ခ်ိစ္၊ အသားညွပ္ အာလူးကင္



ကၽြန္မက အာလူးကို ေတာ္ေတာ္ၾကိဳက္ပါတယ္။ အဲဒီလို အာလူးၾကိဳက္ေတာ႕ အာလူးကို ဟင္းခ်က္စား၊ မုန္႕လုပ္စားႏိုင္မဲ႕ နည္းလမ္းေတြ ရွာၾကံျပီး လုပ္စားျဖစ္ပါတယ္။ ဟိုတေလာက္ေတာ႕ အာလူးမွ်င္ အၾကြပ္ေၾကာ္ ေၾကာ္စားတာကို ေဖစ္႕ဘြတ္မွာ တင္ျဖစ္ပါေသးတယ္။ ဒီတစ္ခါေတာ႕ အာလူးကို ခ်ိစ္ရယ္၊ အသားျပား(ဝက္အူေခ်ာင္း) ရယ္၊ ညွပ္ျပီး ကင္စားျဖစ္ပါတယ္။ အရသာ ေတာ္ေတာ္ေလးကို ေကာင္း တာေၾကာင္႔ မၾကာခဏ လုပ္စားျဖစ္ေတာ႕မဲ႕ နည္းေလးတစ္ခုပါ။ စားလို႕ေကာင္းတဲ႕ အာလူးကင္နည္းကို အားလံုးသိေအာင္ ျပန္လည္ မွ်ေဝပါမယ္ေနာ္။ ဒီနည္းကေတာ႕ အင္တာနက္မွာ ရွာေဖြရင္းနဲ႕ ေတြ႔လာတဲ႕ ဓာတ္ပံုေလးတစ္ပံုကို အေျခခံျပီး လုပ္ၾကည္႕မိတဲ႕ နည္းေလးျဖစ္ပါတယ္။



ကင္မဲ႕ အာလူးေတြကို အေပၚခြံျခစ္ပစ္ျပီး ေရစင္ေအာင္ေဆးထားပါတယ္။ အာလူးကင္ဖို႕အတြက္ေတာ႕ အာလူးအလံုးၾကီးၾကီးေတြကို ေသခ်ာေရြးထားတာပါ။ ပံုမွန္အာလူးထက္ ၃လံုးစာေလာက္ ရွိပါတယ္။



အာလူးေတြကို မထူမပါး လွီးပါတယ္။ အဲလို လွီးတဲ႕အခါ ေအာက္ဘက္မွာ နည္းနည္းခ်န္ထားျပီး ျပတ္မ ထြက္ေအာင္ ဂရုစိုက္ျပီး လွီးထားတာပါ။ ဒါမွလည္း အလံုးလိုက္ေလး ျဖစ္ေနမွာပါ။ သို႕ေပမဲ႕ အညွားနဲ႕ ခ်ိစ္ျပားေလးေတြ ညွပ္လို႕ရေအာင္လည္း ေအာက္နားထိေရာက္ေအာင္လွီးဖို႕ လိုပါေသးတယ္။ ထို႕ေနာက္ မွာ အာလူးေတြကို အရသာဝင္ေအာင္ ဆားနည္းနည္းစီနဲ႕ နယ္ထားပါတယ္။



ခ်ိစ္ျပားေလးေတြနဲ႕ အသားျပားေတြကို အာလူးနဲ႕ သင္႕ေတာ္မဲ႕ ပမာဏအတိုင္းလီွးျဖတ္ျပီး အာလူးၾကား ထဲမွာ ညွပ္ပါတယ္။ အသားျပားကိုေတာ႕ ဒီေနရာမွာ sausage ခပ္ၾကီးၾကီးကို သံုးထားတာပါ။ ခ်ိစ္နဲ႕ အသားကို ညွပ္ျပီးတာနဲ႕ ငရုပ္ေကာင္းမႈန္႕ျဖဴးပါတယ္။ ေထာပတ္ေတြနဲ႕ လိုက္သုတ္ပါတယ္။



ျပီးရင္ေတာ႕ Oven ထဲထည္႕ျပီး အေပၚမီးေအာက္မီးနဲ႕ အခ်ိန္ တစ္နာရီေလာက္ ဖုတ္ထားလိုက္ပါတယ္။



အာလူးက်က္သြားျပီဆိုရင္ အျပင္ထုတ္ျပီး ငရုပ္ေကာင္းနဲ႕ ၾကက္သြန္ျမိတ္ပါးပါး လီွးထားတာ ျဖဴး၊ ေထာပတ္ သုတ္ျပီး ၁၀မိနစ္ေလာက္ ျပန္ထည္႕ကင္ပါတယ္။ ဒါဆိုရင္ အနံ႕အရသာ အလြန္ေကာင္းတဲ႕ ခ်ိစ္၊အသားျပား အာလူးကင္ ရပါတယ္။



