Green Tea ေသာက္ျခင္းျဖင့္ ဦးေႏွာက္ကို ပိုမိုအားေကာင္းေစႏိုင္



ေဘဆယ္လ္ ေဆးဘက္ဆိုင္ရာတကၠသိုလ္မွ ပါေမာက ၡခရစ္တိုဘက္လင္ဂ်ာႏွင့္ စိတ္ေရာဂါေဆးဘက္ ဆိုင္ရာတကၠသိုလ္မွ ပါေမာကၡ စတီဖန္ေဘာ့ဂ္ဝက္တို႔ ဦးေဆာင္ေသာ သုေတသီအဖြဲ႕ မ်ား၏ ေလ့လာမႈ အသစ္တစ္ခုအရ ဂရင္းတီးအဆီသည္ ဦးေႏွာက္၏ အေရးပါေသာ ဆက္သြယ္မႈကို တိုးတက္ေစၿပီး ဦးေႏွာက္အစိတ္အပိုင္းတစ္ခုမွ အျခားအစိတ္အပိုင္းတစ္ခုကို အသံုးခ်သည့္ အၿမဲတမ္းမဟုတ္ေသာ လႊမ္းမိုးမႈ ျဖစ္ေပၚေစေၾကာင္း ေတြ႕ရွိခဲ့သည္။

ယင္းကဲ့သို ႔အက်ဳိးသက္ေရာက္မႈေၾကာင့္ ဦးေႏွာက္၏ ဆက္သြယ္မႈအေပၚ အမွန္တကယ္သိျမင္တတ္ေသာ စြမ္းေဆာင္မႈမ်ားကိုလည္း တိုးတက္ေစႏုိင္သည္။ ယင္းေလ့လာမႈတြင္ ပါဝင္သူမ်ားကို ဂရင္းတီးအဆီ တိုက္ေကြၽးၿပီးေနာက္ ၎တို႔၏လက္ေတြ႕ အသံုးခ်မွတ္ဉာဏ္မ်ား သိသိသာသာ ပိုေကာင္း လာေၾကာင္းေတြ႕ရသည္။

၎တို႔၏ဦးေႏွာက္လုပ္ေဆာင္မႈမ်ားကို သိပၸံပညာရွင္မ်ားက သံလိုက္လိႈင္းျဖင့္ ပံုေဖာ္ျခင္းစနစ္ (MRI)စက္ အသုံးျပဳၿပီး ေလ့လာခဲ့ရာ ဦးေႏွာက္အလယ္ပိုင္းအခန္းႏွင့္ ေရွ႕ပိုင္းၾကား ဆက္သြယ္မႈ တိုးတက္ လာေၾကာင္း ေတြ႕ရွိရသည္။

ယင္းအာ႐ံုေၾကာဆိုင္ရာ ေလ့လာေတြ႕ရွိခ်က္မ်ားမွာ GreenTea ေသာက္ထားသူ၏ အလုပ္တာဝန္ စြမ္းေဆာင္ရည္တုိးတက္မႈ ႏွင့္ အျပဳသေဘာ ဆက္စပ္မႈရွိေၾကာင္းေဖာ္ျပႏုိင္သည္။

Green Tea ကို အပူ၊ အေအး မိမိႀကိဳက္ႏွစ္သက္ရာ ေသာက္သံုးႏုိင္သျဖင့္ ေက်ာင္းသား၊ ေက်ာင္းသူမ်ားအျပင္ အျခားသူမ်ားလည္း ဦးေႏွာက္အားေကာင္းရန္ ေသာက္သံုးသင့္ေၾကာင္း အႀကံျပဳထားသည္။ သုေတသီမ်ားက ၎တို႔၏ ေတြ႕ရွိ ခ်က္မ်ားကို Psy-chophar macology ဂ်ာနယ္တြင္ ေဖာ္ျပထားသည္။

Ref: Internet
7Day Daily
No.370 Tuesday, May 6,2014

ဆက်စပ်ဖတ်ရှုရန် အကြောင်းအရာများ...