ရွမ္းနံနံ ေမႊးတဲ့ အရည္ဆမ္း ငါးဟင္းေလး



***... ရွမ္းနံနံ ေမႊးတဲ့ အရည္ဆမ္း ငါးဟင္းေလး ခ်က္ဖို႕ လိုအပ္တာေလးေတြ…

1. ငါးၾကင္း (သို႕) ၾကိဳက္နွစ္သက္ရာ ငါး – 750 g (၅၀ က်ပ္သားခန္႕)
2. ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
3. အရသာမွဳန္႕ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ ဇြန္း (အေပါ့အငံ အနည္းငယ္ခ်ိန္ဆပါ)
4. ဆီ – ဟင္းခပ္ဇြန္းၾကီး ၂ ဇြန္းခြဲ
5. ပါးပါးေသးေသး လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ – တရုတ္ ထမင္းစား ပန္းကန္လံုး ၁ လံုး
6. နွစ္ပိုင္းျဖတ္ကာ အကြင္းလိုက္ လွီးထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီး – တရုတ္ ထမင္းစား ပန္းကန္လံုး ၁ လံုး ေမာက္ေမာက္
7. အေရာင္တင္မွဳန္႕ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
8. ငါးမဆလာ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၄ ဇြန္း
9. နႏြင္းမွဳန္႕ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
10. ငါးငံျပာရည္ – ဟင္းခပ္ဇြန္းၾကီး ၂ ဇြန္း
11. နွစ္ျခမ္းကြဲလွီးထားေသာ ငရုတ္သီးစိမ္း – စားႏိူင္သေလာက္
12. နွစ္ပိုင္း ျဖတ္ထားေသာ ရွမ္းနံနံ (Sawtooth, Thai Coriander ) – ၂၀ ရြက္ခန္႔

ေရေဆးထားေသာ ငါးမ်ားကို အရသာမွဳန္႕၊ ဆား တို႕ျဖင့္ နယ္ကာ နာရီဝက္ခန္႕နွပ္ထားပါ။

high heat ျဖင့္ေၾကာ္ထားေသာ ၾကက္သြန္နီမ်ား ေရႊဝါညိဳေရာင္သန္းလာလွ်င္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ား ထည့္ကာ ဖိေခ်ေမႊေၾကာ္ေပးပါ။

ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ား အရမ္းႏြမ္းသြားလွ်င္ အေရာင္တင္မွဳန္႕၊ ငါးမဆလာ နွင့္ နႏြင္းမွဳန္႕ထည့္ကာ စကၠန္႕ ၃၀ ခန္႔ ေမႊေၾကာ္ေပးပါ။

ၿပီးလွ်င္ ငါးငံျပာရည္ထည့္ၿပီး ၁ မိနစ္ခြဲခန္႔ ေမႊေၾကာ္ေပးပါ။

ေရေႏြး ၄ ခြက္ (1000 ml) ထည့္ကာ အိုးအဖံုး ဖံုးၿပီး ၁၅ မိနစ္ခန္႕ ဆူခိုင္းထားပါ။

ၿပီးေနာက္ ပြက္ပြက္ဆူေနေသာ ဟင္းရည္ထဲ ငါးမ်ားကို ထည့္ကာ အိုးအဖံုး ဖံုးၿပီး ၂ မိနစ္ခန္႕ ဆူခိုင္းပါ။

ထို႕ေနာက္ငါးမ်ားကို တစ္ဖက္လွန္ကာ အိုးအဖံုး ဖံုးၿပီး ေနာက္ထပ္ ၂ မိနစ္ခန္႕ ထပ္ဆူခိုင္းပါ။ (ငါးအက်က္လြန္လွ်င္ စားလို႕မေကာင္းပါ။)

ၿပီးလွ်င္ ငရုတ္သီးစိမ္း နွင့္ ရွမ္းနံနံကိုထည့္ကာ ၃၊ ၄ ခ်က္ေမႊၿပီး အိုးအဖံုး ျပန္ဖံုး၍ ဟင္းအိုးကို မီးဖိုမွ ခ်ကာ ရွမ္းနံနံ ေမႊးတဲ့ အရည္ဆမ္း ငါးဟင္းေလးကို အရသာရိွစြာ သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါၿပီ။


ref;Chaw Su's Food Friends
--------------------------------------
ကိုမ်ဳိး(lwanmapyay.blogspot.com) လြမ္းမေျပ သုတရပ္၀န္း | Facebook

ဆက်စပ်ဖတ်ရှုရန် အကြောင်းအရာများ...