ကိုလက္စထေရာ က်ေစသည့္ အစားအစာမ်ား
လိေမၼာ္သီး
လိေမၼာ္သီးတြင္ phytosterol ဟုေခၚသည့္ အပင္မွရသည့္ အဆီ တစ္မ်ိဳးပါ၀င္သည္။ phytosterol ကို အေစ့အဆန္ မ်ားႏွင့္ ဟင္းသီး ဟင္းရြက္မ်ားမွ ရရွိႏိုင္သည္။ phytosterol မ်ားသည္ ဆိုးက်ိဳးေပးမည့့္ ကိုလက္စထေရာ မ်ားကို အူဆဲလ္ မ်ားမွ မစုပ္ယူႏိုင္ေစရန္ တားဆီးေပးသည္။
ပဲ
ပဲတြင္ပါ၀င္သည့္ အမွ်င္ဓါတ္ တစ္မ်ိဳးသည္ အူမႀကီးတြင္သာ ေခ်ဖ်က္၍ရႏိုင္သည္။ အူမႀကီးရွိ အက်ိဳး ျပဳ ဘက္တီးရီးယားမ်ားသည္ ထိုအမွ်င္ဓါတ္မ်ားကို ေခ်ဖ်က္ၿပီး ဖက္တီးအက္ဆစ္မ်ား ထုတ္ေပးရာ ၎ဖက္တီး အက္ဆစ္မ်ားသည္ ဆိုးက်ိဳးေပးသည့္ LDL ကိုလက္စထေရာမ်ား မထုတ္လုပ္ႏိုင္ရန္ တားဆီးေပးသည္။
ၾကက္သြန္ျဖဴ
ၾကက္သြန္ျဖဴသည္ ႏွလံုးေသြးေၾကာေရာဂါမ်ား ကာကြယ္ႏိုင္သည့္ အာနိသင္ရွိၿပီး မိႈပိုးႏွင့္ ဘက္တီးရီးယား ပိုးေသေစႏိုင္သည္။ ၾကက္သြန္ျဖဴသည္ အသည္းတြင္ ကိုလက္စထေရာ မထုတ္လုပ္ႏိုင္ရန္ တားဆီးေပး သည္။
ပန္းေဂၚဖီ
ပန္းေဂၚဖီတြင္လည္း လိေမၼာ္သီးကဲ့သို႔ phytosterol မ်ား၊ ဓါတ္တိုး ဆန္႔က်င္ပစၥည္းမ်ား၊ ဗိုက္တာမင္စီ၊ ဗိုက္တာမင္ေကႏွင့္ အိုမီဂါ-၃ ဖက္တီး အက္ဆစ္မ်ား ပါ၀င္ေသာေၾကာင့္ ကိုလက္စထေရာ က်ေစသည့္ အျပင္ ကိုလက္စထေရာ စုပ္ယူမႈကိုပါ ေလွ်ာ့ခ်ေပးသည္။
ပန္းသီး
ပန္းသီးတြင္ polyphenol ျဒပ္ေပါင္းမ်ားပါ၀င္ၿပီး ဓါတ္တုိးဆန္႔က်င္ အာနိသင္ ရွိေသာေၾကာင့္ ေသြးေၾကာ တြင္း အဆီခဲမ်ား မျဖစ္ေစရန္ ကာကြယ္ေပးသည္။ ပန္းသီးတြင္ပါ၀င္ေသာ အာဟာရမ်ား အျပည့္အ၀ ရရွိလိုလွ်င္ အခြံမႏႊာပါႏွင့္။ ပန္းသီးခြံ ႏွင့္ အျပင္ဘက္အသားတြင္ polyphenol မ်ား ပိုမိုပါ၀င္သည္။
ေဇာ္ကို
Ref: Health Central
Health Updates Journal
--------------------------------------
ကိုမ်ဳိး(သုတစြယ္စုံ)(lwanmapyay.blogspot.com) Facebook Page Twitter Google+
လိေမၼာ္သီးတြင္ phytosterol ဟုေခၚသည့္ အပင္မွရသည့္ အဆီ တစ္မ်ိဳးပါ၀င္သည္။ phytosterol ကို အေစ့အဆန္ မ်ားႏွင့္ ဟင္းသီး ဟင္းရြက္မ်ားမွ ရရွိႏိုင္သည္။ phytosterol မ်ားသည္ ဆိုးက်ိဳးေပးမည့့္ ကိုလက္စထေရာ မ်ားကို အူဆဲလ္ မ်ားမွ မစုပ္ယူႏိုင္ေစရန္ တားဆီးေပးသည္။
ပဲ
