အခ်ိဳရည္ေသာက္သူအမ်ိဳးသမီးမ်ား ေဂါက္အဆစ္ေရာင္ေရာဂါျဖစ္ႏူန္း ျမင့္တက္



သၾကားပါတဲ့ ေဆာ္ဒါအခ်ိဳရည္နဲ႕ လိေမၼာ္ရည္စတဲ့ ဖရက္တုိ႕စ္ေပါမ်ားစြာပါ၀င္တဲ့ အခ်ိဳရည္ေတြကို ေသာက္သူ အမ်ိဳးသမီးေတြဟာ ေဂါက္အဆစ္အမ်က္ေရာင္ေရာဂါ ျဖစ္နူန္းျမင့္တက္ေလ့ရွိေၾကာင္း ေလ့လာမူအသစ္တစ္ရက္အရ သိရပါတယ္။ ေဂါက္အဆစ္အမ်က္ေရာင္ေရာဂါျဖစ္ႏူန္းဟာ အေမရိကန္ျပည္ေတာင္စုမွာ ၁၉၇၇-ခုႏွစ္က လူတစ္သိန္းမွာ ၁၆-ရာခုိင္ႏူန္းရွိရာမွ ၁၉၉၆-ခုႏွစ္က လူတစ္သိန္းမွာ ၄၂-ရာခိုင္ႏူန္းအထိ ျမင့္တက္လာခဲ့ျပီး သၾကားပါတဲ့ အခ်ိဳရည္ေတြကို ေသာက္သံုးမူနဲ႕ ဆက္စပ္ေနေၾကာင္း ေလ့လာသူေတြက ဆုိပါတယ္။

ဖရက္တုိ႔စ္ေပါမ်ားစြာပါ၀င္တဲ့ အခ်ိဳရည္ေတြဟာေသြးထဲမွာ ယူရစ္အက္စစ္ စုပံုေနႏုိင္ျပီး ေဂါက္အဆစ္အမ်က္ေရာင္ေရာဂါကို ျဖစ္ေစႏုိင္ပါတယ္။ ေလ့လာမူအရ တစ္လမွာ သၾကားပါတဲ့ ေဆာ္ဒါအခ်ိန္ရည္ တစ္ဘူးခန္႕ေသာက္တဲ့ အမ်ိဳးသမီးေတြနဲ႕ယွဥ္ရင္ တစ္ေန႕ေဆာ္ဒါအခ်ိဳရည္ တစ္ဘူးေသာက္သူေတြက ျဖစ္ႏူန္း ၇၄-ရာခိုင္ႏူန္း ပိုမ်ားေနျပီး၊ ႏွစ္ဘူးနဲ႕အထက္ ေသာက္ပါက ၂-ဒသမ ၄-ဆပိုမ်ားေနေၾကာင္း ေတြ႕ရွိရပါတယ္။

2KO(Healthday)

ဆက်စပ်ဖတ်ရှုရန် အကြောင်းအရာများ...