မုန္ညင္းခ်ဥ္ ဝက္သံုးထပ္သားေၾကာ္



သံုးသည့္ မုန္ညင္းခ်ဥ္၊ ပဲငံျပာရည္ (အပ်စ္၊အက်ဲ)၊ Chicken powder မ်ား အမ်ဳိးအစား မတူႏိူင္သည့္ အတြက္ အေပါ့အငံ ခ်ိန္ဆထည့္ေပးပါ။

**... မုန္ညင္းခ်ဥ္ ဝက္သံုးထပ္သားေၾကာ္ အတြက္ လိုအပ္တာေလးေတြ…

1. ဆီ – 2/3 cup (160 ml)
2. ဝက္သံုးထပ္သား – 650 g (၄၃ က်ပ္သားခန္႔)
3. ပဲငံျပာရည္ အပ်စ္ (sweet soy sauce) – ထမင္းစားဇြန္း ၄ ဇြန္း
4. ပဲငံျပာရည္ အက်ဲ (light soy sauce) – ထမင္းစားဇြန္း ၃ ဇြန္း
5. ဟင္းခ်က္ဝိုင္ (cooking wine) – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
6. Chicken powder – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
7. လက္တစ္ဆစ္ အရွည္ခန္႕ လွီးထားေသာ မုန္ညင္းခ်ဥ္ – 1 cup (250 ml)ခန္႔
8. ေရေႏြး – အသားႏူးေအာင္ ခ်ိန္ဆထည့္ေပးပါ။

ဝက္သံုးထပ္သားကို ပြက္ပြက္ဆူေနေသာ ေရထဲ ထည့္ၿပီး တစ္ဖက္ကို ၁၀ မိနစ္စီခန္႔ျဖင့္ မိနစ္ ၂၀ ခန္႔႔ medium heat ျဖင့္ အိုးအဖံုး ဖံုးကာ ျပဳတ္ေပးပါ။ (အသားတစ္ဝက္ခန္႔ က်က္ၿပီး အေခါက္မ်ား အရမ္း မႏူးေစရန္ အခ််််််ိန္အၾကာၾကီး မျပဳတ္ရပါ။)

ဆယ္ထုတ္ထာၿပီးေနာက္ ေအးသြားလွ်င္ ပဲငံျပာရည္ အပ်စ္၊ ပဲငံျပာရည္ အက်ဲ ၊ဟင္းခ်က္ဝိုင္၊ Chicken powder တို႕ျဖင့္ နယ္၍ လွီးရ လြယ္ကူေစ ရန္ ေရခဲေသတၱာ (မခဲသည့္ အဆင့္fridge)ထဲ အနည္းဆံုး ၄ နာရီခန္႕ ထည့္ထားပါ။ (ခဲသည့္ အဆင့္freezer) ထဲထည့္လွ်င္ အဖံုး ဖံုးၿပီး ၁ နာရီခြဲခန္႔ ထားပါ။

ၿပီးလွ်င္ တတ္ႏိူင္သမွ် ပါးပါးရွည္ရွည္ လွီးေပးပါ။ (အသားကို က်က္သြားေအာင္ ျပဳတ္ထားတာမဟုတ္၍ ေသြးအနည္းငယ္ က်န္ပါတယ္။)

ၿပီးေနာက္ ဒယ္အိုးထဲ ဆီ၊ လွီးထားေသာ အသား၊ မုန္ညင္းခ်ဥ္၊ အသားနယ္ထားေသာ sauce နွင့္ ေရေႏြးတို႔ကို ထည့္ကာ အသား နွင့္ အဆီအေခါက္မ်ား ႏူးေအာင္ အိုးအဖံုး ဖံုးၿပီး တည္ထားပါ။

အရည္အနည္းငယ္က်န္ေသာအခါ အိုးအဖံုး ဖြင့္၍ ဆီျပန္လာသည္ အထိ ေမႊေၾကာ္ေပးၿပီးေနာက္ လွပႏူးအိကာ စားေကာင္းလွေသာ မုန္ညင္းခ်ဥ္ ဝက္သံုးထပ္သားေၾကာ္ေလး အရသာရိွစြာ သံုးေဆာင္ရန္ အသင့္ျဖစ္ပါၿပီ။


ref; https://www.facebook.com/ChawSusFoodFriends
--------------------------------------
ကိုမ်ဳိး (lwanmapyay.blogspot.com)







ဆက်စပ်ဖတ်ရှုရန် အကြောင်းအရာများ...