ငါးက်ဥ္းေျခာက္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးငပိခ်က္
***... ငါးက်ဥ္းေျခာက္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ငပိခ်က္အတြက္ လိုအပ္ တာေလးမ်ား….
1. ဆီ – 1/3 cup (80 ml)
2. နႏြင္းမွဳန္႕ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
3. ပါးပါးေသးေသး လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ – အေသး ၂ လံုး
4. အကြင္းလိုက္ လွီးကာ နွစ္ပိုင္းျဖတ္ ထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီး – ထမင္းစား ပန္းကန္ျပား တစ္ခ်ပ္ စာခန္႔
5. ငါးက်ဥ္းေျခာက္ အေကာင္ၾကီး – ၅ ေကာင္
6. ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္း
7. chicken powder – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ ဇြန္း
8. စိမ္းစားငပိ – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲ
9. ငရုတ္သီးေျခာက္ အၾကမ္းမွဳန္႕ – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲ
10. ၄ စိတ္ကြဲလွီးထားေသာ ငရုတ္သီးစိမ္း – ၁၅ ေတာင့္ခန့္
11. ေရေႏြး – 1/2 cup (125 ml)
#. ၁၅ မိနစ္ခန္႔ ေရစိမ္ထားေသာ ငါးက်ဥ္းေျခာက္ကို အရုိးမ်ား၊ ေခါင္းမ်ားကို ခြါထုတ္ကာ အနည္းငယ္ ဖဲ့ရြဲ႕ၿပီး chicken powder (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း)၊ ဆား (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း) ထည့္၍ နယ္ထားပါ။
# . ဒယ္အိုးထဲမွ ဆီ ပူလာလွ်င္ နႏြင္းမွဳန္႔ နွင့္ ၾကက္သြန္နီထည့္ကာ ဆီသတ္ (ေမႊေၾကာ္)ပါ။
#. ၾကက္သြန္နီဖတ္မ်ား က်က္ေလာက္လွ်င္ လွီးထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ားထည့္ကာ ေၾကသြားေအာင္ ဖိေခ်ေမႊေၾကာ္ေပးပါ။
#. ခရမ္းခ်ဥ္သီးဖတ္မ်ားေၾကသြားလွ်င္ စိမ္းစားငပိ ထည့္ကာ ၁ မိနစ္ခန္႕ ဖိေခ်ေမႊေၾကာ္ေပးပါ။
#. ၿပီးလွ်င္ ငရုတ္သီးအၾကမ္းမွဳန္႕ နွင့္ ငါးက်ဥ္းေျခာက္မ်ားကိုထည့္ကာ ၁ မိနစ္ခန္. ေမႊေၾကာ္ေပးပါ။
#. ၿပီးေနာက္ chicken powder (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္း)၊ ဆား (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း)၊ ငရုတ္သီး စိမ္း နွင့္ ေရေႏြး ထည့္ပါ။
#. ၃ မိနစ္ခန္႔ ေမႊေၾကာ္ၿပီးလွ်င္ နံနံပင္ထည့္ကာ အနည္းငယ္ေမႊေပးၿပီးလွ်င္ ငါးက်ဥ္းေျခာက္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ငပိခ်က္ ကို အရသာရွိစြာ သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါၿပီ။ (အရည္နည္းတာၾကိဳက္လွ်င္ မိနစ္အနည္းငယ္ ပိုေၾကာ္ေပးပါ။)
https://www.facebook.com/ChawSusFoodFriends
--------------------------------------
ကိုမ်ဳိး(သုတစြယ္စုံ)(lwanmapyay.blogspot.com) Facebook Page Twitter Google+
1. ဆီ – 1/3 cup (80 ml)
2. နႏြင္းမွဳန္႕ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
3. ပါးပါးေသးေသး လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ – အေသး ၂ လံုး
4. အကြင္းလိုက္ လွီးကာ နွစ္ပိုင္းျဖတ္ ထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီး – ထမင္းစား ပန္းကန္ျပား တစ္ခ်ပ္ စာခန္႔
5. ငါးက်ဥ္းေျခာက္ အေကာင္ၾကီး – ၅ ေကာင္
6. ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္း
7. chicken powder – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ ဇြန္း
8. စိမ္းစားငပိ – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲ
9. ငရုတ္သီးေျခာက္ အၾကမ္းမွဳန္႕ – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲ
10. ၄ စိတ္ကြဲလွီးထားေသာ ငရုတ္သီးစိမ္း – ၁၅ ေတာင့္ခန့္
11. ေရေႏြး – 1/2 cup (125 ml)
#. ၁၅ မိနစ္ခန္႔ ေရစိမ္ထားေသာ ငါးက်ဥ္းေျခာက္ကို အရုိးမ်ား၊ ေခါင္းမ်ားကို ခြါထုတ္ကာ အနည္းငယ္ ဖဲ့ရြဲ႕ၿပီး chicken powder (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း)၊ ဆား (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း) ထည့္၍ နယ္ထားပါ။
# . ဒယ္အိုးထဲမွ ဆီ ပူလာလွ်င္ နႏြင္းမွဳန္႔ နွင့္ ၾကက္သြန္နီထည့္ကာ ဆီသတ္ (ေမႊေၾကာ္)ပါ။
#. ၾကက္သြန္နီဖတ္မ်ား က်က္ေလာက္လွ်င္ လွီးထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ားထည့္ကာ ေၾကသြားေအာင္ ဖိေခ်ေမႊေၾကာ္ေပးပါ။
#. ခရမ္းခ်ဥ္သီးဖတ္မ်ားေၾကသြားလွ်င္ စိမ္းစားငပိ ထည့္ကာ ၁ မိနစ္ခန္႕ ဖိေခ်ေမႊေၾကာ္ေပးပါ။
#. ၿပီးလွ်င္ ငရုတ္သီးအၾကမ္းမွဳန္႕ နွင့္ ငါးက်ဥ္းေျခာက္မ်ားကိုထည့္ကာ ၁ မိနစ္ခန္. ေမႊေၾကာ္ေပးပါ။
#. ၿပီးေနာက္ chicken powder (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္း)၊ ဆား (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း)၊ ငရုတ္သီး စိမ္း နွင့္ ေရေႏြး ထည့္ပါ။
#. ၃ မိနစ္ခန္႔ ေမႊေၾကာ္ၿပီးလွ်င္ နံနံပင္ထည့္ကာ အနည္းငယ္ေမႊေပးၿပီးလွ်င္ ငါးက်ဥ္းေျခာက္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ငပိခ်က္ ကို အရသာရွိစြာ သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါၿပီ။ (အရည္နည္းတာၾကိဳက္လွ်င္ မိနစ္အနည္းငယ္ ပိုေၾကာ္ေပးပါ။)
https://www.facebook.com/ChawSusFoodFriends
--------------------------------------
ကိုမ်ဳိး(သုတစြယ္စုံ)(lwanmapyay.blogspot.com) Facebook Page Twitter Google+