အစာေျခမႈေကာင္းေစရန္

အစာေျခမႈေကာင္းေစရန္ ေအာက္ပါ အစားအစာမ်ားကို စားပါ. . . .

ဘလူးဘယ္ရီသီး

Blueberry သီးေတြဟာဦးေႏွာက္အတြက္ေကာင္းေစရန္သာမက သူတို႕တြင္ Anthocyanins မ်ား ျမင့္မားစြာပါ၀င္ေသာေၾကာင့္ အူမၾကီးကင္ဆာျဖစ္ႏႈန္း ၃၃ ရာခိုင္ႏႈန္းေလ်ာ့ခ်ႏိုင္ပါတယ္. . . . ေန႕စဥ္ Bleberry တစ္ခြက္စာ (သို႕) anthocyanins မ်ား ပါ၀င္ေသာ ခ်ယ္ရီသီး ၊ စေတာ္ဘယ္ရီသီးမ်ားကို စားသံုးသင့္ပါတယ္. .


ငွက္ေပ်ာသီး


ငွက္ေပ်ာသီးကို ေန႕စဥ္ နံနက္တိုင္းစားေပးပါက အစာအိမ္အနာ ျဖစ္ေေသာ H.pylori ဘက္တီးရီးယားပိုးကို တိုက္ထုပ္ႏိုင္ေသာ Protease inhibitor မ်ားရရွိႏိုင္ေသာေၾကာင့္ စားသံုးသင့္ပါတယ္. . .


ေျပာင္းဖူးေပါက္ေပါက္

ေျပာင္းဖူးေပါက္ေပါက္တြင္ ေရတြင္မေပ်ာ္၀င္ႏိုင္ေသာ အမွ်င္ဓာတ္မ်ားစြာ ပါ၀င္ေသာၾကာင့္ အစာေျခစနစ္ကို ေကာင္းမြန္ေစပါတယ္. . . . တစ္ပတ္ကို ေျပာင္းဖူး ေပါက္ေပါက္ သံုးခြက္ စားေပးလွ်င္ အူသိ္မ္ေရာင္ရမ္းၿပီး နာက်င္တဲ့ ေရာဂါျဖစ္ႏိုင္ေျခ ၂၈ % ေလ်ာ့ခ်ႏိုင္ပါတယ္. ..

ေဒါက္တာခင္မိုးမိုး 

ဆက်စပ်ဖတ်ရှုရန် အကြောင်းအရာများ...