အိမ္တြင္းျဖစ္ ၀ိုင္ခ်က္လုပ္နည္း

၀ိုင္ခ်စ္သူမ်ားအတြက္ သတင္းေကာင္းေလးပါ။ မိမိဖာသာ အိမ္မွာ ၀ိုင္ခ်က္လို့ရတဲ့့ လြယ္ကူေသာ နည္းေလးျဖစ္ပါတယ္။

၀ိုင္ခ်က္လုပ္ရန္ အတြက္ မခ်ဥ္လြန္း မခ်ိဳလြန္းေသာ မိမိႏွစ္ သက္ရာ အနီေရာင္ သစ္သီီးေဖ်ာ္ရည္၊ သန္ ့ရွင္း လတ္ ဆတ္ေသာ ဖန္ကရားႏွင့္ ထိုဖန္ကရားကို လံုေအာင္ ပိတ္သည့္ ရာဘာဗူးစို ့ တို ့လိုအပ္ပါသည္။ ဒီ၀ုိင္ခ်က္နည္းက အရသာ နဲနဲျပင္းပါသည္။ ၄င္း၀ုိင္ကို ဟင္းလ်ာမ်ား ခ်က္ျပဳတ္ရာ တြင္လဲ သံုးလို ့ရပါသည္။ လူဦးေရ ၃၂ ေယာက္စာ ေသာက္သံုးရန္ အတြက္ ၀ုိင္ ၁-ဂါလံ ခ်က္လုပ္ေသာ နည္း ျဖစ္ပါသည္။

<< ပါ၀င္မႈ >>

၀ုိင္ေဖာက္သည့္ ကေဇာ္မႈန္ ့ ၀.၂၅ ေအာင္စ၊ သၾကား (စားပြဲတင္ခြက္) ၄-ခြက္၊ သစ္သီးေဖ်ာ္ရည္ ၁၂-ေအာင္စ၊ ေရေအးေအး ၀.၈ ဂါလံ တို ့လိုအပ္ပါသည္။

<< ျပဳလုပ္နည္း >>

ေရွးဦးစြာ၀ိုင္ခ်က္တဲ့ ကေဇာ္မႈန္ ့၊ သၾကားႏွင့္ အခ်ိဳရည္တို ့ကို ဖန္ကရားထဲေလာင္းထဲ့ပါ။ သၾကား အရည္ေပ်ာ္သြားေသာအခါ ေရထဲ့ျပီး၊ ရာဘာဗူးစို့ျဖင့္ တင္းတင္းက်ပ္က်ပ္ ပိတ္ထားလိုက္ပါ။ ျပီးရင္ ေအး ၍ေျခာက္ေသြ ့ေသာေနရာတြင္ ထားေပးပါ။ တစ္ရက္အတြင္းမွာပင္ သၾကားမ်ားအခ်ဥ္ေပါက္ကာ alcohol အျဖစ္ ေျပာင္းသြားျပီး၊ ဖန္ကရားထဲတြင္ ပူစီေပါင္းေဘာလံုးေလး မ်ားျပည့္လာသည္ကို ေတြ ့ျမင္ရ ပါမည္။ ထို ့ေနာက္ ေဘာလံုးေလးမ်ားသည္ gas အသြင္သို ့ေျပာငး္ကာ ၀ုိင္ျဖစ္လာပါသည္။ ထိုအခ်ိန္တြင္ေသာက္ လို  ့ရပါျပီ။ သို ့ေသာ္ ၀ုိင္ျဖစ္ျပီး ရက္သတၱ ၆-ပတ္ၾကာမွ ေသာက္ပါက အရသာ ပိုေကာင္းပါသည္။


(ေဆာင္းပါးရွင္…ေပါက္ေပါက္္...ေရးသားမွ်ေ၀သည္)

promise.pauk
--------------------------------------
ကိုမ်ဳိး(သုတစြယ္စုံ)(lwanmapyay.blogspot.com) Facebook Page Twitter Google+

ဆက်စပ်ဖတ်ရှုရန် အကြောင်းအရာများ...