ေထာပတ္မႈိ စားသံုးေပးျခင္းက ဗီတာမင္ဒီကို ရရွိေစႏိုင္

Vol.2, No.37

ေန႔စဥ္ button mushroom လို႔ေခၚတဲ့ ေထာပတ္မႈိကို သံုးလံုးက ေန ေလးလံုးစားသံုးေပးျခင္းဟာ လူ တစ္ေယာက္ တစ္ေန႔တာလိုအပ္တဲ့ ဗီတာမင္ဒီပမာဏကို ျဖည့္စြက္ေပး ႏိုင္တယ္လို႔ ၾသစေၾတးလ် သိပၸံ ပညာရွင္ေတြက ေဖာ္ထုတ္ႏိုင္ခဲ့ ပါတယ္။

ဆစ္ဒနီေဆးတကၠသိုလ္၊ ဇီ၀ကမၼ ေဗဒဌာနမွ ပါေမာကၡ Dr. Rebecca Mason နဲ႔ အဖြဲ႕ဟာ ေထာပတ္မိႈဟာ ေနမွရတဲ့ ဗီတာမင္ဒီကို အလင္းဖြဲ႕ စည္းအစာခ်က္လုပ္ျခင္းအားျဖင့္ သို ေလွာင္ထားႏိုင္ၿပီး လူသားေတြရဲ႕ ဗီတာမင္ဒီ လိုအပ္ ခ်က္ကြက္လပ္ကို ျဖည့္ေပးႏိုင္တယ္ဆိုတာကို ေတြ႕ရွိ ခဲ့ပါတယ္။

Dr Mason က ေထာပတ္မိႈဟာ ေဆာင္းတြင္းကာလမွာေတာင္ နည္း ပါးလွတဲ့ ေနေရာင္ျခည္ကေန ဗီတာ မင္ဒီကို ရယူႏိုင္ေၾကာင္း၊ ဗီတာမင္ ဒီအျပင္ ကယ္လစီယမ္၊ ဗီတာမင္ေအ နဲ႔ စီလည္း ႂကယ္၀စြာပါ၀င္ေနေၾကာင္း၊ အစာအဆိပ္သင့္မႈ အနည္းပါးဆံုးမႈိ အမ်ိဳးအစားတစ္မ်ိဳးျဖစ္ေၾကာင္းနဲ႔ ေန႔စဥ္မႈိသံုးလံုးကေန ေလးလံုးအထိ စားသံုးေပးရင္ ဗီတာမင္ခ်ိဳ႕တဲ့ျခင္းမွ ကာကြယ္ႏိုင္ေၾကာင္းရွင္းျပခဲ့ပါတယ္။

ဒီေလ့လာမႈကို Journal of Nutrition and Diet မွာေဖာ္ျပထား တာျဖစ္ပါတယ္။

ၿငိမ္းေအး
Ref: ANI
Health Updates Journal

ဆက်စပ်ဖတ်ရှုရန် အကြောင်းအရာများ...