ပဲတြင္ပါ၀င္သည့္ အမွ်င္ဓါတ္ တစ္မ်ိဳးသည္ အူမႀကီးတြင္သာ ေခ်ဖ်က္၍ရႏိုင္သည္။ အူမႀကီးရွိ အက်ိဳး ျပဳ ဘက္တီးရီးယားမ်ားသည္ ထိုအမွ်င္ဓါတ္မ်ားကို ေခ်ဖ်က္ၿပီး ဖက္တီးအက္ဆစ္မ်ား ထုတ္ေပးရာ ၎ဖက္တီး အက္ဆစ္မ်ားသည္ ဆိုးက်ိဳးေပးသည့္ LDL ကိုလက္စထေရာမ်ား မထုတ္လုပ္ႏိုင္ရန္ တားဆီးေပးသည္။
ၾကက္သြန္ျဖဴ
ၾကက္သြန္ျဖဴသည္ ႏွလံုးေသြးေၾကာေရာဂါမ်ား ကာကြယ္ႏိုင္သည့္ အာနိသင္ရွိၿပီး မိႈပိုးႏွင့္ ဘက္တီးရီးယား ပိုးေသေစႏိုင္သည္။ ၾကက္သြန္ျဖဴသည္ အသည္းတြင္ ကိုလက္စထေရာ မထုတ္လုပ္ႏိုင္ရန္ တားဆီးေပး သည္။
ပန္းေဂၚဖီ
ပန္းေဂၚဖီတြင္လည္း လိေမၼာ္သီးကဲ့သို႔ phytosterol မ်ား၊ ဓါတ္တိုး ဆန္႔က်င္ပစၥည္းမ်ား၊ ဗိုက္တာမင္စီ၊ ဗိုက္တာမင္ေကႏွင့္ အိုမီဂါ-၃ ဖက္တီး အက္ဆစ္မ်ား ပါ၀င္ေသာေၾကာင့္ ကိုလက္စထေရာ က်ေစသည့္ အျပင္ ကိုလက္စထေရာ စုပ္ယူမႈကိုပါ ေလွ်ာ့ခ်ေပးသည္။
ပန္းသီး
ပန္းသီးတြင္ polyphenol ျဒပ္ေပါင္းမ်ားပါ၀င္ၿပီး ဓါတ္တုိးဆန္႔က်င္ အာနိသင္ ရွိေသာေၾကာင့္ ေသြးေၾကာ တြင္း အဆီခဲမ်ား မျဖစ္ေစရန္ ကာကြယ္ေပးသည္။ ပန္းသီးတြင္ပါ၀င္ေသာ အာဟာရမ်ား အျပည့္အ၀ ရရွိလိုလွ်င္ အခြံမႏႊာပါႏွင့္။ ပန္းသီးခြံ ႏွင့္ အျပင္ဘက္အသားတြင္ polyphenol မ်ား ပိုမိုပါ၀င္သည္။
ေဇာ္ကို
Ref: Health Central
Health Updates Journal
--------------------------------------
ကိုမ်ဳိး(သုတစြယ္စုံ)(lwanmapyay.blogspot.com) Facebook Page Twitter Google+
- (အရှေ့သို့) ၂၀၁၅-ခု ၊ ဧၿပီလအတြက္ ကံၾကမၼာေဟာစာတမ္း Pregnancy expectation ကိုယ္ဝန္ရခ်င္လို႔စိတ်ဖိစီးမှု လျော့ကျစေနည်း (၁၀)ချက်... Flibanserin အမ်ိဳးသမီးေတြ အတြက္ေဆးဆုပန္ထြာရဲ႔ သတို႔သား သဇင္နဲ႔လည္း ဘာလုိလုိ Very little makes it more valuable... Abortion Pills ဖ်က္ေဆးေတြအေၾကာင္း
- (အနောက်သို့) ေသြးတိုးရွိလွ်င္ ေရွာင္ရမည့္ အစားအစာမ်ား Pregnancy expectation ကိုယ္ဝန္ရခ်င္လို႔စိတ်ဖိစီးမှု လျော့ကျစေနည်း (၁၀)ချက်... Flibanserin အမ်ိဳးသမီးေတြ အတြက္ေဆးဆုပန္ထြာရဲ႔ သတို႔သား သဇင္နဲ႔လည္း ဘာလုိလုိ Very little makes it more valuable... Abortion Pills ဖ်က္ေဆးေတြအေၾကာင္း