အခ်ိန္တိုတို၊ စရိတ္နည္းနည္း၊ အရသာရွိရွိခ်က္ၾကမယ္


.................................................................................
ျမန္မာ Devil Prawn (ပုုစြန္အစပ္ေၾကာ္ခ်က္) (၃ ေယာက္စာ)
.................................................................................
(၂၀၀၀ က်ပ္ / ၁၀ မိနစ္)

ကဲပရိသတ္ႀကီးေရဒီတစ္ေခါက္ေတာ့ ပူအိုုက္ေျခာက္ေသြ႕တဲ့ ရာသီဥတုုကိုု ပူပူစပ္စပ္အစားအစာေတြ စားၿပီး အံတုုခုုခံႏိုုင္ဖိုု႔ မိစၦာပုုစြန္ဟင္း Devil Prawn ကိုု မိတ္ဆက္တင္ျပေပးလိုုက္ပါတယ္။
ခ်က္လိုုက္ရေအာင္ . . . ။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
....................
• ပုစြန္ - ၁၅ သား
(၁လက္မခြဲအရြယ္၊ အခြံခြာ အၿမီးခ်န္ ေခ်းေၾကာင္းထုုတ္ သန္႔စင္ထားပါ)
• ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတစ္၀က္
• သၾကား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ ပံုု ၁ ပံုု
• နႏြင္းမႈန္႔ - အနည္းငယ္
• ဆီ - စားပြဲဇြန္း၂ ဇြန္း
• င႐ုုတ္သီးအစိမ္းမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္း
• ၾကက္သြန္နီ - ၁ ဥ (စဥ္းထားပါ)
• ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၄ တက္ (စဥ္းထားပါ)
• ငါးပိစိမ္းစား - မန္က်ည္းေစ့ႏွစ္လံုုးခန္႔ (ေရအနည္းငယ္ႏွင့္ ေဖ်ာ္ထားပါ)
• ငံျပာရည္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္း
• ေရေႏြး - အနည္းငယ္
• င႐ုုတ္သီးစိမ္း - ၅ ေတာင့္ (အညွာမေျခြဘဲ ထက္ျခမ္းခြဲထားပါ)
• ပင္စိမ္းရြက္ - ၃ ပင္ (ႏုုေသာအဖ်ားပိုုင္း)

ခ်က္ျပဳတ္ပံုုအဆင့္ဆင့္
...................................
၁။ ပထမဦးစြာ သန္႔စင္ၿပီးပုုစြန္မ်ားကိုု ဆား၊ သၾကား၊ နႏြင္းမႈန္႔တိုု႔ႏွင့္ ႏွံ႔စပ္ေအာင္နယ္ထားပါ။
၂။ ဆီအိုုးကိုုအပူေပးၿပီး ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီမ်ားေျခာက္လာေအာင္ ဆီသတ္ပါ။
၃။ အရသာနယ္ထားေသာ ပုုစြန္မ်ားထည့္ေမႊေၾကာ္ေပးပါ။ စိမ္းစားငါးပိႏွင့္ အေရာင္တင္မႈန္႔ ထည့္ပါ။
၄။ ငါးပိအရည္ေျခာက္ၿပီး င႐ုုတ္သီးနံ႔ေမႊးလာလ်င္ ပုစြန္မ်ားလည္း ေကြးလာပါလိမ့္မည္။
၅။ ငံျပာရည္ထည့္ၿပီး ဟင္းအိုုးေျခာက္ ေနလွ်င္ေရေႏြးအနည္းငယ္ထည့္ပါ။
၆။ ထက္ျခမ္းခြဲထားေသာ င႐ုုတ္သီးစိမ္းမ်ားထည့္ေမႊပါ။
၇။ ေနာက္ဆံုုးမွ ပင္စိမ္းရြက္အုုပ္ေပးၿပီး ခ်က္ျပဳတ္ျခင္းအဆံုုးသတ္ပါ။

...............
သစ္ထူး
...............
FOOD Magazine
Myanmar Forward

ဆက်စပ်ဖတ်ရှုရန် အကြောင်းအရာများ...