လိုတီနီနဲ႔ ၾကက္သား



(Roitini With Chicken and Begqie in Chunky Garden Sauce)
...............................................................................................
ခုခ်က္ျပမယ့္ Pasta ဟင္းေလးကေတာ့ တြန္႔တြန္႔လိမ္လိမ္ေလးနဲ႔ ခ်စ္စရာေကာင္း တဲ့ လိုတီနီ (Rotini)လို႔ေခၚတဲ့ ပါစတာေလးပါပဲ။ အလြယ္ကူဆံုး အ႐ိုးရွင္းဆံုးနဲ႔ ၾကက္ရင္အုပ္သားေလးကို ပါးပါးလွီးၿပီး ခ်က္ျပသြားမယ္။ သက္သတ္လြတ္ခ်ည္းပဲ စားရလို႔ၿငီးေငြ႕ေနပါၿပီဆိုတဲ့ကြၽန္ေတာ့္ Bro,Sis ေတြအတြက္ အထူးတလည္ စီစဥ္ေပးထား ပါတယ္။ ခ်က္ၾကည့္ပါ။ စားေကာင္းလုိ႔ ေနာက္ဆို တစ္ခ်ိန္လံုး ခ်က္ေနၾကမွာ။ ကဲ . . . တူတူခ်က္ၾကရေအာင္ . . . ။

လိုအပ္ပစၥည္းမ်ား
.........................
• လိုတီနီပါစတာ - ၁ ဘူး
• ၾကက္ရင္အုပ္ - ၁ ေပါင္
(ေရစင္ေဆး၊အေျခာက္သုတ္၊အေစာင္း လိုက္ပါးပါးလွီးပါ)
• အုိလစ္ဆီ - စားပြဲဇြန္း ၂ဇြန္း
• ဆားနဲ႔င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔ - စိတ္ႀကိဳက္
• မႈိျဖဴ - ၁ဘူး (ေရေဆး၊အေျခာက္သုတ္ ပါးပါးလွီးပါ)
• ေဘဆယ္ရြက္ - ေကာ္ဖီခြက္တစ္၀က္
(လိပ္ၿပီး ပါးပါးလွီးပါ၊ ႀကိဳက္ရင္ ပိုထည့္ႏုိင္တယ္)
• ပန္းေဂၚဖီစိမ္း - တစ္ေပါင္၀က္ (အပြင့္ေသးေသးလွီးထားပါ)
• င႐ုတ္သီးေခါင္းပြနီ - အရြယ္ေတာ္၂ ပြင့္
(၁ လက္မ အရွည္ပါးပါးလွီးပါ လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ မရရင္ ပုလင္းနဲ႔လာတာလည္း သံုးႏိုင္ပါတယ္)
• ပဲသီးစိမ္း - ေကာ္ဖီခြက္ ၁ခြက္(ေရနဲ႔ျပဳတ္ထားပါ)
• ပါစတာေဆာ့စ္ - ၁ ပုလင္း
• ပါမီစန္ခ်ိစ္အမႈန္႔ - ေကာ္ဖီခြက္တစ္၀က္
မွတ္ခ်က္။ ။ အက္စပေရဂါး မထည့္လည္းရပါတယ္။

ခ်က္ျပဳတ္နည္း
..........................
၁။ ပန္းေဂၚဖီစိမ္းနဲ႔ ပဲသီးစိမ္းကို ေရဆူမွာႀကိဳခ်က္ၿပီး
ေရေအးမွာစိမ္ၿပီး ဆယ္ယူထားပါ။
၂။ အိုးတစ္အိုးမွာ ေရ၁၀ခြက္ထည့္ၿပီ းပြက္ပြက္ဆူပါေစ။
၃။ ေရဆူလာရင္ ဆား လက္တစ္ဆုပ္စာထည့္ၿပီး လိုတီနီပါစတာကို
၇ မိနစ္ေလာက္ျပဳတ္ပါ။
၄။ ပါစတာကို ဆယ္ယူၿပီး အရည္က်န္ကို ေကာ္ဖီခြက္ ၂ခြက္စာ ဖယ္ထားပါ။
၅။ ေနာက္အိုးတစ္ခုမွာ အိုလစ္ဆီ ၂ ဇြန္းကို အပူေပးၿပီး အဆင္သင့္လွီးျဖတ္ထားတဲ့
ၾကက္ရင္အုပ္သားလႊာေတြကို ေၾကာ္ခ်က္ေပးပါ။
၆။ ဆားနဲ႔ င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔ကို ကိုယ့္စိတ္ႀကိဳက္ျဖဴးပါ။
၇။ ၾကက္သား အေရာင္ ပန္းေရာင္္မရွိေတာ့ဘဲ က်က္လာရင္ ဆယ္ယူၿပီး ဖယ္ထားပါ။
၈။ အဲဒီ အိုးထဲပဲ ပါစတာေဆာ့ကို သြန္ထည့္ၿပီး အပူေပးပါ။
တစ္ခ်ိန္တည္း ဖယ္ထား တဲ့ ပါစတာ အရည္၂ခြက္ကို ေရာထည့္ၿပီး သမေအာင္ ေမႊေပးပါ။
၉။ ၃ မိနစ္အၾကာ ေကဆယ္အရြက္ကို ထည့္ပါ။ သမေအာင္ ေမႊပါ။
၁၀။ င႐ုတ္သီး ေခါင္းပြနီကိုထည့္ၿပီး သမေအာင္ ေမႊပါ။ ပဲသီးစိမ္းကိုထည့္ၿပီး
သမေအာင္ေမႊပါ။ ပန္းေဂၚဖီစိမ္းကို ထည့္ၿပီး သမေအာင္ ေမႊပါ။
၁၃။ မႈိျဖဴနဲ႔ လိုတီနီပါစတာကို ေရာထည့္ၿပီး သမေအာင္ ေမႊပါ။
၁၄။ ပါမီစန္ခ်ိစ္ အမႈန္႔ကို ျဖဴးၿပီး သမေအာင္ ေမႊပါ။ အဆင္သင့္စားသံုးႏုိင္ပါၿပီ။

Dexter's Bistro
FOOD Magazine

Myanmar Forward

ဆက်စပ်ဖတ်ရှုရန် အကြောင်းအရာများ...