ကုိရီးယား င႐ုတ္ေဆာ့စ္နဲ႔ ပုစြန္ေၾကာ္ခ်က္


ကုိရီးယားင႐ုတ္ေဆာ့စ္နဲ႔ ပုစြန္ေၾကာ္ခ်က္

Fusion ဟင္းေလးေတြ ခ်က္ေနတာ ဒီတစ္ပတ္မွာေတာ့ ကုိရီးယားစတုိင္ဟင္းေလးေတြကုိ မ်က္စိက်ၿပီး စိတ္ႀကိဳက္စမ္းခ်က္ျဖစ္ပါတယ္။

ကုိရီးယားထမင္းသုပ္ (bibimbap) စားရင္ ထည့္စားတဲ့င႐ုတ္ေဆာ့စ္ကုိ ၿဖိဳးက အရမ္းႀကိဳက္ပါ ။ ႏွမ္းဆီနံ႔ေလးေမႊးေနတာကုိ သေဘာက်တာပါ။

ေနာက္ၿပီး ခ်ဳိ၊ စပ္ေလးမုိ႔ ခံတြင္းလည္း ၿမိန္ေစပါတယ္။ ဒါနဲ႔ ့home made bibimbap ေဆာ့စ္ကုိ လုပ္ရင္းနဲ႔ အခုပုစြန္ဟင္းကုိ ခ်က္ျဖစ္သြားတာပါ။

ခရမ္းခ်ဥ္သီးေသးေသးေလးေတြကုိ ထည့္သံုးလုိ႔ရသလုိ ပုစြန္ဆိတ္ေလးေတြနဲ႔လည္း ခ်က္ႏုိင္ပါတယ္။

ေနာက္ၿပီး ေဆာ့စ္ကုိ ေလလံုတဲ့ဘူးထဲမွာထည့္ၿပီး ေရခဲေသတၱာထဲမွာ ထားရင္ တစ္ပတ္ေလာက္ ထားလုိ႔ရပါတယ္။

ကုိရီးယားင႐ုတ္ေဆာ့စ္နဲ႔ ပုစြန္ေၾကာ္ခ်က္
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
(၆ ေယာက္စာ)

ပုစြန္က်ား/တုပ္ ၆ ေကာင္
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၂ ႁမႊာ
ၾကက္သြန္နီ ၂ ဥ
ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၃ လံုး
ဟင္းသီးဟင္းရြက္ဆီ စားပြဲဇြန္း ၂ ဇြန္း
ကုိရီးယားင႐ုတ္ေဆာ့ ေဖ်ာ္ရန္ (စားပြဲဇြန္း ၃ ဇြန္းသာသာ ရပါတယ္)
ကုိရီးယားင႐ုတ္သီးအႏွစ္ စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲ
ပဲငံျပာရည္ စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္း
ႏွမ္းဆီေမႊး လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲ
သၾကား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
ေရ စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲ

ျပင္ဆင္ပံု

ပထမဆံုး ပုစြန္မ်ားကုိ ေရစင္ေအာင္ေဆးၿပီး ေခါင္းျဖဳတ္၊ အခြံခြာၿပီး ေရစင္ေအာင္ စစ္ထားပါ။

ေနာက္ င႐ုတ္ေဆာ့ေဖ်ာ္ဖို႔အတြက္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားအားလံုးကုိ ပန္းကန္တစ္လံုးထဲမွာ ထည့္ကာ သၾကားေပ်ာ္၀င္သည္အထိ ေမႊကာထားပါ။

ပုစြန္တုပ္မွာ ေခါင္းမ်ားကုိ ေရေဆးၿပီး အဆီနဲ႔အသား ခြာၿပီးထားပါ။

ေနာက္ မကပ္တဲ့အေၾကာ္အိုး (non stick fried pan) နဲ႔ ဆီအနည္းငယ္ (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းေလာက္ ထည့္ကာ) မီးေအးေအးနဲ႔ေၾကာ္ပါ။

