အီတာလ်ံစတိုင္ သက္သတ္လြတ္ ဟင္းလ်ာမ်ား

Phyo's Cooking Adventure
၀ါတြင္းကာလ သက္သတ္လြတ္ စားသူေတြ အတြက္ အီတာလ်ံစတုိင္ ဟင္းသီး ဟင္းရြက္ ဟင္းေလးေတြကုိ စီစဥ္ၿပီး ခ်က္ထားပါတယ္။

ခရမ္းသီး ေၾကာ္ခ်က္ကေတာ့ ၿဖိဳးတုိ႔ မိသားစုရဲ႕ အႀကိဳက္ေပါ့။ မိသားစုေတြ၊ မိတ္ေဆြေတြ
ဆံုၿပီဆုိရင္ ခ်က္ေလ့ရွိပါတယ္။ ခ်က္တုိင္းလည္း ကုန္တာပါပဲ။

သူ႔ကို ခ်က္ရတာလည္း လြယ္ပါတယ္ ခရမ္းသီး ေၾကာ္ခ်ိန္ေလးပဲ နည္းနည္း ၾကာတာပါ။ သူ႔ကုိ ေၾကာ္ထားၿပီး ေရခဲ ေသတၱာထဲမွာ ထည့္ထားရင္ ေန႔လယ္စာ ထမင္းဘူး ထည့္လည္း ျဖစ္ပါတယ္။

ပန္းေဂၚဖီကေတာ့ တစ္ခါတေလ ၀ုိင္အျဖဴေလး ထည့္ခ်က္ေလ့ ရွိပါတယ္။ သက္သတ္လြတ္ သမားေတြ ကေတာ့ ေရွာင္ေပါ့ေနာ္။

ပန္းေဂၚဖီကုိ ႂကြပ္ႂကြပ္ေလးေၾကာ္ရင္ ႏူးၿပီးအုိးကပ္တဲ့ ေနရာေလးက ပုိခ်ဳိပါတယ္။

အီတာလ်ံစတုိင္ ခရမ္းသီးေၾကာ္ခ်က္

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

(၆ ေယာက္စာ)
ခရမ္းသီး ၃ လံုး
ခရမ္းခ်ဥ္သီးမွည့္မွည့္ ၈ လံုး
အီတာလ်ံ basil အရြက္ေျခာက္မႈန္႔ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၄ ႁမႊာ
သံလြင္ဆီ ၁/၃ခြက္

ျပင္ဆင္ပံု


ခရမ္းသီးမ်ားကုိ ေရေဆး ထိပ္ျဖတ္ၿပီး ငါးစင္တီမီတာ အရွည္အပုိင္းမ်ားျဖတ္ၿပီး ေလးစိတ္ စိတ္ပါ။

ၿပီးတဲ့အခါ ခရမ္းသီးမ်ား မည္းမသြားေအာင္ ဆားလက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္ခန္႔ျဖဴးကာ ႏွံ႔ေအာင္ နယ္ၿပီး သပ္သပ္ဖယ္ထားပါ။

ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ားကုိ ေရေဆး၊ ထိပ္ပုိင္းကုိ ဓားဦးခြ်န္နဲ႔ ၾကက္ေျခခတ္ပံု မႊန္းၿပီး အုိးထဲမွာထည့္၊ ေရကုိ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြ ျမဳပ္ေအာင္ထည့္ၿပီး မီးမျပင္းတျပင္းနဲ႔ ျပဳတ္ပါ။

ခရမ္းခ်ဥ္သီးအခြံမ်ား ကြဲၿပီး လိပ္လာၿပီဆိုရင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ားကုိ ဆယ္ကာ ေရေအးနဲ႔ စိမ္ထားပါ။

ေနာက္ အခြံမ်ားကုိခြာၿပီး ခပ္ၾကမ္းၾကမ္းေလး စဥ္းပါ။

ၾကက္သြန္ျဖဴကုိေတာ့ ခပ္ညက္ညပ္ေလး ေထာင္းထားပါ (သို႔) ညႇစ္ထားပါ။

ဒယ္အုိးထဲမွာ ဆီကုိ ၃ ပံု ၂ ပံုေလာက္ ထည့္ၿပီး မီးျပင္းျပင္းေလးနဲ႔ ဆီပူေအာင္ တည္ပါ။

ဆီပူရင္ ခရမ္းသီးမ်ားကုိထည့္ကာ ႏူးအိလာတဲ့ အထိေၾကာ္ပါ။

ခရမ္းသီးမ်ားကုိ အုိးနဲ႔ဆံ့သေလာက္သာ ထည့္ၿပီး ေၾကာ္ပါ။

လုိအပ္ရင္ ဆီထပ္ထည့္ပါ။ တစ္ဒယ္ၿပီးတစ္ဒယ္ ေၾကာ္ၿပီး ခရမ္းသီးေၾကာ္မ်ားကုိ ပန္းကန္ တစ္ခုထဲမွာ ဆီစစ္ထားပါ။

