Pork Chop ၀က္သား အၾကြပ္ေၾကာ္ႏွင္႔ သီးရြက္စံုသုပ္


အီတလီယ်ံစတုိင္ ၀က္သားလုိင္းသား Pork Chop ကုိ ပါမုန္႔ေျခာက္၊ ခ်ိစ္ကပ္ျပီ အၾကြပ္ေၾကာ္ထားတာပါ။ သူနဲ႔ တြဲဖက္ သီးရြက္စံုသုပ္က အရည္ရႊမ္းတာမုိ႔ ၀က္သား အၾကြပ္ေၾကာ္နဲ႔ အရမ္းလိုက္ဖက္ပါတယ္။ ထုိ႔ျပင္ ခ်ဳိစပ္ေဆာ႔ကိုလည္း 
အေပၚက ျဖဴးထားပါတယ္။ လုပ္ရလည္း လြယ္တာမုိ႔ ခုပဲ တူတူ လုပ္စားၾကည္႔ရေအာင္… 

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား 

၀က္သားလုိင္းသား – ၃ခု (အရုိးနဲ႔အသားတြဲယွက္) 
ၾကက္ဥ – ၂လံုး (ခေလာက္ထားပါ) 
ႏြားႏုိ႔ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း 

ပါမုန္႔ေျခာက္ – ခြက္ ၁ခြက္ခြဲ 
ခ်ိစ္ – ခြက္တ၀က္ 
တရုတ္နံနံပင္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း (ပါးပါးလွီးပါ) 
ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း (ျဖဴ းရန္) 
ငရုတ္သီးမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း 
သစ္ဂ်ပုိးမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္ 
သံလြင္ဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း 
ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၂မႊာ (ဓားျပားရုိက္ပါ) 

မွတ္ခ်က္ ။ ။ ၀က္သားလုိင္းသား(အရုိးနဲ႔အသားတြဲယွက္) အစား ၀က္သားလုိင္းသား အသားသီးသန္႔ျဖင္႔ 
ခ်က္ျပဳတ္ႏုိင္ပါသည္။ 

သီးရြက္သုပ္တြင္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား 

ခရမ္းခ်ဥ္သီးအေသး(Cheery Tomato) – ၈လံုး (ထပ္ျခမ္းျခမး္ပါ) 
ဟင္းႏုႏြယ္(အရြက္ေသး) – လက္တဆုတ္စာ 
ကန္စြန္းဥ – ၁ဥ (ႏူအိသည္အထိ ျပဳတ္ထားေပးျပီ အတံုးေသးမ်ားတံုးပါ) 
ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၂မႊာ (ႏွုတ္နွုတ္စဥ္းပါ) 
ၾကက္သြန္နီ – ဥ၀က္ (ႏွုတ္နွုတ္စဥ္းပါ) 
သံပရာရည္ – စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္ 
သံလြင္ဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း 
ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ပံု၁ပံု 
ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ – အနည္းငယ္ 


ေဆာ႔တြင္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား 

ဆန္၀ုိင္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း 
ခရုဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း 
Mustard – စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္ 
ပ်ားရည္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း 
ပဲငံျပာရည္(အေနာက္) – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း 

မွတ္ခ်က္ ။ ။ ေဆာ႔တြင္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား အားလံုးကို သမေအာင္ ေရာေမႊထားပါ။ 


ခ်က္နည္း 

၁။ အရင္ဆံုး Pork Chop ၀က္သားလိုင္းသားကို (ဆား၊ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔၊ သစ္ဂ်ပိုး၊ ငရုတ္သီးမွုန္႔) တုိ႔ အေပၚမွ ျဖဴးေပးပါ။ 


၂။ ျပီလွ်င္ ေဇာက္ ပန္းကန္တစ္ခုထဲ (ၾကက္ဥ နွင္႔ ႏြားႏုိ႔) ေရာခေလာက္ေပးပါ။ 


၃။ ေနာက္ပန္းကန္ထဲသို႔ (ပါမုန္႔ေျခာက္၊ ခ်ိစ္၊ တရုတ္နံနံ) တုိ႔ကို ေရာေမႊထားပါ။ 


၄။ ထုိ႔ေနာက္ ၀က္သားလုိင္းသားကို အရင္ဆံုး ၾကက္ဥခြက္ထဲ ႏွစ္စိမ္ လိုက္ပါ။ 


၅။ ျပီေနာက္ ၾကက္ဥစိမ္ထားေသာ ၀က္သားလိုင္းသားမ်ားကို ပါမုန္႔ေျခာက္ကပ္ေပးပါ။ 


၆။ ထုိ႔နည္းအတုိင္း က်န္၀က္သားလုိင္းသားမ်ားကို ပါမုန္႔ေျခာက္ကပ္ပါ။ 

ရ။ ဒယ္ထဲဆီ(စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း) ထည္႔ျပီ ဆီပူလွ်င္ မီးအသင္႔တင္႔ႏွင္႔ တဖက္ ၃မိနစ္ႏွုန္႔ ၀က္သား ေရႊညိဳေရာင္သန္းလာသည္အထိ ေၾကာ္ေပးပါ။ 

၈။ ျပီလွ်င္ Air Fryer ထဲထည္႔ျပီ ၁၆၀ ဒီဂရီျဖင္႔ ၁၀ မိနစ္ခန္႔ ေလပူျဖင္႔ ေၾကာ္ေပးပါ။ 

မွတ္ခ်က္ ။ ။ Air Fryer မရွိလွ်င္ ဒယ္ထဲ ဆီမ်ားမ်ားထည္႔ျပီ မီးအတင္႔သင္႔ျဖင္႔ ၀က္သား(အတြင္းသား) က်က္သည္အထိ တဖက္ ၆မိနစ္ႏွုန္းျဖင္႔ ၁၂မိနစ္ခန္႔ ေၾကာ္ေပးလွ်င္လည္း ရသည္။ 


၉။ ၀က္သားအၾကြပ္ေၾကာ္ရျပီ ဆုိလွ်င္ သီးရြက္စံုသုပ္အတြက္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားျဖစ္ေသာ (ဟင္းႏုႏြယ္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ကန္စြန္းဥ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ သံပရာရည္၊ သံလြင္ဆီ၊ ဆား၊ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔) တုိ႔ကို ေရာေမႊလုိက္ပါ။ 

၁၀။ ပန္းကန္ျပားထဲ ဆလတ္သုပ္ထည္႔ အေပၚမွ ၀က္သားအၾကြပ္ေၾကာ္တင္လုိက္ပါ။ 


၁၁။ ျပီလွ်င္ အေပၚမွ ေဆာ႔ရည္မ်ား ဆမ္းျပီ အရသာရွိေသာ ၀က္သားအၾကြပ္ေၾကာ္ ႏွင္႔ သီးရြက္စံုသုပ္ကုိ 
သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါျပီ… 



ref;Wutyee Food House
-------------------------------------- 
ကိုမ်ဳိး(သုတစြယ္စုံ)(lwanmapyay.blogspot.com) Facebook Page Twitter Google+

ဆက်စပ်ဖတ်ရှုရန် အကြောင်းအရာများ...