ခ်ိစ္စားျခင္းျဖင့္ ဦးေႏွာက္စြမ္းရည္ ျမင့္မားေစႏုိင္
အေစာပိုင္းက အဆီမ်ားေသာ အစားအေသာက္ မ်ားသည္ ဦးေႏွာက္ကို ေႏွးေကြး ေလးလံေစေၾကာင္း ယံုၾကည္ထားၾကေသာ္လည္း ခ်ိစ္ကဲ့သို႔ ႏို႔ထြက္ ပစၥည္းမ်ားသည္ ဦးေႏွာက္၏ က်န္းမာေရးအတြက္ မရွိမျဖစ္ လိုအပ္ေသာ ဓာတ္စာမ်ားဟု ယခုေတြ႕ရွိမႈက ေဖာ္ျပခ်ိစ္မ်ားမ်ား စားျခင္းသည္ ဦးေႏွာက္ စြမ္းေဆာင္ရည္ကို ျမင့္မားေစေၾကာင္း သုေတသီမ်ား၏ ေဖာ္ထုတ္မႈ တစ္ခုအရ အတည္ျပဳ ေတြ႕ရွိခဲ့သည္။
အေစာပိုင္းက အဆီမ်ားေသာ အစားအေသာက္မ်ားသည္ ဦးေႏွာက္ကို ေႏွးေကြး ေလးလံေစေၾကာင္း ယံုၾကည္ထားၾကေသာ္လည္း ခ်ိစ္ကဲ့သို႔ ႏို႔ထြက္ ပစၥည္းမ်ားသည္ ဦးေႏွာက္၏ က်န္းမာေရးအတြက္ မရွိမျဖစ္ လိုအပ္ေသာ ဓာတ္စာမ်ားဟု ယခုေတြ႕ရွိမႈက ေဖာ္ျပခဲ့သည္။ ၿဗိတိန္၊ အေမရိကန္ႏွင့္ ဩစေၾတးလ်တို႔မွ သုေတသီမ်ားသည္ လူေပါင္း (၁၀၀၀)၏ ေနထုိင္ စားေသာက္မႈ စနစ္ကို ေလ့လာကာ ယခုရလဒ္ကို ေဖာ္ထုတ္ ေၾကညာခဲ့ျခင္းျဖစ္သည္။ ခ်ိစ္အျပင္ ႏြားႏို႔၊ ဒိန္ခ်ဥ္စသည့္ ႏုိ႔ႏွင့္ ႏို႔ထြက္ အစားအစာမ်ားသည္လည္း အလားတူ အာနိသင္မ်ိဳး ရွိေနေၾကာင္း သိရသည္။
ႏို႔ထြက္ အစားအေသာက္မ်ားကို လံုး၀ မစားျခင္း၊ သို႔မဟုတ္ အလြန္ ရွားပါးစြာသာ စားေသာက္ေလ့ ရွိျခင္းတို႔သည္ ႏို႔ထြက္ ပစၥည္းမ်ား ေပါၾကြယ္စြာ စားေသာက္သူမ်ားထက္ ဦးေႏွာက္ စြမ္းရည္ ဖြံ႕ၿဖိဳးမႈ ေႏွးေကြးေၾကာင္း ပညာရွင္မ်ားက ေျပာၾကားခဲ့သည္။ အေမရိကန္တြင္ ပင္စင္စား သက္ႀကီးရြယ္အို (၁၀၄)ဦး၏ ေနထိုင္ စားေသာက္မႈ ပံုစံကို ေစာင့္ၾကည့္ ေလ့လာခဲ့ၿပီးေနာက္ ႏို႔ထြက္ပစၥည္းမ်ား၏ ဦးေႏွာက္အတြက္ ေကာင္းမြန္ေသာ လံႈ႕ေဆာ္မႈ အာနိသင္ကို ေတြ႕ရွိခဲ့သည္။ ႏို႔ႏွင့္ ငါးႀကီးဆီတို႔တြင္ ပါ၀င္ေသာ omega-3 အဆီကဲ့သို႔ ဓာတ္မ်ိဳးသည္ ဦးေႏွာက္၏ တက္ၾကြမႈ လုပ္ငန္းေဆာင္တာပိုင္းကို အားေပးႏုိင္ေၾကာင္း သိရသည္။
ႏို႔တြင္ omega-3ႏွင့္ omega-6တို႔ကဲ့သို႔ ဦးေႏွာက္အတြက္ အက်ိဳးျဖစ္ထြန္းေစေသာ အဆီဓာတ္မ်ား ပါ၀င္ေနသည္။ ေအာက္စ္ဖို႔ဒ္ တကၠသိုလ္မွ အဲလက္စ္ ရစ္ခ်တ္ဆန္က “omega-3 လိုမ်ိဳး အဆီေတြက ဦးေႏွာက္ရဲ႕ ဓာတုျဖစ္စဥ္ေတြကို ေကာင္းက်ိဳး ေပၚေပါက္လာေစတာကို ေဖာ္ထုတ္ႏုိင္ပါတယ္။ သာမန္အားျဖင့္ေတာ့ ျပည့္၀ဆီေတြဟာ ဦးေႏွာက္အတြက္ အႏၱရာယ္ ျဖစ္ႏိုင္ေစေပမယ့္ ကြဲျပားတဲ့ ဖြဲ႕စည္းပံုအရ essential fat အဆီေတြရဲ႕ သက္ေရာက္မႈက အေကာင္းဘက္ကို ဦးတည္ႏုိင္ပါတယ္”ဟု ရွင္းလင္း ေျပာၾကားသြားသည္။
