ကိုယ္ခံအားကို ျမင့္တက္ေစတဲ့ ၾကက္သြန္နီ သံပုရာဆမ္း

အလြန္ရိုးရွင္းျပီး လုပ္ရ လြယ္ကူတဲ့ မီးဖိုေခ်ာင္ထဲ က ေဆးနည္း တစ္မ်ိဳးကို က်န္းမာေရး သတင္းမ်ား စာမ်က္ႏွာမွ မွ်ေ၀ေပးခ်င္ပါတယ္။ အဲဒါကေတာ့ ၾကက္သြန္နီ သံပုရာဆမ္း ျဖစ္ပါတယ္။

(၁) ၾကက္သြန္နီကို ဖင္ျဖတ္၊ ေခါင္းျဖတ္၊ အခြံခြါပါ။
(၂) ပံုထဲကအတိုင္း အကြင္းလုိက္ လွီးထားပါ။ ေရ မေဆးပါနဲ့။
(၃) ၾကက္သြန္နီေပၚကို သံပုရာသီး ညွစ္ထည့္ပါ။
(၄) ခ်ိဳတဲ့ အရသာေပၚ လာပါမည္။ မြန္တဲ့ အနံ့ မ်ား ေပ်ာက္္သြားမည္။
(၅) ၄င္းၾကက္သြန္နီ သံပုရာဆမ္းကို မၾကာခဏ စားေပးပါ။ ထမင္းႏွင့္ေသာ္၄င္း၊ အျခား အစားအစာ မ်ားႏွင့္ေသာ္၄င္း တြဲစားႏုိင္ပါသည္။

ဒီနည္းကေတာ့ ထမင္းစားခါနီး ၂ မိနစ္အတြင္း အလြယ္တကူ ျပဳလုပ္၍ စားသုံးႏိုင္တဲ့ အလြယ္နည္း ျဖစ္ ပါတယ္။ ဒီထက္ပို အခ်ိန္ေပးျပီး လုပ္ႏုိင္ပါက ၾကက္သြန္နီကို ပါးပါးလွီး၍ သံပုရာသီး ညွစ္ထည့္၊ ဆား၊ ငရုတ္သီးစိမ္းတို့ကို အနည္းငယ္စီထည့္၍ ၾကက္သြန္နီသုပ္ကို လုပ္၍ စားသံုးႏိုင္ပါသည္။ ၾကက္သြန္နီစားျပီး ပါးစပ္ မနံေအာင္ ေျမပဲဆန္ ၃ ေစ့ခန့္ ၀ါးစားပါ။ ဖန္ရည္ေရေႏြးၾကမ္းျဖင့္ ပလုတ္က်င္းပါ။

ၾကက္သြန္နီ သံပုရာဆမ္းကို စားသံုးေပးျခင္းျဖင့္...

(၁) ကိုယ္ခံအားကို ျမင့္တက္ေစမည္။
(၂)ေလထဲတြင္ ကူးစက္ႏိုင္ေသာ တုပ္ေကြး စသည့္ေရာဂါမ်ားကို ကာကြယ္ေပးႏိုင္သည္။
(၃) ပိုးမႊားမ်ားကို ေသေစႏိုင္ပါသည္။
(၄) ဆီးခ်ိဳေသြးခ်ိဳေရာဂါမ်ားကို သက္သာေစပါသည္။
(၅) ဂ်ိဳင္းနံ့ဆိုးသူမ်ား၊ ခံတြင္းနံ့ဆိုးသူမ်ားကို သက္သာေစပါသည္။
(၆) အိမ္ေထာင္သည္ မ်ားအတြက္ ခြန္အားကို တိုးပြါးေစပါသည္။
(၇) ရင္ပူျခင္း၊ ေရငတ္ျခင္းမ်ားကို သက္သာေပ်ာက္ကင္းေစပါသည္။
(၈) ခႏၶာကိုယ္မွာ ပိုလွ်ံေနတဲ့ အဆီမ်ားကိုလည္း ေလွ်ာ့ခ်ေပးႏိုင္ပါသည္။

ရိုးရွင္းလြယ္ကူေသာ ၾကက္သြန္နီ သံပုရာဆမ္းနည္းကို အလြယ္တကူ ျပဳလုပ္၍ စားသံုးျခင္းျဖင့္ ေရာဂါမ်ား သက္သာေပ်ာက္ကင္းႏိုင္ ၾကပါေစ။

ေစာႏြဲ ့ေနဆိုင္(ပူတာအို)
အင္းေလးမီဒီယာ
--------------------------------------
ကိုမ်ဳိး(သုတစြယ္စုံ)(lwanmapyay.blogspot.com) Facebook Page Twitter Google+

ဆက်စပ်ဖတ်ရှုရန် အကြောင်းအရာများ...