တစ္ဒယ္တည္းနဲ႔ ေၾကာ္ႏိုင္ရင္လည္း ေကာင္းပါတယ္။

ေနာက္တစ္ဆင့္မွာ က်န္တဲ့ဆီကုိထည့္ကာ မီးနည္းနည္းေလွ်ာ့ၿပီး အီတာလ်ံ basil အရြက္ေျခာက္မႈန္႔ကုိ ထည့္ကာ မိနစ္၀က္ေလာက္ ဆီသတ္ပါ။

ေနာက္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ားကုိ ေၾကာ္ပါ။

ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြ နည္းနည္းႏြမ္းၿပီး ညိဳးလာၿပီ (သို႔) ၃ - ၄ မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ၿပီးၿပီဆုိရင္ ၾကက္သြန္ျဖဴ မ်ားကုိ ထည့္ကာ အနံ႔ထြက္လာတဲ့ အထိ ဆက္ေၾကာ္ပါ။

မီးကုိျပန္တင္ ရင္း ခရမ္းသီးေၾကာ္မ်ားကုိ ထည့္ကာ အရသာအတြက္ ဆားကိုထည့္ရင္း အသီးအႏွံမ်ားကုိ သမေအာင္ ေမႊေပးပါ။

အားလံုးႏွံ႔ သြားၿပီဆုိရင္ ႏွစ္မိနစ္ေလာက္ ဆက္ေၾကာ္ၿပီး အုိးကုိခ်ႏိုင္ပါၿပီ။

ထမင္းအျဖဴ (သို႔) ပါစတာနဲ႔ စားလုိ႔ရပါတယ္။ 


အီတာလ်ံစတုိင္ ပန္းေဂၚဖီႂကြပ္ႂကြပ္ေၾကာ္ 

ပါ၀င္ပစၥည္း

(၄ ေယာက္စာ)
ပန္းေဂၚဖီ ၄၀၀ - ၅၀၀ ဂရမ္
စမံုစပါးေစ့ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁/၂ ဇြန္း
အီတာလ်ံ basil အရြက္ေျခာက္မႈန္႔ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁/၂ ဇြန္း
Thymes အရြက္ေျခာက္မႈန္႔ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁/၂ ဇြန္း
င႐ုတ္သီးအက်က္မႈန္႔ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁/၄ ဇြန္း
သံလြင္ဆီ ၁/၄ ခြက္

ျပင္ဆင္ပံု


ပန္းေဂၚဖီမ်ားကုိ အပုိင္းပုိင္းျဖတ္ၿပီး ေရေဆးပါ။

ေနာက္ အပြင့္ေလးမ်ားကုိ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ေလးလွီးပါ။

အ႐ိုးမ်ားကုိလည္း ပါးပါးေလးလွီးပါ။

ဒယ္အုိးထဲမွာ သံလြင္ဆီထည့္ၿပီး ပန္းေဂၚဖီမ်ားကုိ ထည့္ကာ အသုတ္လုိက္ ေၾကာ္ပါ။

အဖံုးဖံုးထားပါ။ ပန္းေဂၚဖီမ်ား ႂကြပ္ကာနီးအထိ ေၾကာ္ပါ။

ပန္းေဂၚဖီမ်ား ႂကြပ္လာၿပီဆုိရင္ ပန္းကန္တစ္ခုတည္းမွာ ဆယ္ထည့္ၿပီး ဖယ္ထားပါ။

ေလးမိနစ္ဆုိ ရပါၿပီ။

အုိးႀကီးႀကီးနဲ႔ တစ္ခါတည္း ေၾကာ္လည္း ရပါတယ္။

အားလံုးေၾကာ္ၿပီးၿပီဆိုရင္ ဒယ္အုိးထဲမွာ သံလြင္ဆီကုိ စားပြဲဇြန္းတစ္ဇြန္းစာသာ ထားၿပီး ဟင္းခတ္ အေမႊး အႀကိဳင္မ်ားကုိ ထည့္ေၾကာ္ပါ။

ၿပီးရင္ ပန္းေဂၚဖီမ်ားကုိ ထည့္ၿပီး ျပန္ေၾကာ္ပါ။

ႏွစ္မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ၿပီးရင္ ရပါၿပီ။

အကင္နဲ႔စားစား၊ ထမင္းနဲ႔စားစား တြဲစားလုိ႔ေကာင္းပါတယ္။

ref;Myanmar Times
--------------------------------------
ကိုမ်ဳိး(lwanmapyay.blogspot.com) လြမ္းမေျပ သုတရပ္၀န္း | Facebook

ဆက်စပ်ဖတ်ရှုရန် အကြောင်းအရာများ...