အာလူးကင္ဟာ ေကာ္ဖီနဲ႕ ေတာ္ေတာ္ေလးကို လိုက္ဖက္လွပါတယ္။ ျပီးေတာ႕လည္း အာလူးတစ္လံုးထဲ ကို ထမင္းတစ္နပ္စားလိုက္ရသလို လူကို ဝအီသြားေစပါတယ္။ (အာလူးၾကီးၾကီး ကင္ထားတာကိုေတာ႕ ထည္႕မေျပာဘူး ) :P :P ညီအစ္မ ၂ေယာက္ တစ္ေယာက္တစ္လံုး စားပါတယ္။

ေကာ္ဖီခြက္ေဘးက ေရေမႊးပန္းေလးကလည္း ေမႊး၊ ေကာ္ဖီကလည္း ေမႊး၊ အာလူးကင္ကလည္း ေမႊးလွပါ တယ္...



မရိုးနိစ္ေလး ဆမ္းစားရင္ ပိုျပီးေတာ႕ အရသာေကာင္းပါတယ္။

ဒါေပမဲ႔ အထက္ပါ နည္းအတိုင္း ကင္တဲ႕အခါမွာ အားနည္းခ်က္တစ္ခုကို ေတြ႔ရပါတယ္။ အဲဒါကေတာ႕ ခ်ိစ္ေတြ အားလံုးဟာ အရည္ေပ်ာ္ျပီး ေအာက္မွာ မီးေတြတူးကုန္ပါတယ္။ အာလူးကေတာ႕ ခ်ိစ္အရသာ ဝင္ျပီး ေတာ္ေတာ္ေလး စားေကာင္းေပမဲ႕ ခ်ိစ္ေတြအားလံုး အရည္ေပ်ာ္ကုန္ျပီး မီးတူးကုန္လို႕ ကၽြန္မ က ႏွေျမာလွပါတယ္။ အဲဒါေၾကာင္႕ ေနာက္ေန႕မွာေတာ႕ အျခားနည္းလမ္းတစ္ခုနဲ႕ ျပန္ၾကိဳးစားပါတယ္။

ဒုတိယနည္း



ဒီေန႕ေတာ႕ စားမဲ႕လူတစ္ေယာက္ တိုးလာလို႕ ၃လံုးကင္ပါမယ္။ မေန႕ကအတိုင္း အာလူးေတြကို ျပတ္ မထြက္သြားေအာင္ ပံုပါအတိုင္း လွီးပါမယ္။ ျပီးရင္ အာလူးေတြကို ေထာပတ္ရယ္၊ ဆားရယ္၊ အရသာမႈန္႕ ရယ္နဲ႕ နယ္ထားပါတယ္။ ထို႕ေနာက္ အာလူးေတြကို ဒီအတိုင္း Oven ထဲ ထည္႕ဖုတ္လိုက္ပါတယ္။



အာလူးေတြ က်က္သြားပါျပီ။



က်က္သြားတဲ႕ အာလူးေတြၾကားထဲကို ခ်ိစ္ျပားနဲ႕ အသားျပား (sausage) ေတြကို လိုက္ညွပ္ပါတယ္။


အေပၚကေန ၾကက္သြန္ျမိတ္၊ ငရုပ္ေကာင္းမႈန္႕တို႕ျဖဴးျပီး ေထာပတ္နည္းနည္း သုတ္ျပီး oven ထဲ ၁၀မိနစ္ေလာက္ ထည္႕လိုက္ပါတယ္။



ခ်ိစ္ေတြ အရည္ေပ်ာ္စျပဳရံုေလာက္မွာ အာလူးကို ထုတ္လိုက္လို႕ရပါျပီ။ ဒါဆိုရင္ ခ်ိစ္ေတြအားလံုး အရည္ေပ်ာ္မသြားပဲ စားလို႕ေကာင္းလွတဲ႕ အာလူးကင္ ရပါျပီ။



အာလူးေတြကို ပန္းကန္ထဲ ထည္႕ျပီး ပူစီနံရြက္ေလးပါ ထည္႕ကာ မရိုးနိစ္ကို ဆမ္းလိုက္ပါတယ္။



အဆီအအိမ္႕ ၾကိဳက္သူမ်ား အၾကိဳက္ေတြ႔မဲ႕ ခ်ိစ္ အသားျပားညွပ္ အာလူးကင္ပါ။

ခ်စ္ခင္ရပါေသာ မိတ္ေဆြမ်ားအားလံုးအတြက္ ၾကည္လင္သာယာေသာ တနဂၤေႏြေန႕ ျဖစ္ၾကပါေစလို႕...

မွ ကူးယူေဖာ္ျပပါသည္..

ဆက်စပ်ဖတ်ရှုရန် အကြောင်းအရာများ...