၀ိုင္နီ ေသာက္သုံးျခင္းက သြားက်န္းမာေရးကို အေထာက္အကူျပဳျပီး သြားေပါက္ျဖစ္ျခင္းမွ ကာကြယ္ေပးႏိုင္
Angel on 2014-05-23 12:36
ေလ့လာေတြ ့ရွိမွဳအသစ္တစ္ခုက ၀ိုင္နီေသာက္သုံးျခင္းဟာ သြားပုိးေပါက္ျဖစ္ျခင္းကို ကာကြယ္ေပးႏိုင္ျပီး သြားက်န္းမာေရးအတြက္ အေထာက္အကူျပဳတယ္လုိ ့ေတြ ့ရွိခဲ့ပါတယ္။
ဓာတုနည္းက် စိုက္ပ်ိဳးေရးႏွင့္စားေသာက္ကုန္ ေလ့လာေရး ဂ်ာနယ္မွာ ဒီေတြ ့ရွိမွဳကို ေဖာ္ျပခဲ့တာျဖစ္ပါ တယ္။
ဒီေတြ ့ရွိမွဳဟာ သြားေရာဂါေတြကို ကာကြယ္တားဆီးႏိုင္မယ့္ သဘာ၀စားေသာက္ကုန္ပစၥည္းေတြ တုိး တက္ထုတ္လုပ္မွဳကို ဦးေဆာင္ႏိုင္လိမ့္မယ္လုိ ့သုေတသနပညာရွင္ေတြက ေျပာၾကားခဲ့ပါတယ္။
သြားပိုးေပါက္မ်ားျဖစ္ေပၚျခင္း၊ သြားဖုံးေရာဂါနဲ ့သြားဆုံးရွဳံးမွဳ ျပႆနာေတြဟာ ကမၻာ့လူဦးေရ ၆၀ ရာခုိင္ႏွဳန္း က ေန ၉၀ ရာခိုင္ႏွဳန္းေလာက္မွာ ၾကဳံေတြ ့ေနရတယ္လုိ ့ဆုိခဲ့ပါတယ္။
ပါးစပ္အတြင္းမွာ ရွိတဲ့ ဘက္တီးရီးယားေတြဟာ အတူတကြေပါင္းစည္းမိျပီး အလႊာတစ္ခု ျဖစ္ေပၚကာ သုတ္သင္ဖုိ ့ခက္ခဲတဲ့ ဘက္တီးရီးယားေရာဂါပုိးအစုအစည္းအျဖစ္ ေရာက္ရွိသြားပါတယ္။ သူတို ့ဟာ သြားေတြရဲ့ ေၾကြလႊာေပၚမွာ ျဖစ္တည္ျပီး အက္စစ္ဓာတ္ေတြကို ထုတ္ရာကေနတဆင့္ သြားကို ထိခုိက္ ပ်က္စီး ေစတာပါ။
သြားတုိက္ေဆးေတြမွာပါတဲ့ ဖလုိရိုက္ကို ေရနဲ ့ေဆးေၾကာျခင္းနဲ ့တျခားနည္းလမ္းေတြကေန သြားပုိးေတြ ကို ႏွိမ္ႏွင္းႏိုင္ေပမယ့္ ထိေရာက္မွဳကေတာ့ အကန္ ့အသတ္ရွိတယ္လုိ ့ဆိုပါတယ္။ စပ်စ္သီးအေစ့က ထုတ္လုပ္တဲ့ ၀ိုင္ဟာ ဘက္တီးရီးယားေတြ ၾကီးထြားမွဳကို ေႏွာင့္ေႏွးေစျပီး သြားပုိးေပါက္ျဖစ္ျခင္းကေန ကာကြယ္ေပးႏိုင္တယ္ လုိ ့ေတြ ့ရွိခဲ့ရတာပါ။
ဒါဟာ ၀ိုင္နီေသာက္သုံးသူေတြ အတြက္ သတင္းေကာင္းတစ္ခုျဖစ္ေပမယ့္ သတင္းဆုိးတစ္ခုကလည္း ရွိပါေသးတယ္။ မၾကာေသးခင္က ေလ့လာမွဳတစ္ခုက အမ်ားသူငါ ထင္ထားသလုိ ၀ိုင္နီေသာက္သုံးမွဳဟာ အသက္ကို ပုိမုိရွည္ေစႏိုင္တယ္ဆုိတဲ့ အေထာက္အထားတစ္ခုမွ မေတြ ့ခဲ့ရဘူးလုိ ့ဆုိခဲ့ပါတယ္။
Ref: Dailymail.co.uk
Trend Myanmar
-------------------------------------------------
ကိုမ်ဳိး (lwanmapyay.blogspot.com)