တိုဟူးေၾကာ္ ကန္ဇြန္းရြက္ အစိမ္းသုပ္
***... တိုဟူးေၾကာ္ ကန္ဇြန္းရြက္ အစိမ္းသုပ္ အတြက္ လိုအပ္ေသာ အခ်ဥ္ရည္ (၄ ပြဲစာ)…
1. ၾကက္သြန္ျဖဴ အတက္ၾကီး – ၅ တက္
2. ငရုတ္သီးစိမ္း – ၇ ေတာင့္ခန္.
3. လွီးထားေသာ နံနံပင္အျမစ္ – ၂ ခု
4. ပါးပါး လွီးထားေသာ နံနံပင္ – ထမင္းစားဇြန္း ၃ ဇြန္းခန္.
5. မန္က်ီးသီး အနွစ္ ခပ္ပ်စ္ပ်စ္ – ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
6. ေရ – ထမင္းစားဇြန္း ၆ ဖြန္း
7. ငါးငံျပာရည္ – ထမင္းစားဇြန္း ၃ ဇြန္း
8. ပဲငံျပာရည္ အက်ဲ (light soy sauce) – ထမင္းစားဇြန္း ၃ ဇြန္း
9. ငရုတ္သီးေလွာ္မွဳန္. – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
10. သၾကား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္းခြဲ
ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ငရုတ္သီးစိမ္း နွင့္ နံနံပင္တို.ကိုေထာင္းကာ က်န္ပါဝင္ပစၥည္း အားလံုးနွင့္ ေရာေဖ်ာ္လိုက္ လွ်င္ လိုအပ္ေသာ အခ်ဥ္ရည္ကို ရပါၿပီ။
***... တိုဟူးေၾကာ္ ကန္ဇြန္းရြက္အစိမ္းသုပ္ တစ္ပြဲစာ ….
ေၾကာ္ၿပီးကပ္ေၾကးနွင့္ ညွပ္ထားေသာ တိုဟူးေၾကာ္ – 1 cup ( 250 ml)
သန္.ျပန္.ေအာင္ေဆးကာ လွီးထားေသာ ကန္ဇြန္းရြက္ – 1 cup ( 250 ml)
အခ်ဥ္ရည္ – ထမင္းစားဇြန္း ၄ ဇြန္းခန္.
အားလံုးကို ပန္းကန္ေလးထဲ ထည့္ကာ ဇြန္းနွင့္ဖြဖြေမႊကာသုပ္လိုက္လွ်င္ ခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္ က်ဳိးက်ဳိးၾကြပ္ၾကြပ္ နွင့္ စားေကာင္းလွေသာ တိုဟူးေၾကာ္ ကန္ဇြန္းရြက္အစိမ္းသုပ္ေလး အရသာရိွစြာ သံုးေဆာင္ရန္ အသင့္ျဖစ္ပါၿပီ။
ref;https://www.facebook.com/ChawSusFoodFriends
--------------------------------------
ကိုမ်ဳိး(lwanmapyay.blogspot.com) လြမ္းမေျပ သုတရပ္၀န္း | Facebook
ကိုမ်ဳိး(lwanmapyay.blogspot.com) လြမ္းမေျပ သုတရပ္၀န္း | Facebook