Source: DailyMail
ေရႊအိမ္စည္ စာၾကည့္တိုက္
--------------------------------------
ကိုမ်ဳိး(သုတစြယ္စုံ)(lwanmapyay.blogspot.com) Facebook Page Twitter Google+
အေစာပိုင္းက အဆီမ်ားေသာ အစားအေသာက္မ်ားသည္ ဦးေႏွာက္ကို ေႏွးေကြး ေလးလံေစေၾကာင္း ယံုၾကည္ထားၾကေသာ္လည္း ခ်ိစ္ကဲ့သို႔ ႏို႔ထြက္ ပစၥည္းမ်ားသည္ ဦးေႏွာက္၏ က်န္းမာေရးအတြက္ မရွိမျဖစ္ လိုအပ္ေသာ ဓာတ္စာမ်ားဟု ယခုေတြ႕ရွိမႈက ေဖာ္ျပခဲ့သည္။ ၿဗိတိန္၊ အေမရိကန္ႏွင့္ ဩစေၾတးလ်တို႔မွ သုေတသီမ်ားသည္ လူေပါင္း (၁၀၀၀)၏ ေနထုိင္ စားေသာက္မႈ စနစ္ကို ေလ့လာကာ ယခုရလဒ္ကို ေဖာ္ထုတ္ ေၾကညာခဲ့ျခင္းျဖစ္သည္။ ခ်ိစ္အျပင္ ႏြားႏို႔၊ ဒိန္ခ်ဥ္စသည့္ ႏုိ႔ႏွင့္ ႏို႔ထြက္ အစားအစာမ်ားသည္လည္း အလားတူ အာနိသင္မ်ိဳး ရွိေနေၾကာင္း သိရသည္။
ႏို႔ထြက္ အစားအေသာက္မ်ားကို လံုး၀ မစားျခင္း၊ သို႔မဟုတ္ အလြန္ ရွားပါးစြာသာ စားေသာက္ေလ့ ရွိျခင္းတို႔သည္ ႏို႔ထြက္ ပစၥည္းမ်ား ေပါၾကြယ္စြာ စားေသာက္သူမ်ားထက္ ဦးေႏွာက္ စြမ္းရည္ ဖြံ႕ၿဖိဳးမႈ ေႏွးေကြးေၾကာင္း ပညာရွင္မ်ားက ေျပာၾကားခဲ့သည္။ အေမရိကန္တြင္ ပင္စင္စား သက္ႀကီးရြယ္အို (၁၀၄)ဦး၏ ေနထိုင္ စားေသာက္မႈ ပံုစံကို ေစာင့္ၾကည့္ ေလ့လာခဲ့ၿပီးေနာက္ ႏို႔ထြက္ပစၥည္းမ်ား၏ ဦးေႏွာက္အတြက္ ေကာင္းမြန္ေသာ လံႈ႕ေဆာ္မႈ အာနိသင္ကို ေတြ႕ရွိခဲ့သည္။ ႏို႔ႏွင့္ ငါးႀကီးဆီတို႔တြင္ ပါ၀င္ေသာ omega-3 အဆီကဲ့သို႔ ဓာတ္မ်ိဳးသည္ ဦးေႏွာက္၏ တက္ၾကြမႈ လုပ္ငန္းေဆာင္တာပိုင္းကို အားေပးႏုိင္ေၾကာင္း သိရသည္။
ႏို႔တြင္ omega-3ႏွင့္ omega-6တို႔ကဲ့သို႔ ဦးေႏွာက္အတြက္ အက်ိဳးျဖစ္ထြန္းေစေသာ အဆီဓာတ္မ်ား ပါ၀င္ေနသည္။ ေအာက္စ္ဖို႔ဒ္ တကၠသိုလ္မွ အဲလက္စ္ ရစ္ခ်တ္ဆန္က “omega-3 လိုမ်ိဳး အဆီေတြက ဦးေႏွာက္ရဲ႕ ဓာတုျဖစ္စဥ္ေတြကို ေကာင္းက်ိဳး ေပၚေပါက္လာေစတာကို ေဖာ္ထုတ္ႏုိင္ပါတယ္။ သာမန္အားျဖင့္ေတာ့ ျပည့္၀ဆီေတြဟာ ဦးေႏွာက္အတြက္ အႏၱရာယ္ ျဖစ္ႏိုင္ေစေပမယ့္ ကြဲျပားတဲ့ ဖြဲ႕စည္းပံုအရ essential fat အဆီေတြရဲ႕ သက္ေရာက္မႈက အေကာင္းဘက္ကို ဦးတည္ႏုိင္ပါတယ္”ဟု ရွင္းလင္း ေျပာၾကားသြားသည္။
Source: DailyMail
ေရႊအိမ္စည္ စာၾကည့္တိုက္
--------------------------------------
ကိုမ်ဳိး(သုတစြယ္စုံ)(lwanmapyay.blogspot.com) Facebook Page Twitter Google+