ေျမအုိး ၾကက္သားထမင္း
မေလးရွားစတုိင္ ေျမအုိး ၾကက္သားထမင္း ခ်က္နည္းပါ။ ေျမအုိးနဲ႔ ခ်က္ထားတာမုိ႔ စားတဲ႔အခါ ပူပူေလးနဲ႔ အရသာ အရမ္းေကာင္းမြန္ပါတယ္။ အရင္ဆံုး ေျမအုိးထဲကို ထမင္းထည္႔၊ ျပီမွ ၾကက္သား၊ မွုိ၊ ၾကက္အူေခ်ာင္း ထည္႔ျပီ မီးနည္းနည္းျဖင္႔ ေျမအုိးျဖင္႔ေပါင္းခ်က္ထားလုိ႔လည္း ေျပာလုိ႔ရပါတယ္။ လုပ္စားရလည္း လြယ္ျပီ ေန႔လည္စာ၊ ညေနစာအျဖစ္နဲ႔ လုပ္စားႏုိင္တာမုိ႔ ခုပဲ တူတူခ်က္ၾကည္႔ရေအာင္…
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
ဆန္ – ၂ခြက္ (ေရစင္ေအာင္ ေဆးထားပါ)
ၾကက္အူေခ်ာင္း – ၂ေခ်ာင္း (အပါးအေစာင္းလွီးျပီ ဆီျဖင္႔ ၁မိနစ္ခန္႔ ေၾကာ္ေပးထားပါ)
ၾကက္ေပါင္ – ၂ခု (အတံုးမ်ား တံုးထားပါ)
မွုိပြင္႔ေျခာက္ – ၅ခု (ေရေႏြးျပဳတ္ျပီ အညွာျဖတ္ ၄ျခမ္းျခမ္းပါ)
ခရုဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
ပဲငံျပာရည္(အေနာက္) – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
ပဲငံျပာရည္(အၾကည္) – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၂မႊာ (ႏွုတ္နွုတ္စဥ္းပါ)
ဆန္၀ုိင္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
ဂ်င္း – လက္တဆစ္ (ေထာင္း အရည္ညွစ္ပါ)
ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
ဆြမ္းအုပ္ ဟင္းခတ္မွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
သၾကား – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
ၾကက္သြန္ျမိတ္ – စည္း၀က္ (ပါးပါးလွီးပါ)
ထမင္းခ်က္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး ဒယ္အုိးထဲ ေရ(သုိ႔) ၾကက္ျပဳတ္ရည္ ၃ခြက္ကိုထည္႔ျပီ ရုိးရိုးထမင္း ခ်က္သလုိ ခ်က္ေပးပါ။
၂။ ထမင္းက်က္ခါနီးလွ်င္ မီးပိတ္လုိက္ပါ။
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး ေဇာက္ပန္းကန္တစ္ခုထဲ (ၾကက္ေပါင္၊ ခရုဆီ၊ ပဲငံျပာရည္(အၾကည္)၊ အေနာက္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ။ ဆန္၀ုိင္၊ ဂ်င္း၊ ဆား၊ ၾကက္သားမွုန္႔၊ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔၊ သၾကား) တုိ႔ကုိ သမေအာင္ ေရာႏုယ္ကာ အနည္းဆံုး နာရီ၀က္ခန္႔ ႏုပ္ထားေပးပါ။
၂။ ျပီေနာက္ ဒယ္ထဲ ဆီ(စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း)ထည္႔ျပီ ဆီပူလာလွ်င္ ၾကက္သားမ်ားကို အေရာင္ရသည္အထိ ၁မိနစ္ခန္႔ ေရာေၾကာ္ေပးပါ။
၃။ ျပီလွ်င္ မွုိ၊ ၾကက္အူေခ်ာင္းမ်ား ထည္႔ျပီ ၾကက္သားျဖင္႔ သမေအာင္ မိနစ္၀က္ခန္႔ ေရာေမႊေပးပါ။
၃။ ျပီမွ ေျမအုိးထဲ ထမင္းထည္႔ပါ။ ထမင္းေပၚမွ ၾကက္သား၊ မွုိ၊ ၾကက္အူေခ်ာင္း၊ ေဆာ႔ရည္မ်ား ထည္႔ျပီ အဖံုးအုပ္ ၂၀-၂၅မိနစ္ခန္႔ မီးနည္းနည္းျဖင္႔ ၾကက္သားက်က္သည္အထိ ခ်က္ေပးပါ။
၄။ ေျမအုိး ၾကက္သားထမင္း ရျပီဆုိလွ်င္ အဖံုးဖြင္႔ျပီ အေပၚမွ ၾကက္သြန္ျမိတ္မ်ား ျဖဴးေပးပါ။
၅။ အရသာရွိေသာ မေလးရွားစတုိင္ ေျမအုိး ၾကက္သားထမင္းကို သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါျပီ…
C@Wutyee Food House
--------------------------------------
ကိုမ်ဳိး(သုတစြယ္စုံ)(lwanmapyay.blogspot.com) Facebook PageTwitter Google+
--------------------------------------
ကိုမ်ဳိး(သုတစြယ္စုံ)(lwanmapyay.blogspot.com) Facebook PageTwitter Google+