ရင္သားကင္ဆာႏွင့္ အစားအစာ



အစားအစာမ်ားကို တစ္ထပ္စီ တစ္ထပ္စီ စားသံုးမႈ ပံုမွန္ျဖစ္လွ်င္ ရင္သားကင္ဆာျဖစ္မႈကို တားဆီးႏိုင္ပါတယ္. . ရင္သားကင္ဆာသည္ ေသြးထဲတြင္ရွိသည့္ အီစထရိုဂ်င္ ေဟာ္မုန္းပမာဏမ်ားလွ်င္ ကင္ဆာျဖစ္ႏႈန္းျမင့္ ပါတယ္. . . အစားအစာထဲတြင္ အီစထရိုဂ်င္ ေဟာ္မုန္းကို နည္းေစသည့္ (သုိ႕) လံုး၀တားဆီးေပးႏိုင္မည့္ အစားအစာမ်ား ကိုေရြးခ်ယ္စားသံုးသင့္ပါသည္။ အဓိက တိရစာၦန္ႏွင့္ ငါးမွ ထုတ္လုပ္သည့္ အဆီမ်ားမ်ား ပါ၀င္ေသာ အစားအေသာက္မ်ားကို စားသင့္ပါတယ္. . .

သားျမတ္ကင္ဆာကို ကာကြယ္ႏိုင္သည့္ အစားအစာမ်ားမွာ-

-အဆီပမာဏကို တတ္ႏိုင္သမွ် ေလွ်ာ့ခ်သင့္ပါတယ္ . . . အဆီမ်ားမ်ားစားသံုးျခင္းသည္ ရင္သားကင္ဆာျဖစ္ႏႈန္းကို ၅၀ ရာခိုင္ႏႈန္းထိ တက္လာေစပါသည္. . .

-အမွ်င္မ်ားတဲ့ အစားအစာမ်ားကို ေရြးစားသင့္ပါတယ္. . .

- အရက္ေသာက္ျခင္းကို ေလွ်ာ့ခ်သင့္ပါတယ္. .

- ပဲပုပ္လုပ္သည့္ ပဲေစ့ကို မ်ားမ်ား စားသံုးရပါတယ္.

- ကြာေစ့ကို ေန႕တိုင္း စားသံုးပါက ရင္သားကင္ဆာ ျဖစ္မႈကို သိသိသာသာက်ဆင္းေစပါတယ္.

- အက်ိဳးရွိေသာ အဆီမ်ားကို စားသံုးရပါမယ္ (Omega 3 ႏွင့္ Omega 9 Fatty Acids မ်ားကို စားေပးလွ်င္ ရင္သားကင္ဆာျဖစ္ေနလွ်င္ေတာင္ က်ံဳ႕သြားေစပါတယ္. Omega 3 က ေတာ့ ေဆာ္လမြန္ငါး ၊တူနာငါး စတဲ့ ေအးခဲတဲ့ေရထဲ က ငါးအမ်ိဳးအစားမ်ားပါ. . Omega 9 ကေတာ့ သံလြင္ဆီျဖစ္ပါတယ္)

- လတ္ဆက္ေသာ မုန္လာထုပ္၊ ပန္းမုန္လာ၊ ကန္စြန္းရြက္စတဲ့ ဟင္းသီးဟင္းရြက္မ်ားကို လည္း စားသံုးသင့္ပါတယ္. . ဂရိတ္ဖရုလို႕ေခၚတဲ့ သစ္သီးကိုလည္း မ်ားမ်ား စားေပးရပါမယ္. .

အစားအစာမ်ားကို စနစ္တက်စားသံုးလွ်င္ သန္းေပါင္းမ်ားစြာေသာ အမ်ိဳးသမီးမ်ားကို ရင္သားကင္ဆာ ျဖစ္ႏိုင္ျခင္းမွာ ကာကြယ္ေပးပါတယ္. . . သားျမတ္ကင္ဆာကို ကာကြယ္ႏိုင္ရန္အတြက္ အစားအစာမ်ားကို မွန္ကန္စြာ စားေသာက္သင့္ပါသည္။

ေဒါက္တာ စပယ္ပြင့္ျဖဴ

ဆက်စပ်ဖတ်ရှုရန် အကြောင်းအရာများ...