္သြန္နီကုိ ဆီသတ္ပါ။ ၾကက္သြန္မ်ား စၿပီး ေ႐ႊ၀ါေရာင္သန္းရင္ ငါးနီတူ မ်ားကုိ ထည့္ေၾကာ္ပါ။
ေနာက္တစ္ဆင့္မွာ ပင္လယ္စာမဆလာကုိထည့္ကာ ၁ မိနစ္ေလာက္ ဆီသတ္ပါ။
ငါးကုိ ေပ်ာ့ေပ်ာ့ေလးႀကိဳက္ရင္ ေရ ၁/၄ ခြက္သာသာေလး ထည့္ၿပီး အဖံုးအုပ္ကာႏွပ္ပါ။
ႂကြပ္ႂကြပ္ေလး ႀကိဳက္ရင္ေတာ့ ေရမထည့္ပါနဲ႔ေတာ့။
ငါးကုိ စိတ္ႀကိဳက္အေနထားရမွ နံနံပင္ေလးအုပ္ၿပီး မီးဖုိေပၚက ခ်ပါ။
အေပါ့အငန္အတြက္ ဆားကုိသာ သံုးပါ။
ref;Myanmar Times
-----------------------------------------------
ကိုမ်ဳိး (lwanmapyay.blogspot.com)
ကိုမ်ဳိး (lwanmapyay.blogspot.com)
- (အရှေ့သို့) Nikon Coolpix P340 Digital Camera Review ခူယားေကာင္နဲ႔ ထိမိတဲ့အခါ ဘာေတြလုပ္သင့္လဲ လာမယ့္ ဧျပီလ (၁၁) ရက္ေန႔တြင္ မႏၱေလးျမိဳ႔မွာ က်င္းပမယ့္ Past & Present SOE THU LIVE @ Mandalay စာနယ္ဇင္းရွင္းလင္းပြဲ Acer Aspire E1-510P-2671 Laptop Review ခႏၶာကိုယ္နာက်င္မႈ ကင္းေ၀းေစရန္ ျပဳမူေနထိုင္နည္းမ်ား ပူဒီနာ စားသင့္တဲ့အခ်က္ Susten 100 ကိုယ္ဝန္မွာသံုးတဲ့ေဆးတမ်ိဳး
- (အနောက်သို့) လက္ကိုင္ဖုန္း ေဈးကြက္၌ အခြန္မဲ့ ပစၥည္းမ်ားသာ အ၀ယ္လိုက္ ခူယားေကာင္နဲ႔ ထိမိတဲ့အခါ ဘာေတြလုပ္သင့္လဲ လာမယ့္ ဧျပီလ (၁၁) ရက္ေန႔တြင္ မႏၱေလးျမိဳ႔မွာ က်င္းပမယ့္ Past & Present SOE THU LIVE @ Mandalay စာနယ္ဇင္းရွင္းလင္းပြဲ Acer Aspire E1-510P-2671 Laptop Review ခႏၶာကိုယ္နာက်င္မႈ ကင္းေ၀းေစရန္ ျပဳမူေနထိုင္နည္းမ်ား ပူဒီနာ စားသင့္တဲ့အခ်က္ Susten 100 ကိုယ္ဝန္မွာသံုးတဲ့ေဆးတမ်ိဳး