ေရမ်ားခမ္းၿပီး ဆီျပန္လာသည္အထိ ေၾကာ္ေပးပါ။ ထြက္လာတဲ့ ပုစြန္အဆီႏွစ္မ်ားကုိ သတ္သတ္
ဖယ္ထားပါ။

ေနာက္ ၾကက္သြန္နီမ်ားကုိ ခပ္ၾကမ္းၾကမ္းေလး လွီးထားပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴကုိလည္း ညႇစ္ထားပါ။ ဒါမွမဟုတ္ ေထာင္းထားပါ။

ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ားကုိလည္း ခပ္ၾကမ္းၾကမ္းလွီးထားပါ။

ဒယ္အုိးထဲမွာ ဆီကုိထည့္ကာ မီးျပင္းျပင္းနဲ႔ ဆီပူေအာင္ တည္ပါ။

ဆီပူရင္ ၾကက္သြန္မ်ားကုိထည့္ၿပီး ေၾကာ္ပါ။

ၾကက္သြန္မ်ား အေရာင္စေျပာင္းၿပီဆုိရင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည့္ၿပီး ဆီသတ္ပါ။

ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ား အရည္ခမ္းၿပီး ႏြမ္းလာရင္ ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ ပုစြန္ကိုထည့္ကာ တစ္မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ပါ။

ေနာက္ င႐ုတ္ေဆာ့စ္၊ ပုစြန္ဆီႏွစ္တုိ႔ကုိ ထည့္ကာ ေရ ၁/၄ ခြက္ ထည့္ၿပီး မီးေအးေအးနဲ႔ ငါးမိနစ္ေလာက္ တည္ပါ။

အရမ္းႀကီး မပြက္ပါေစနဲ႔။ ဆီက်န္ေရက်န္အေနမွာ အုိးကုိ ခ်ပါ။

အေပါ့အငန္အတြက္ ဆားကုိထည့္ပါ။

ထမင္းျဖဴနဲ႔ တြဲစားလုိ႔ရပါတယ္။

င႐ုတ္ဆီေမႊးေဆာ့စ္နဲ႔ မႈိေၾကာ္
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

ေကာက္႐ိုးမိႈ (သို႔) ႀကိဳက္ႏွစ္သက္ရာမိႈ ၅၀၀ ဂရမ္
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၁ ႁမႊာ
င႐ုတ္ေဆာ့စ္ စားပြဲဇြန္း ၂ ဇြန္း
ဟင္းသီးဟင္းရြက္ဆီ စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲ
ႏွမ္းေလွာ္ဆီေမႊး စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲ

ျပင္ဆင္ပံု

မိႈမ်ားကုိ ေရေဆးၿပီး ေလးျခမ္းပုိင္းကာ ေရစစ္ထားပါ။ ေသးရင္ေတာ့ ႏွစ္ပုိင္းပဲ ခြဲပါ။

ဒယ္အုိးထဲမွာ ဆီကုိထည့္ကာ မီးျပင္းျပင္းနဲ႔ ဆီပူေအာင္တည္ပါ။

ဆီပူရင္ မိႈမ်ားကုိ ထည့္ေၾကာ္ပါ။ မိႈမ်ား ႏူးလာၿပီး ေရခမ္းကာနီးရင္ င႐ုတ္ေဆာ့စ္ကုိ ထည့္ကာ ေရာေၾကာ္ပါ။

ေရခမ္းၿပီး ဆီျပန္ရင္ ၾကက္သြန္ျဖဴေလးကုိထည့္ကာ အနံ႔ေလး ေမႊးလာသည္အထိ ေၾကာ္ပါ။

ၾကက္သြန္ျဖဴနံ႔ေလး သင္းလာၿပီဆုိရင္ေတာ့ အုိးကုိခ်ကာ သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါၿပီ။

Myanmar Times

ဆက်စပ်ဖတ်ရှုရန် အကြောင်းအရာများ...