ဆယ္ေက်ာ္သက္မ်ား အခ်ိဳရည္ အလြန္အကြၽံ ေသာက္ျခင္းေၾကာင့္ ေသြးတုိးေရာဂါ အႏၲရာယ္ ႀကံဳေတြ႕ႏုိင္

အခ်ဳိရည္မ်ား ေသာက္သံုးျခင္းျဖင့္ ကုိယ္အေလးခ်ိန္ လ်င္ျမန္စြာ တက္လာႏုိင္သည္ကုိ လူတုိင္းသိၿပီးျဖစ္ သည္။ အခ်ိဳရည္မ်ားသည္ ေသြးေပါင္ျမင့္တက္မႈကုိလည္း ျဖစ္ေစႏုိင္သည္ဟု အေမရိကန္သုေတသန အသစ္တစ္ခုက ေဖာ္ျပသည္။
အခ်ိဳရည္မ်ား ေသာက္သံုးျခင္းႏွင့္ ေသြးေပါင္ျမင့္တက္မႈ အၾကားဆက္ႏႊယ္မႈအမ်ားအျပား ရိွေၾကာင္းကုိ အေမရိကန္ Griffin ေဆး႐ံုမွ သုေတသနဆရာ၀န္မ်ား ကေလ့လာေတြ႕ရိွခဲ့သည္။ Griffin ေဆး႐ံုမွ ဆရာ၀န္မ်ားသည္ လူေပါင္း ေလးသိန္းေက်ာ္ပါ၀င္ ေသာ သုေတသန ၁၂ ခုကုိ ျပန္လည္ဆန္းစစ္ ခဲ့ၾကသည္။
သၾကားဓာတ္ပါေသာ အရည္မ်ားကုိ ေသာက္သံုးသူမ်ားသည္ မေသာက္သူမ်ားထက္ ေသြးတုိးေရာဂါ ကုိ ျဖစ္ေစႏုိင္ေသာ ေသြးေပါင္ျမင့္တက္မႈ အႏၲရာယ္ႏွင့္ ႀကံဳေတြ႕ႏုိင္ေျခ ၂၆ မွ ၇၀ ရာခိုင္ႏႈန္းၾကားရိွ သည္ဟု အေမရိကန္သုေတသနပညာရွင္မ်ားက ေျပာၾကားသည္။
ထို႔အျပင္ တစ္ေန႔လွ်င္ အခ်ဳိရည္သံုးခြက္ႏွင့္အထက္ ေသာက္ေသာ ဆယ္ေက်ာ္သက္မ်ား သည္ ေသြးေပါင္ျမင့္တက္မႈအႏၲရာယ္ႏွင့္ ႀကံဳေတြ႕ႏိုင္ေျခ ၈၇ ရာခိုင္ႏႈန္း ရိွသည္ဟု သုေတသန ပညာရွင္မ်ား ကေျပာၾကားသည္။
‘‘သၾကားဓာတ္ပါတဲ့ အခ်ိဳရည္ေတြ ေသာက္သံုးျခင္းဟာ ေသြးတုိးေရာဂါကုိျဖစ္ေစမယ့္ ေသြးေပါင္ျမင့္တက္မႈ အႏၲရာယ္နဲ႔ သြားၿပီးဆက္ႏႊယ္ေနတယ္ဆုိတာကုိ ကြၽန္ေတာ္တို႔ရဲ႕ စနစ္တက်ေလ့လာသံုးသပ္မႈက ခ်ျပေန ပါတယ္။ အခ်ိဳရည္ေသာက္သံုးမႈအေပၚ ကန္႔သတ္ခ်က္ကုိ ေသြးတုိးေရာဂါကုသမႈအတြက္ ရည္ရြယ္တဲ့ ေန ထုိင္မႈ ျပဳျပင္ေျပာင္းလဲျခင္း အႀကံျပဳခ်က္ေတြမွာ ထည့္သြင္းသင့္ပါတယ္’’ဟု Griffin ေဆး႐ံုမွ သုေတသန အဖဲြ႕ကေျပာၾကားသည္။
အခ်ိဳရည္ေသာက္သံုးျခင္းသည္ ဆီးခ်ိဳေရာဂါ၊ အ၀လြန္ ေရာဂါႏွင့္ ႏွလံုးေရာဂါျဖစ္ပြားမႈတုိ႔ႏွင့္လည္း ဆက္စပ္မႈရိွသည္ဟု အေစာပုိင္းသုေတသနမ်ားက ေဖာ္ျပၾကသည္။
Ref:Daily Mail
7Day Daily
No.362 Monday, April 28,2014